Up2Date, 22 november 2015: je hoeft echt niet naar buiten

Up2Date, 22 november 2015: je hoeft echt niet naar buiten

Zondag! De dag waarop je nog vol aan het genieten bent van je weekend, maar ook de dag waarop je jezelf weer klaar moet maken voor de drukke nieuwe werkweek. Laten we daar nog niet aan denken. Dat ligt in de toekomst. Afgelopen week lag in het verleden, evenals het onderstaande nieuws. Ik zet het belangrijkste voor je op een rij.

Seizoen 2 voor Game of Thrones
Waar de serie op HBO alweer richting het zesde seizoen lijkt te gaan, gaat de videogame ook een nieuw seizoen beleven. Het eerste seizoen van Telltale’s Game of Thrones is dermate populair en goed ontvangen, dat de ontwikkelaar achter de game (eveneens de ontwikkelaar achter The Walking Dead, Tales of the Borderlands en andere grote titels) met een vervolg gaat komen. Jouw keuzes uit het eerste seizoen (waarvan afgelopen week de laatste aflevering verscheen), gaan een invloed uitoefenen op het nieuwe verhaal. Bewaar die savegame dus goed!

Unranked playlists komen naar Halo 5: Guardians
Wanneer je een Xbox One in huis hebt, is de kans enorm groot dat je ook Halo 5 in je collectie hebt. Online ben je helemaal het mannetje, maar soms wil je ook op je dooie gemak even een leuk potje knallen met vrienden. Vervelend, daar gaan je opgebouwde statistieken. Maar niet meer voor lang. Ontwikkelaar 343 Industries heeft aangegeven dat er unranked playlists naar de game gaan komen, inclusief social playlists. In een toekomstig potje schieten kun je dus knallen zonder je zorgen te maken over je Kill/Death ratio.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Deus Ex: Mankind Divided komt een half jaar later
Uitstel. Het is een vies woord in de wereld der videogames. Wanneer je dacht dat je begin 2016 met het nieuwe avontuur in de wereld van Deus Ex aan de slag kon gaan, kom je redelijk bedrogen uit. Het nieuwe deel is namelijk vanuit februari naar augustus van dat jaar gegooid. Drieëntwintig augustus, om precies te zijn. Eidos Montreal wil meer tijd en aandacht besteden aan de post-productie van het spel. Het moment dat de game gepoetst wordt, bugs verholpen worden en het product richting een schijfje gaat. De game gaat er uiteindelijk beter door worden en we wachten liever op een sterke game, dan dat we vroeg met een middelmatige aan de slag kunnen gaan, toch?

Eerste episode Resident Evil: Revelations 2 nu gratis
Heb je Revelations 2 altijd al eens uit willen proberen? Hou je vast, ga even zitten. Want jawel, nu is het moment daar! De eerste episode is op Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4 geheel gratis binnen te hengelen. En gratis is nooit te duur! Het enge avontuur wacht op je. En uiteraard op je digitale portemonnee. Het is wel de bedoeling dat je de overige episodes er achteraan gaat kopen. Slimme marketing noemen ze dat.

Fallout 4 breekt records
Goh. Shock van de maand. Die zagen we niet aankomen. Fallout 4 doet het goed. Kun je het geloven? Bethesda heeft inmiddels 12 miljoen versies verscheept naar de winkel om aan de vraag te kunnen voldoen. Ka-ching! Dat staat voor zo’n 750.000.000 dollar. Er zijn dagen dat ik ze niet verdien. De wereld keek enorm uit naar dit nieuwe deel en The Wasteland heeft dan ook veel nieuwe bezoekers mogen verwelkomen. Je leest binnenkort in onze review of dit geheel terecht is.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

We zaten niet stil deze week. We bespraken Assassin’s Creed: Syndicate voor je, maar onze Max was niet helemaal overtuigd door de game. Zelf ging ik aan de slag met Starcraft II: Legacy of the Void. Of dit laatste deel in de Starcraft II-trilogie goed uit weet te pakken lees je in de uitgebreide review. Omdat we Star Wars nog steeds vieren was er ook rondom deze franchise genoeg te vinden op de site. We bekeken oude games in de franchise, zoals Masters of Teras Kasi, Episode I: Racer, Jedi Knight II: Jedi Outcast en Empire at War. Ook bespraken we onze favoriete films, keken we naar het universum op zichzelf en kwam de complete geschiedenis van Battlefront in een heuse retrospectieve aan bod. En ik mag uiteraard de door de crews van GameParty en Deathstar.nl geselecteerde lijst met favoriete Star Wars games niet vergeten.

Het was een flinke week. Met de release van Battlefront en de nasleep van Halo 5, Call of Duty, Fallout 4 en Tomb Raider was er genoeg te doen. Het is haast ongelooflijk dat deze Up2Date jou op tijd wist te bereiken. Maar hey, we zorgen goed voor je.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.