Up2Date, 25 mei 2014

Up2Date, 25 mei 2014

De E3 nadert nu met rasse schreden, en dat voel je ook. Er worden stukjes en beetjes informatie gelost en uitgevers teasen harder dan een veertienjarige slettebak die net ontdekt heeft hoe gratis alcohol te scoren. We zitten in de laatste rechte lijn en dat vertaalt zich naar een E3 vol speculatie, hoop en ook wat bullshit.

Komt Call of Duty: Modern Warfare naar de Xbox One en PlayStation 4?
Laat ons deze maar klasseren onder de vlag ‘leuk bedacht, maar doe maar niet’. Op Reddit werd een afbeelding gepost die aangeeft dat alle Modern Warfare-games als één collectie richting PlayStation 4 en Xbox One zouden komen. De campaigns, volledig geremasterd met nieuwe textures en lichteffecten, goed voor een leuke deja vu trip van een uurtje of twaalf. Explosies, bijna-dood-ervaringen, No Russian en de snor van Captain Price en dat allemaal met 60 frames per seconde in full HD. Dit klinkt als iets dat je met meer dan een halve kilo zout zou moeten nemen, maar toch. De games-industrie lijkt de jongste tijd wel geobsedeerd met het verpakken van oude wijn in nieuwe zakken en uitgever Activision staat niet bepaald bekend om een makkelijke bron van inkomsten uit de weg te gaan. Drie campaigns van Modern Warfare op één schijfje gepleurd? Voor mij hoeft het niet, maar het zou zomaar even kunnen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Mario Kart 8 moet de redding van de Wii U zijn
De Wii U wil nog steeds niet op stoom komen, ondanks ijzersterke games als Wonderful 101, Pikmin 3 en Zelda The Windwaker HD. Volgens Nintendo UK manager Robert Langford moet daar vanaf eind mei verandering in gaan komen met de komst van de gemotoriseerde messias: Mario Kart 8. De kartracer MOET een succes worden en daar zet Nintendo hard op in door vroege kopers te belonen met een gratis download van bijvoorbeeld Nintendoland of New Super Mario Bros U. Dat snorremans het ook zonder die actie wel in zijn mars heeft om wat systemen aan de man te brengen mag duidelijk zijn. Mario Kart was op Wii al de bestverkochte game en zal dat in een rechtvaardige wereld nu ook zijn voor de Wii U. Er wordt vaak met de term systemseller gegooid, maar zelden dekte die vlag de lading zo goed als bij Mario Kart 8. Kunnen we het nou over die nieuwe Zelda en Metroid gaan hebben Nintendo?

Eerste gameplay-video voor Batman: Arkham Knight
Ik heb niet de gewoonte om trailers te pluggen in de Up2Date, maar voor Bats maken we toch weer een uitzondering. Wat valt erover te zeggen, los van het feit dat graphicshoeren over de hele wereld spontaan een nat broekje kregen? Dat het er enerzijds erg vertrouwd uitziet met een Batman die het in het grimmige Gotham weer aan de stok krijgt met tal van booswichten, maar anderzijds nog een stuk spectaculairder. Dat de Batmobile er enorm stoer uitziet viel te verwachten, maar over de kop gaan in een tunnel verdient toch extra punten voor stijl. Als de trailer één ding duidelijk maakte is het dat ontwikkelaar RockSteady nog steeds weet waar het om draait bij Batman, en dat is grimmige cool en dramatische flair. De dreiging die fladdert in de nacht komt eraan en het wachten erop werd net ietsje ondraaglijker.
SingStar komt naar PlayStation 4
Het was even onvermijdelijk als eruit zien als een cokeverslaafde na het eten van oliebollen met poedersuiker, SingStar komt naar de PlayStation 4. Zit ik daar op te wachten? Helemaal niet zeg ik je nu. Geef me echter drie pasoa orange en een roze pruik en ik zeg je: zingeeeuh. De perfecte partygame komt dus ook naar PlayStation 4 en brengt als grote vernieuwing mee dat je niet eens een microfoon hoeft te gebruiken, maar gewoon kan zingen in je smartphone. Zelfs gierige hipsters hebben nu geen enkel excuus meer om mee te gaan kwelen op de tonen van Lady Gaga’s Telephone.

Metro: Redux draait op 60 fps op PlayStation 4
Oude wijn in nieuwe zakken deeltje zoveel. En toch kan ik een klein beetje hoop niet onderdrukken. Zowel Metro 2033 als Last Light waren ruwe parels die ferm gehinderd werden door tal van bugs en ruwe kantjes. Het lijkt erop dat de games op PlayStation 4 en Xbox One nieuw leven ingeblazen zullen krijgen met een stevige grafische opsmukbeurt en een framerate die aan een oogstrelende 60 frames per seconde loopt. Koppel dat aan de mogelijkheid om de moeilijkheid in te stellen naar je smaak en dus te kiezen of je het meer als shooter of horror-game wilt spelen en het feit dat bijna geen kat deze games gespeeld heeft en dit zou wel eens leuk kunnen worden.

GameStop verkoopt Far Cry 4 seasonpass
Geen al te verrassend nieuws neem ik aan. Ubisoft zet altijd zwaar in op DLC voor hun games, dat was zo met de Assassin’s Creed-spellen, dat is zo voor Watch_Dogs en dat wordt ook zo voor Far Cry 4. Indien je keihard fan bent kun je dus al netjes een season pass kopen voor dertig dollar zodat je alle downloadbare content net wat goedkoper krijgt en je zeker en vast het eerste half jaar je game niet used op marktplaats flikkert. Enkel met videogames kun je mensen enthousiast genoeg krijgen om geld op te hoesten voor iets waarvan ze niet weten wat het wordt en wanneer ze het gaan krijgen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Half-Life 3 is in ontwikkeling
Tenslotte zou het uiteraard niet bijna tijd voor de E3 zijn zonder het jaarlijkse ‘Half-life 3 is in de maak’-bericht. Dude die bij Valve gewerkt heeft zag wat concept art en maakt ons allemaal even blij met een vooralsnog dooie mus. Misschien ben ik na al die jaren wat cynisch geworden als het om Half-Life gaat, maar ik geloof pas in Half-Life 3 wanneer Gabe Newell eindelijk wat gameplay en een datum uit zijn bh trekt.

Bij GameParty stond de tijd niet stil maar werd er volop toegeleefd richting de E3. Achter de schermen wordt reeds lekker gewerkt om jullie op fijne previews en artikelen te trakteren. Robin had het in elk geval nu al over de vraag waar de toppers voor Vita bleven, vermoedelijk op dezelfde plaats als de third party-toppers voor Wii U. Laat ons hopen dat Sony beter nieuws heeft tijdens hun keynote voor onze handheld-held. Max scoorde dan weer met een artikel waarvan ik me nog steeds afvraag waar het de fuck over ging. Onze Mad Max is in elk geval met stip naar één gestegen op de ranglijst van GPN-redactieleden die het meest waarschijnlijk is te flippen en met een BB-gun op Shetlandpony’s gaat staan knallen. Goed in de gaten houden die gast is de boodschap.

De spanning hangt in de lucht en dat betekent dat we vol enthousiasme uitkijken naar de volgende weken. Schaamteloze lekken, wilde geruchten, gewoon nieuws en uiteraard artikelen zoals de review van Wolfenstein. Je ontdekt het allemaal op GameParty. Tenzij Max…

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.