Up2Date, 2 april 2017: Plannen, vooruitzichten en lekken

Up2Date, 2 april 2017: Plannen, vooruitzichten en lekken

De paasvakantie staat voor de deur en je weet wat dat betekent: chocolade eten en gamen met één van de vele toppers die de afgelopen maanden verschenen zijn! Het wegwerken van je backlog is natuurlijk leuk en aardig, maar uiteraard is het evenzeer leuk om uit te kijken naar toppers die nog in aantocht zijn. Op dat vlak vielen er wel een aantal leuke nieuwtjes te rapen deze week die we even voor je op een rijtje zetten in de Up2Date.

Stemacteur hint naar God of War-release in 2017
Je kan kritiek uiten over het feit dat Kratos in de nieuwe God of War niet langer hetzelfde stemgeluid zal uitschreeuwen nu er een nieuwe stemacteur ingeschakeld werd. Fijner is echter om gewoon blij te zijn dat die kerel zo enthousiast was over zijn rol dat hij alvast op Twitter de beans spillde en ons lekker maakt met het idee dat we de game dit najaar al te spelen krijgen. Een grote verrassing is dat uiteraard niet als we Corey Balrog (ja, zo noem ik die gast!) mogen geloven; die verklaarde namelijk in december vorig jaar reeds dat de game volledig speelbaar was. Het lijkt er in elk geval sterk op dat Sony rond de E3 stevig gaat uitpakken met God of War in anticipatie van een grote najaarsrelease.

Call of Duty keert waarschijnlijk terug naar de Tweede Wereldoorlog
Ontwikkelaar Sledgehammer zat al stevig te hinten dat Call of Duty dit jaar terug naar zijn roots zou keren en nu dit promomateriaal gelekt werd is het wel duidelijk. We trekken opnieuw ten strijde tegen Den Duitschers jongens en meisjes. Na het enthousiasme dat Battlefield 1 genereerde met de WW-setting lijkt het er hard op dat Call of Duty dit jaar wat records gaat breken, want we weten allemaal dat WW2 een voorbeeld van de betere sequel is. Gewoon één goeie trailer heeft Activision nodig en miljoenen gamers marcheren in ganzepas naar de gameshop om de game te pre-orderen. Afgaande op het promomateriaal lijkt de landing in Normandië centraal te staan, wat meteen herinneringen oproept aan die epische stukken in Call of Duty 2 en Medal of Honor: Frontline. Dat dus, maar dan dus met hedendaagse overdonderende graphics? Tijd om even in en uit te ademen in een papieren zak.

Nintendo heeft grote plannen voor E3
Ik mag het van harte hopen. In realiteit is de E3 dit jaar gewoon ontzettend belangrijk voor Nintendo. De Switch is stukken succesvoller gelaunched dan de WiiU en nu is het zaak om dat momentum te bewaren. Dat kunnen ze doen door de twijfelende gamer te verbazen met echt toffe exclusives zoals een Beyond Good and Evil 2. Als ze enkele toffe games voor Switch aankondigen die je nergens anders kan spelen, dan gaat het nieuwe systeem vast een mooie toekomst tegemoet. Tegelijk is het ook belangrijk om fans van de 3DS niet in de kou te laten staan en te bewijzen dat de nieuwe console netjes naast de handheld kan bestaan. Een spannende E3 voor Nintendo en haar fans, dat is zeker.

Mass Effect Andromeda verkoopt minder goed dan vorige delen
Na de stortvloed aan kritiek en barslechte reviews is het weinig verbazend dat Andromeda niet zo vlot over de toonbank gaat. Is dat terecht? Enigszins is het inderdaad een game die niet kan tippen aan de voorgangers en die geplaagd wordt door problemen, maar na een stevig aantal uurtjes spelen is het ook duidelijk dat veel van de kritiek ietwat overtrokken is. Er schuilt wel degelijk een leuke game in Andromeda, iets dat we volgende week in onze review gaan belichten.

Eerste details Battlefront II komen op 15 april
Bas en ik hebben 15 april al met stip in onze agenda gezet: dan verschijnt namelijk de eerste info rond Battlefront 2. Dat het weer een dijk van een multiplayer-game zal worden lijkt een zekerheid, maar toch is het vooral naar info rond de campaign waar we het meest naar uitkijken. Zal Dice zoals bij Battlefield 1 opteren voor korte stories in de Galaxy far far away of krijgen we een uitgebreide campaign die Republic Commando naar de kroon steekt als beste Star Wars-shooter? Op 15 april komen we alvast meer te weten.

Deze week op GameParty voorzag Harmen enkele Switch-launchgames van reviews. Denk bijvoorbeeld aan het geniale Snipperclips en het ook niet verkeerde VOEZ,terwijl Robin ging sporten met Mario. Verder was er een feature die de creatieve manieren waarop ontwikkelaars cheaters aanpakken belichte en deed Bas zijn relaas over de jacht naar een achievement in Guitar Hero Live die je krijgt om 24 uur in Guitar Hero TV te spelen. Een achievement die ik al sinds februari van vorig jaar heb Basje! We staan ook nog even stil bij onze exclusieve, gezellig Xbox One Club, op je console dus! Check snel de video.
Volgende week krijg je uiteraard nog meer features en nieuws en uiteraard ook de review van Mass Effect Andromeda die hopelijk een iets genuanceerder oordeel over het spel brengt. Tot speels, tot GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.