Up2Date, 25 maart 2018: Sea of Thieves in the house!

Up2Date, 25 maart 2018: Sea of Thieves in the house!

Misschien ben je net als ik. Misschien heb je deze week weinig aandacht aan het nieuws rondom games geschonken. Mijn excuus? Simpel. Sea of Thieves slokt al mijn tijd op. De piratengame van Rare verscheen afgelopen dagen en sindsdien ben ik alleen maar op zee te vinden. Maar voordat dit uit gaat monden in een review voor dat spel (die gaat volgende week komen!), blikken we toch terug op dat wat ik en jij gemist hebben.

Paas-uitverkoop van start in PlayStation Store
We blijven Nederlanders. En we houden van goedkope games. Logisch ook dat de Paas-uitverkoop op PlayStation daarom misschien wel een dingetje voor jou is. En het zijn niet de minste games die je met korting binnen kunt hengelen. Denk aan Skyrim, Call of Duty WWII en FIFA 18. Een volledige lijst ga ik je niet geven, die heeft de PlayStation Store gewoon voor je klaar staan. Doe er snel je voordeel mee.

Futuristische combat racer Grip komt naar de Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en PC
Ken je Rollcage nog? Die game waarin je met enorm snelle wagentjes niet alleen over de weg kon racen, maar ook langs de muren en zelfs op het dak? Een geweldige titel die ik nog steeds met veel liefde in mijn gedachtes heb zitten. Echter, ik speelde Rollcage op de eerste PlayStation, dus dat is behoorlijk lang geleden. Toch bleef de game altijd in mijn achterhoofd. En daarom ben ik persoonlijk dan ook blij met de aankondiging van Grip! Ontwikkelaar Caged Elements (what’s in a name!?) brengt deze hommage aan Rollcage naar alle belangrijke platformen, later dit jaar.
PlayerUnknown’s Battlegrounds, ‘PUBG’, vanaf nu te spelen op mobiel
PlayerUnknown’s Battlegrounds, de game die op Xbox One en PC bijzonder goede zaken doet (op de Xbox One zijn in 3 maanden vijf miljoen spelers gearriveerd in het spel!), is vanaf nu ook te spelen op je telefoon of tablet. Mits deze draait op iOS of Android. Met honderd personages moet je het in de game tegen elkaar opnemen in een gebied dat steeds kleiner blijft worden. De laatste speler die overblijft is de winnaar. Hoewel de mobiele game je veelal laat spelen met bots en dat ‘ie grafisch minder interessant is dan zijn grotere broer, is de verslavingsfactor hard aanwezig.

Briljante ‘day 1 patch’ voor Sea of Thieves
Natuurlijk moet ik het ook even over Sea of Thieves hebben. Want aangezien die game me heel de week bezig weet te houden, is ‘ie zeker ook nieuwswaardig geweest. Haast elke game die vandaag de dag verschijnt wordt op de eerste dag voorzien van een patch. Deze ‘day one patch’ zorgt er vaak voor dat de game daadwerkelijk speelbaar is en moet geïnstalleerd worden voordat je mag spelen. Sea of Thieves, de game van Rare die vanaf vandaag in de winkels ligt, doet het net wat anders. Rare, een studio die bekend staat om de humor, neemt het hele ‘day one patch’-imago op de schop. Spelers die tussen nu en 29 maart inloggen kunnen voor 1 gold een eyepatch kopen met een 1 erop. Jawel, een Day 1 Patch dus!

Oh, en heb je die launch trailer al gezien?
Speelt de nieuwe Assassin’s Creed zich af in het oude Griekenland?
Ubisoft is een ontwikkelaar die synoniem staat aan het woord ‘geruchten’. Want jeetje, als er een ontwikkelaar is waarvan er veel geruchten de wereld in vliegen (die vaak ook waar blijken te zijn), dan is het Ubisoft wel. En we hebben er weer eentje. Het zou zo zijn dat tijdens de aankomende E3 een nieuwe Assassin’s Creed getoond moet gaan worden. Een deel dat al sinds begin 2017 in ontwikkeling is, maar pas in 2019 uit moet komen. De game zou de opzet van Origins kennen, maar dit keer niet afspelen in Egypte maar in het oude Griekenland. Blijkbaar had een deel uit Origins hier al in af moeten spelen, maar Ubisoft besloot de regio een eigen game toe te kennen. Tenminste, dat zeggen ze…

ILM laat levensechte beelden uit Unreal 4-engine komen
Een nieuwtje wat me persoonlijk enorm blij liet worden. Ik volg ILMxLab al jaren op de voet. De studio binnen ILM weet namelijk hele leuke dingen te maken. Tijdens de GDC heeft ILMxLab nieuwe technologieën laten zien die ze toe hebben gepast op de Unreal 4-engine. Een engine waar menig game op draait. Denk aan games als Sea of Thieves, Tekken 7 en Kingdom Hearts III. Echter, ILM staat bekend als ontwikkelaar van special effects voor films. Hun werk, bestaande uit films als Star Wars, Jurassic Park, Hook en vele, vele andere, spreekt voor zich. Met al deze nieuwe technologieën, gecombineerd met de game-engine van Epic, weet ILMxLab wonderbaarlijk prachtige beelden te voorschijn te toveren. Het is haast alsof je naar een film kijkt…
Op GameParty kon je deze week Robin’s review van Gravel lezen. Een racer die niet perfect is, maar zeker leuk is om te spelen. Persoonlijk dook ik in de wereld van de gamefilms, uiteraard na aanleiding van de nieuwe Tomb Raider die nu in de bioscopen draait. In deze ‘films en games, een speurtocht in Hollywood’ keek ik 28 films, van Super Mario Bros. tot Assassin’s Creed, van Warcraft tot Double Dragon. En elke film voorzie ik van een losse review. Ik kan je verklappen, er is veel meuk gemaakt! Harmen sloot de week af met het terugkeren naar een ‘golden oldie’ in de vorm van Army of Two. Die blijkt nog steeds heel leuk te zijn!

Zo, dat was het nieuws. Ik ga weer op jacht naar die Kraken die in Sea of Thieves te vinden is. Mijn boot ligt klaar, de wind is in mijn voordeel. Now, show me that horizon!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.