Up2Date, 2 oktober 2016: de drukte gaat beginnen

Up2Date, 2 oktober 2016: de drukte gaat beginnen

Het is begin oktober en we weten allemaal wat dat betekent. Shit’s about to go down. De komende weken kun je onder andere Gears of War 4, Battlefield 1, Mafia 3, Watch Dogs 2 en zo veel meer gaan spelen. Een druk maandje dus, maar voor de storm losbarst is er nog tijd om even de Up2Date te checken.

Beelden Star Wars Battlefront singleplayer campaign duiken op.
Ik vond het vorig jaar verschenen Star Wars Battlefront een amusante titel om te spelen, dat ga je me nooit horen ontkennen. Capture the flag was, zoals in nagenoeg elke consoleshooter, een beetje ruk maar algemeen bekeken was het een erg vette multiplayer-game. Oprukken van controlepunt naar controlepunt terwijl de laserstralen je om de oren vliegen en de iconische muziek weerklinkt, nee in Star Wars staan de phasers hoegenaamd niet op verdoven. Ook die mode waarin iemand in de huid van Han Solo of Luke of een andere held of bad guy kruipt en het opneemt tegen de rest blijft in mijn geheugen gegrift als de meest intense vorm van tikkertje die ik ooit gespeeld heb. Eventjes Darth Vader spelen en een aantal andere spelers de wachtlobby in meppen met mijn saber blijft één van de leukste momenten ooit in een online game. Battlefront is voor mij dus een heel goeie game, maar dat gebrek aan een degelijke campaign blijft toch echt wel een gemis. De training missions die je op je eentje kunt doen zijn gewoon een aanfluiting. Wat fans echt willen is in de huid kruipen van een Stormtrooper zoals FN-2187 of een rebel en een heftige verhaallijn doorlopen vol setpieces en vette actie. Dat in het 2008 afgevoerde Battlefront 3 een soortgelijk idee wel degelijk aanwezig was werd deze week duidelijk toen beelden opdoken van de proloog-missie van een campaign voor die game. Uiteraard gaat het om ruwe beelden van iets totaal onafgewerkt, maar je ziet zo het idee dat erachter zat en dat lijkt zoveel beter dan de singleplayermeuk die vorig jaar bij Battlefront te vinden was. Laat ons hopen dat een nieuwe Star Wars Battlefront wel liefde heeft voor singleplayer-fans. Desnoods wil ik wel als Ewok spelen als het echt moet.
Rocksteady stopt met Batman
De bejubelde studio geeft aan dat Arkham VR hun laatste Batman-game wordt, maar klopt dat wel echt? Het gerucht doet al een tijd de ronde dat hun volgende project een Justice League-game wordt, waar Bats uiteraard een belangrijk onderdeel van is. In dat geval klopt het uiteraard dat VR hun laatste game met Bruce Wayne in de hoofdrol wordt, maar zijn ze in elk geval nog niet klaar met de fleddermaus. Aan de andere kant kan het uiteraard ook dat ze gewoon met iets helemaal nieuws komen dat niks met obsessieve miljonairs of superhelden te maken heeft. De studio gaf al aan dat hun nieuwe game sowieso hun droomproject wordt, dus…spannend!!

Audi en Microsoft maken lelijke Xbox One S
“Bas, je komt zó pretentieus over.” Yup, die comment deed me lachen deze week. Over het pretentiegehalte van Bas kunnen we uiteraard een robbertje discussiëren, maar over het lelijkheidgehalte van die rode Xbox One S niet. Nou weet ik wel dat het de hood van een Audi voor moet stellen, die opdringerige lampjes aan de zijkant van het ding geven dat wel weg, maar gatverdamme. Noem me één interieur waarin dit kitscherig lelijk rood plastic onding tot zijn recht komt, dan weet ik dat ik daar geen voet binnen moet zetten. Dit lijkt gewoon het opdringerig hip willen zijnde maar hard falende neefje van de veel knappere normale Xbox One S. Met pretentie heeft het afschieten van dit ding weinig te maken, met goeie smaak des te meer.
Homefront: The Revolution krijgt eerste singleplayer DLC
Je moet het ontwikkelaar Dambusters nageven, ze geven hun game niet zomaar op. Toen Homefront dit voorjaar uitkwam werd de game nagenoeg unaniem afgebrand en ook hier bij GameParty kreeg de game slechts een 6.1 terwijl er meer in zat. Het concept zat goed en er waren goeie ideeën aanwezig, maar de overdaad aan cliché’s en vooral de vele technische problemen deden de game de das om. Begin oktober liggen de zaken anders, dat moet gezegd durven worden. De game kreeg deze zomer eindelijk de broodnodige patch die veel van de bugs en technische problemen op wist te lossen. Inhoudelijk blijft de game hetzelfde, maar nu speelt de game tenminste goed genoeg om een cijfer rond de 7 te verdienen. Niet alleen dat, maar Dambusters brengt zowaar een half jaar na de release zelfs een DLC-uitbreiding uit die een unieke verhaallijn bied die fungeert als proloog op de game. Kudos zijn dus op zijn plaats voor een ontwikkelaar die toch de moeite doet om de minnpunten van hun game aan te pakken in plaats van gewoon fuck it te zeggen.

PlayStation Plus line-up voor oktober onthuld
SCORPIOM noemt de line up van deze maand voor Plus dik, en dat lijkt me een behoorlijk adequate omschrijving . Transformers: Devastation is sowieso een game waar ik vorig jaar erg mee opgezet was. Een toffe fightgame van Platinum die weliswaar repetitief en kort is, maar wel heel erg leuk de sfeer van de cartoons weet te evoceren. Met Halloween in aantocht is een horror-game ook mooi meegenomen uiteraard en wat is er dan beter dan Resident Evil HD, een knappe remaster die de klassieker  die alles in gang zette met nette herwerkte graphics op je scherm brengt. Verder kun je ook op PS3 plezier beleven met twee Ubisoft-games: From Dust en Quadracer Mad Riders. Zeker weten een dikke line up.

De afgelopen week kon je een interessante feature van Harmen lezen over de verwachtingen die gepaard gaan met de Nintendo NX. Robin ging een gezellig potje voetballen in de nieuwe PES, Harmen maakte de Australische outback onveilig in Forza Horizon 3 en ik liet me nog eens onderdompelen in de geschifte wereld van BioShock. Bas viel de Death Star aan in een livestream rondom de nieuwe content voor Battlefront en ten slotte was er nog de ik speel nog steeds feature waarin de ongeëvenaarde Orange Box in de schijnwerpers geplaatst werd. Toch best een goed gevuld weekje.

Volgende week gaan we uiteraard op hetzelfde elan verder. Meer features, meer nieuws en de review van FIFA 17. Je leest het allemaal op GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.