Up2Date, 26 februari: Blizzard blokkeert je XP?!

Up2Date, 26 februari: Blizzard blokkeert je XP?!

Als (voornamelijk) Brabantse website zal het je niks verbazen dat bijna de voltallige GameParty-crew momenteel ondergedompeld is in het jaarlijkse drank- en slechte muziek-festijn dat Carnaval heet. Ondergetekende is dan ook zojuist met bonkend hoofd en een mond zo droog als de Sahara uit bed gestrompeld om jullie te voorzien van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week. Alvast excuses voor de bierpoepjes en slechte adem waarmee dit artikel doordrenkt is.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild in het Nederlands speelbaar
Voor het eerst is een Zelda-game in het Nederlands speelbaar. De gesproken dialoog, die overigens ook voor het eerst in Breath of the Wild aanwezig is, zal ondertiteld zijn in het Nederlands en ook alle on-screen tekst zal op Nederlands gezet kunnen worden. Jawel, dat lees je goed: kunnen worden. Je hebt namelijk ook gewoon de mogelijkheid om de game in het Engels te spelen. De Nederlandse taal-optie lijkt dan ook vooral in het leven geroepen te zijn om de jongere spelers beter te bedienen.

Nieuwe multiplayer-mode voor Battlefield 1
Voordat Battlefield 1 uitkwam, was er al de nodige hype omtrent de terugkeer van de franchise naar een setting in het verleden. Rondom en na de release bleek uit feedback van reviewers en spelers dat DICE het voor elkaar had gekregen om die hype ook nog eens waar te maken. Ondanks dat de gevechten in de Eerste Wereldoorlog stukken trager waren dan in de veelvuldig voor shooter-settings gebruikte Tweede Wereldoorlog, is Battlefield 1 een toffe, actievolle game geworden. En hij wordt nog toffer! In de The Shall Not Pass-uitbreiding zal een nieuwe multiplayer-mode geïntroduceerd worden die luistert naar de naam Frontlines. Het zal een combinatie zijn van de twee bekende modi Conquest en Rush. In maart moet de uitbreiding beschikbaar zijn op alle platformen waarop Battlefield 1 beschikbaar is; PC, Xbox One en PlayStation 4.

Evolve en Borderlands 2 zijn volgende maand Games with Gold
Een nieuwe maand in aantocht, een nieuwe lading Games with Gold in aantocht. De laatste (volledige) week van de maand is traditiegetrouw het moment voor Microsoft om de vier games bekend te maken die de daaropvolgende maand kosteloos gedownload kunnen worden als je in het bezit bent van een Xbox Live Gold-abonnement. Voor maart zijn die titels voor Xbox 360 Borderlands 2 (te downloaden van 1 tot en met 15 maart) en Heavy Weapon (te downloaden van 16 tot en met 31 maart). Deze games zijn via het backwards compatibility program ook op de Xbox One te downloaden en te spelen. Daarnaast zijn voor de One Layers of Fear (te downloaden van 1 tot en met 31 maart) en Evolve: Ultimate Edition (te downloaden van 16 maart tot en met 15 april) beschikbaar. Geen slechte line-up als je het ons vraagt.

Blizzard-games later dit jaar niet meer speelbaar op Windows XP en Vista
Oke, oke. De titel van deze Up2Date was redelijk ‘clickbait-y’ maar we vonden de woordspeling te slecht om er niks mee te doen. Geen paniek dus, er wordt niks met je experience points gedaan. Het ‘enige’ wat er aan de hand is, is dat Blizzard later dit jaar de support voor Windows XP en Windows Vista gaat beëindigen. Dat houdt in dat Blizzard-games vanaf dat moment (een datum is nog niet bekend) gefaseerd niet meer te spelen zullen zijn op een PC die op Windows XP of Windows Vista draait. Microsoft is zelf al met de ondersteuning van beide besturingssystemen gestopt, respectievelijk in 2009 en 2012. Zo’n tien procent van de PC’s wereldwijd draait nog op Windows XP, een aanzienlijk deel daarvan zou machines in Chinese internetcafés betreffen. Mocht je dus nog XP of Vista draaien en ook in de toekomst graag je Blizzard-games willen blijven spelen, dan is dit een goed moment om te upgraden.

LEGO City Undercover verschijnt 5 april mét co-op
Na een release op de Wii U in 2013 stoft Warner Bros. de game af, geeft hem een grafische upgrade en brengt hem uit voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. De verkopen van het spel zijn blijkbaar in eerste instantie niet toereikend genoeg geweest en met een multiplatform-release lijkt de uitgever te mikken op een breder publiek. Naast de visuele upgrade is er ook een coöperatieve spelerstand toegevoegd waardoor je het samen met een medespeler op kunt nemen tegen de aanwezige misdaad in Lego City. De datum waarop je als niet-Wii u bezitter met de game aan de slag kunt is dus 5 april, om je alvast lekker te maken heeft Warner Bros. onderstaande trailer vrijgegeven.

Speel Call of Duty: Infinite Warfare dit weekend gratis op Steam
Hopelijk ben je tegen de tijd dat je dit artikel leest nog niet te laat, maar dan nog: beter laat dan ooit! Tot deze zondagavond 26 februari 22.00 uur is Call of Duty: Infinite Warfare namelijk gratis te spelen via Steam. Dat wil zeggen, de multiplayermode. Met de release van het eerdergenoemde Battlefield 1 lijkt (de multiplayer van) de nieuwste Call of Duty toch een beetje ondergesneeuwd te zijn en dan is dit een mooie manier om het spel wat extra aandacht te geven. Wij hopen zelf op een soortgelijke actie op consoles, mocht het zover komen dat lees je dat uiteraard hier op GameParty!

Het is stilte voor de storm qua releases en ook qua content bij ons. Afgelopen week vertelde Harmen in geuren en kleuren over zijn eerste ervaringen met de Nintendo Switch, die over een week om deze tijd al twee dagen in de winkels ligt. Daarnaast vertelde Robin waarom hij Top Spin 4 nog steeds zo’n gave game vindt.

En dan verlaten we de laatste Switch-loze week in de gamegeschiedenis. Aanstaande vrijdag 3 maart ligt hij in de winkels, naar verwachting zal er de komende week nog wel het nodige nieuws over Nintendo’s nieuwste console verschijnen. Natuurlijk is dat tegen die tijd terug te vinden hier op GameParty, en als je doordeweeks geen tij hebt ook in het weekend in een nieuwe Up2Date. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.