Up2Date, 10 november 2013

Up2Date, 10 november 2013

Het is weer tijd voor de wekelijkse samenvatting op GameParty. Welk nieuws van afgelopen week was het leukst, grappigst of het interessantst. Na de release van de nieuwe Battlefield en Call of Duty kun je het wel de week van de shooters noemen, maar er gebeurde nog meer. Zo kwam Rockstar eindelijk met de update die het opslaan van GTA Online zeker moet stellen. We werden nog verwend met wat gameplaybeelden van Need for Speed Rivals op de Xbox One. En we kregen de oncontroleerbare drang om naalden in onze ogen te steken na het zien van de trailer van Rambo: The Video Game. Deze game lijkt alle ingrediënten te bevatten om abominabel te worden. Hieronder wat we wel noemenswaardig genoeg vonden om jullie over te informeren.

Blizzard komt met World of Warcraft: Warlords of Draenor
Onze hoofdredacteur Bas van Dun kreeg een twinkeling in zijn ogen nadat Blizzard de inmiddels vijfde uitbreiding voor World of Warcraft: Warlords of Draenor had aangekondigd. Bas draagt WoW een enorm warm hart toe en is blij om te horen dat hij zijn karakter eindelijk weer mag levelen naar 100. De vorige levelcap van 90 heeft hij in Mists of Pandaria al bereikt en hij was weer toe aan een uitdaging. In Warlords of Draenor mag je door een nieuw continent lopen: de thuiswereld van de Orcs en de Draiei. De planeet Draenor wordt onder de voet gelopen door de vele verschrikkelijke oorlogsmachines van een genootschap van aanzienlijke Orc clans: het IJzeren Collectief. Azeroth bezwijkt als eerst en vele werelden zullen volgen. Je zult op dit cruciale moment een allerlaatste wanhopige aanval moeten ensceneren op Draenor, het barbare thuisfront van Orcs en hun van stoïcijnse Draenei overwonnen forten. Je bondgenoten zijn helden uit lang vervlogen tijden en je vesting is een schamele vestibule in een uitheems land. Leid je legers van het ene wereld tegen de andere…voordat de toekomst zichzelf ongedaan maakt.
Werkt Naughty Dog aan Savage Starlight?
Ontwikkelaar Naughty Dog behoort tegenwoordig, en eigenlijk al geruime tijd, tot de beste ontwikkelaars in de gamesindustrie. De meeste mensen vergeten dat zij de ontwikkelaar zijn van Crash Bandicoot en Jak and Daxter. We kennen Naughty Dog uiteraard van de Uncharted-reeks en recentelijker van The Last Of Us. Wat we ook van hen weten is dat ze het leuk vinden om te teasen naar hun volgende game. Zo zat er in Uncharted 3 al een link naar The Last Of Us. En in The Last Of Us zat in de vorm van een comicbook weer een tease naar Savage Starlight. De link naar een nieuwe game was nog niet gelegd, tot Naughty Dog designer Justin Richmond het volgende zei over hun aankomende project: If only the Starlight wasn’t so Savage. Alsof dat nog niet genoeg hints zijn, zijn we ook te weten gekomen dat SavageStarlight.com geregistreerd is door Eric Hayashi, een persoon die eerder aan Uncharted 3 heeft gewerkt. Wij denken: één plus één is twee.

Call of Duty: Ghosts
Er is afgelopen week veel gezegd en gesproken over Call of Duty: Ghosts. Je kunt ook op onze site de review van de singleplayer en multiplayer teruglezen. En dan zul je wederom zien dat iedereen er zijn eigen mening over heeft. Los van het feit dat iedereen Call of Duty op zijn eigen manier ervaart, waren er ook nog wat opmerkelijke nieuwtjes.
Zo waren we getuige van een filmpje dat de makers van Call of Duty: Ghosts even een goede klap in het gezicht gaf. In het filmpje is namelijk te zien dat een scene uit Ghosts bijna geheel gelijk is aan een scene uit Modern Warfare 2. Uiteindelijk zal dit wel uit de boeken worden gedaan als een eerbetoon aan MW2, maar het was toch opmerkelijk. Zeker aangezien iedereen vaak klaagt dat de Call of Duty games elk jaar hetzelfde zijn. Of is het misschien een brutale dikke vette ‘fuck you’ naar de consument? Want ach, wij kopen de game toch elk jaar wel weer.

Ook werd al snel naar buiten gebracht dat de game in 24 uur tijd het verkooprecord van GTA V deed verbrijzelen. Het zou namelijk goed zijn voor 1 miljard in 24 uur tijd. Moeilijk om te geloven omdat GTA V veel meer in het nieuws was en dat werd toen enorm gevolgd. Bij Ghosts hoorde we eigenlijk niets totdat ineens iedereen het had over 1 miljard verdiende pegels. Een dag later werd dit nieuws alweer in twijfel getrokken. Activision zou naar buiten hebben gebracht dat er voor 1 miljard aan winkelwaarde op dag 1 in de winkels lag, maar dat zegt natuurlijk niks over het totaal aantal verkochte exemplaren. Aangezien het daarna aardig stil is geworden, gaan we er voor het gemak maar vanuit dat het record van GTA V nog staat.

Sony onthult nieuwe PS4-games dag voor release console
Last but not least nog het nieuws dat de line-up van de PlayStation 4 niet zo teleurstellend hoeft te zijn als menigeen denkt. Na het uitgestelde Drive Club en Watch Dogs hebben weinig mensen vertrouwen in goede systemselling games bij de release van de PlayStation 4. Geoff Keighley, journalist en presentator van GameTrailersTV, heeft nu bekendgemaakt dat hij de nacht voor de launch van de PlayStation 4 in Amerika (14 november) een speciale aflevering gaat presenteren. Zo zijn er geruchten van enkele verrassingen en nieuwe titels die Sony wil onthullen. Voornamelijk van games waarvan we het bestaan nog niet weten. We houden jullie op de hoogte.

Alles bij elkaar een onstuimig weekje nieuws mogen we wel zeggen. De feestdagen staan weer voor de deur en de PR van de ontwikkelaars zit allesbehalve stil. We verwachten in de komende weken nog veel meer leuk, spannend, boeiend en spraakmakend nieuws. Met de release van de PlayStation 4 zal de geruchtenmolen wel weer op volle toeren draaien. En ook hiervan houden we je bij GameParty weer op de hoogte. Volg ons ook op Twitter en Facebook om al het gamenieuws, reviews, previews, artikelen en columns direct te kunnen lezen. En anders tot volgende week met onze nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.