Up2Date, 25 januari 2015

Up2Date, 25 januari 2015

Het is me het weekje wel weer geweest hoor! Het kan zomaar zijn dat je deze week wat nieuws hebt gemist. Misschien ben je dit weekend wel ingesneeuwd geraakt, of heb je al je hersencellen weggezopen. Het zou ook maar eens goed kunnen zijn dat je afgelopen week gewoon wat anders te doen had dan het gamenieuws volgen. Hoe dan ook: ik zet het grootste nieuws van afgelopen week voor je op een rijtje!

Battlefield Hardline eerder te spelen via EA Access
Toen EA Access werd aangekondigd liep ik om eerlijk te zijn niet meteen warm voor de service. En ach, toen bekend werd dat de service alleen voor de Xbox One beschikbaar is (een console die helaas niet in mijn bezit is), kon ik er eigenlijk toch geen traan om laten. Toch moet ik zeggen dat de service steeds interessanter begint te worden. De meeste games die in de Vault zitten, heb ik inmiddels wel gespeeld. Toch is het leuk dat als je bijvoorbeeld Battlefield 4 of FIFA 14 hebt gemist je gewoon de volledige game mag downloaden. Maar veel leuker is misschien wel dat je met de service behoorlijk wat nieuwe games van EA zes uur lang mag testen. Zo zijn FIFA 15, NHL 15, Dragon Age en nu ook Battlefield Hardline al voorbij gekomen. Battlefield Hardline lijkt mij een toffe game. Maar als ik de game voor een klein bedrag (EA Access kost 5 euro per maand) dan de game zes uur lang kan uitproberen, dan zou ik dat toch eigenlijk wel graag willen doen! Wat mij betreft mag EA Access dan ook wel op PlayStation 4 komen. Kleine kans echter dat dat gaat gebeuren…
10 % korting in de PlayStation Store
Het mag geen geheim heten dat zowel het PlayStation Network als Xbox Live het moeilijk hadden tijdens te feestdagen. Dit met dank aan de jongetjes van Lizard Squad. Maar waar Xbox Live er weer redelijk snel bovenop leek te komen, had PlayStation Network toch wel wat meer moeite. Gevolg was dat het netwerk een aantal dagen niet online was. Daar waren een hoop gamers op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over. Sony zag natuurlijk zelf ook in dat dit niet oke was. Daarom was dit weekend eenmalig een code te gebruiken voor 10 procent korting op de PlayStation Store. En waar ik een paar weken geleden nogal negatief was over de korting van Sony, ben ik toch een klein beetje bijgedraaid.

Natuurlijk, 10 procent is behoorlijk karig als het gaat om volledige games. Maar als je bijvoorbeeld een Season Pass wilt kopen, een item wat niet in de winkel verkrijgbaar is, kan het toch van pas komen. Ik heb uit meerdere hoeken gehoord dat mensen toch wel gebruik hebben gemaakt van de aanbieding van Sony. Ook al scoor je maar een paar euro korting, uiteindelijk heb ik het idee dat de actie van Sony wel gewerkt heeft. Als je toch al twijfelde om de Season Pass van Call of Duty of Driveclub te kopen, dan kan deze korting je toch over de streep trekken. Dat is precies wat het bij mij heeft gedaan: ik heb inmiddels de Season Pass van Driveclub gekocht. De actie loopt vandaag nog, dus grijp je kans zolang het nog kan!

Microsoft brengt hologrammen naar je huiskamer
Dan misschien wel hét nieuws van de afgelopen week. Toen ik het filmpje zag was ik in ieder geval wel even weggeblazen. Microsoft heeft namelijk een headset aangekondigd die hologrammen naar je huiskamer kan brengen. Natuurlijk, we zien tegenwoordig ook steeds meer dingen met Virtual Reality, maar dit ziet er toch ook wel heel erg tof uit. Ook werden er al beelden getoond van bijvoorbeeld een hologram van Minecraft. Moet je eens voorstellen wat er allemaal mogelijk zou zijn met zo’n headset. Ik houd het project in ieder geval goed in de gaten!

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Nintendo stopt met Club Nintendo
Dit is een nieuwtje waarbij ik even nostalgische gevoelens kreeg. De GameCube is namelijk de gameconsole waarop ik pas écht veel ben gaan gamen. Tegelijkertijd met de GameCube werd dan ook Club Nintendo geïntroduceerd. Je kon bij Nintendospellen ‘sterren’ sparen. In ieder doosje zat een krascode waarmee je online die sterren kon registeren. Had je voldoende sterren bij elkaar gespaard, dan kon je een leuke Nintendo-goodie scoren. Zo heb ik door de jaren heen behoorlijk wat bij elkaar gespaard: een DS-game, een soundtrack, een figuurtje, een kaartspel, twee kladblokken en behoorlijk wat tegoed in de online store van de Wii en de DS. Maar Club Nintendo stopt met bestaan. Iets wat op zich nog wel begrijpelijk is, als je ziet hoe karig het aanbod de afgelopen jaren was. Toch komt Nintendo met een laatste fanservice: de komende maanden komen er nog een aantal toffe goodies (zo belooft Nintendo tenminste) zodat we onze sterren een waardig afscheid kunnen geven. Ik hou het zeker nog even in de gaten, aangezien ik nog wel wat sterren heb!

Het was overigens wel een rustige week qua releases en dus ook qua reviews op GameParty. Wel schreef onze Harmen een stukje over de rare namen van Nintendo. Wat is het nou, 3DS, DS, New 3DS, New 3DSXL?! Hij wordt er in ieder geval knettergek van en is waarschijnlijk niet de enige!

Dat was de Up2Date weer voor deze week, ik zie je graag volgende week terug!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.