Up2Date, 20 mei 2018: De plicht roept!

Up2Date, 20 mei 2018: De plicht roept!

Hoe verder we in het voorjaar komen, hoe dichter we ook bij de E3 van dit jaar komen. Nog maar enkele weken wachten en dan zal het eindelijk weer helemaal losgaan in Los Angeles. Maar in de komende weken kunnen we ook behoorlijk wat nieuws verwachten. Zo was daar deze week de onthulling van de nieuwe Call of Duty (maar daarover later meer). Volgende week staat bijvoorbeeld de onthulling van de nieuwe Battlefield op de planning. Ook kunnen we in de komende week een aantal toffe nieuwe titels verwachten: State of Decay 2, Onrush, Detroit: Become Human en The Crew 2. Het zijn mooie tijden voor ons gamers. Deze week was er weer een hoop tof nieuws, en ik zat het tofste nieuws voor jou op een rijtje!

Call of Duty: Black Ops 4 officieel onthuld
Laten we maar meteen de grote roze olifant in deze Up2Date benoemen. Hét nieuws van deze week was natuurlijk het evenement waarop Call of Duty: Black Ops 4 helemaal onthuld werd. Een nieuwe Call of Duty zorgt altijd voor een hoop aandacht natuurlijk, maar deze keer was er wel heel erg veel ophef. Dat komt voornamelijk omdat de geruchten waar bleken te zijn: Black Ops 4 krijgt een Battle Royale-mode.
Voor mij voelt dat persoonlijk een beetje als mosterd na de maaltijd: de Battle Royale hype is nu helemaal aan, maar de vraag is of dat over een aantal maanden nog steeds is. Nog veel heftiger is het nieuws dat de game geen echte singleplayer campagne zal bevatten. Kritiek is er altijd geweest op Call of Duty en zal er ook altijd blijven. Maar ik kan me zo voorstellen dat dit jaar de kritiek wel heel erg gaat aanzwengelen. De multiplayer mode voelt eigenlijk elk jaar behoorlijk hetzelfde, en als we dit jaar alleen een iets uitgebreidere multiplayer ervaring krijgen, dan zal die kritiek niet verstommen. Ik was sowieso al geen fan van de Black Ops-serie en moet zeggen dat ik het toch een beetje goedkoop vind dat Treyarch nu wéér voor een Black Ops-titel kiest. Ik hoop dat ik straks op het einde van het jaar verrast ga worden, maar heb er niet heel erg veel vertrouwen in…

Grand Theft Auto V verkoopt 95 miljoen keer
Grand Theft Auto V is natuurlijk een enorm succes, dat wisten we al. Maar de laatste verkoopcijfers zijn wel heel erg indrukwekkend. Laat het even op je inwerken: 95 miljoen keer verkocht. Misschien heb je thuis wel een stapeltje met 100 games staan. Dat is een behoorlijk stapeltje. En dat dan 950.000 keer zo’n stapeltje. Geen game, film of muziekding heeft ooit zoveel geld opgehaald als GTA: Grand Theft Auto V is het beste entertainmentproduct ooit. En daar mag best nog een keer aandacht aan worden besteed. Dus nogmaals bij deze: Rockstar gefeliciteerd. Laten we hopen dat Red Dead Redemption 2 net zo goed gaat worden.

Zijn de Pokémon-games voor de Switch gelekt?
Zo vlak voor de E3 staat de kraan vaak wagenwijd open: deze week lekte de ene mogelijke titel na de andere uit. Althans, we kregen een hele hoop geruchten om onze oren. Een van de geruchten was dat de Pokémon-titel op de Nintendo Switch een soort variant op de Pokémon Go-game zou zijn. En dat zou voor een hoop mensen toch een beetje teleurstellend zijn, aangezien een hoop fans hopen op een échte Pokémon-game zoals we deze kennen vanaf de handhelds van Nintendo. Ik ga er vanuit dat we in ieder geval op de E3 van dit jaar meer informatie krijgen over Pokémon voor de Switch. Hoe de titels er uit gaan zien, dat is natuurlijk nog even flink afwachten.

Microsoft kondigt toegankelijksheidscontroller voor Xbox One aan
Velen van ons zullen hun schouders ophalen wanneer zij dit nieuws lezen. Microsoft komt met een speciale controller voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar hoe mooi is het dat ook game-fans met een lichamelijke beperking nu makkelijker kunnen gamen. Ik vind het persoonlijk een prachtig initiatief van Microsoft. Microsoft laat hiermee zien dat zij midden in de samenleving staan en oog heeft voor iedereen. Dat is nog eens een goed doel: Het gamen toegankelijk maken voor iedereen die als gevolg van een lichamelijke beperking moeite heeft met het gebruik van traditionele controllers. Ik hoop dat het een groot succes wordt voor iedereen met een lichamelijke beperking.
We hadden deze week nog twee mooie features voor jullie! Bas keerde terug naar Rush: a Disney Pixar Adventure. Een game die hij in 2012 al eens helemaal uitspeelde op de Xbox 360, maar nu nogmaals speelde op de Xbox One. En dat leverde Bas niets meer dan pure fun op. Daan haalde deze week zijn glazen bol van zolder af en deed een aantal voorspellingen voor de toekomst. Vergeet overigens niet om ook mee te doen aan onze prijsvraag. Je kunt alleen vandaag nog namelijk een set stickers voor je PS4 pro winnen!

Dat was het weer voor deze week. Ik hoop je volgende week weer terug te zien op GameParty. Vergeet niet volgende week het nieuws te volgen rondom de nieuwe Battlefield. Tot dan!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.