Up2Date, 27 december 2015: de laatste van het jaar

Up2Date, 27 december 2015: de laatste van het jaar

Fijne feestdagen! Natuurlijk, kerstmis is inmiddels alweer een ding uit het verleden, maar de wisseling van het jaar moet nog komen. Omdat we dus nog steeds een fijne feestdag te gaan hebben, is mijn groet compleet legitiem. And on that note… Up2Date!

The Force is strong with Call of Duty

Zo, je dacht vast dat ik met die titel een hele andere kant op wilde gaan. Weer zo’n verhaal over Star Wars, maar ineens gingen we rechtsaf richting Call of Duty-straat. Tijdens de feestdagen (daar zijn ze weer!) zijn er uiteraard door de kerstman bijzonder veel games gekocht om onder de kerstboom te belanden. En omdat de mensheid gek is op lijstjes, is er een lijstje naar buiten gebracht met daarin de best verkopende titels. Op nummer één stond Call of Duty: Black Ops III. Het lijkt er dus op dat Activision wederom een flinke zak geld vanaf de Noordpool mag ontvangen. De game die daarna het beste verkocht werd was Star Wars Battlefront (de titel van dit bericht krijgt ineens zoveel meer diepgang!), gevolgd door Fifa 16. Op de PlayStation 4 was Star Wars Battlefront zelfs de best verkopende game.

Rise mee met de Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider is een fantastisch spel geworden. De game kon rekenen op mooie scores, maar helaas bleef het verkoopsucces een beetje uit. Misschien had het te maken met het feit dat de game op dezelfde dag als Fallout 4 in de winkels lag, plus dat dit vlakbij Call of Duty en Star Wars Battlefront in de buurt lag. Square en Microsoft hebben gemerkt dat dit van invloed was op de verkoopcijfers, dus komen nu met een leuke actie. Je kunt een gratis proefversie van de game downloaden en spelen. Wanneer je de iets meer dan 20 gigabyte grote versie van het spel op je Xbox One hebt staan, kun je een uur van de game proberen. Daarna kun je uiteraard de rest van de game erbij krijgen door je portemonnee te trekken. Ik denk met warme gevoelens terug aan de tijd dat proefversies gewoon demo’s genoemd werden en installeer de download meteen op mijn One. Welkom terug Lara!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Xbox Live Games with Gold voor januari bekend
We blijven allemaal Nederlanders, dus gratis is altijd goed. Gratis games zijn helemaal geweldig, want waarom geld uitgeven als het niet hoeft? Mensen met een Xbox mogen weer in hun handjes wrijven, want wanneer ze een Gold-abonnement hebben komen er best wat leuke games hun kant op. Gratis. Voor niets. Kost je niks. Noppes. Nada! De Xbox One kan in januari rekenen op Killer Instinct: Season 1 Ultra Edition, wat een hele fijne fighter is. Vanaf 16 januari zal Zheros ook te downloaden zijn. Heb je nog een Xbox 360? Dirt Showdown en Deus Ex: Human Revolution. Toppers! En meteen ook te spelen op de Xbox One middels de backward compatibility. Het blijft feest.

Uncharted stelt zichzelf uit

Minder feestelijk is een langere wachttijd voor Uncharted 4: A Thief’s End. De game gaat het niet meer halen om in maart te verschijnen. Gelukkig zijn fans van de game inmiddels gewend aan uitstel, aangezien dit niet de eerste keer is dat de game doorschuift. Op 27 april 2016 kun je nu aan de slag met het laatste avontuur van Drake. Het is maar een maandje, moet lukken, toch!?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ho ho ho’s in GTA Online

Nee, ik bedoel niet de mooie, digitale dames die je mag betalen om er hete passionele sex mee te mogen hebben. Die liepen altijd al door de straten van Grand Theft Auto Online. Dat is geen nieuws. Ik bedoel uiteraard de vredige kerstsfeer die momenteel in de game te vinden is. Ja, ook in een wereld waarin iedereen slaapt met een Uzi onder zijn kussen en drive-by shootings normaler zijn dan elke dag schone kleding dragen vieren ze kerst. Zo staat er nu in jouw appartement in GTA Online een mooie kerstboom en kun je rond gaan rennen in een Bad Santa outfit of een toffe kerstpyjama. It’s the most wonderfull time of th… WASTED!

Nieuwe beelden voor Batman: Arkham Knight – Season of Infamy
Vier nieuwe Gotham’s Most Wanted-missies met namen als Mr. Freeze, Ra’s al Ghul, Killer Croc en Mad Hatter. Je vindt het in de nieuwe DLC die te koop is voor Batman: Arkham Knight. Geen verkeerde manier om het jaar af te sluiten lijkt me zo. Bekijk wel eerst de beelden voor je besluit of je deze uitbreiding echt blindelings aan gaat schaffen. Alhoewel, als je eerst iets ziet, kan blindelings aankopen niet meer. Maar dat zijn details…
Ongelooflijk. De volgende Up2Date laat nog even op zich wachten. Pas volgend jaar zijn we weer terug met je wekelijkse update van nieuws dat je misschien gemist hebt. Nu klinkt dat ver weg, maar eigenlijk spreken we gewoon over volgende week zondag. Zorg ervoor dat je met nieuwjaar alles veilig doet, zodat je volgend jaar gewoon weer die controller in je handen kunt houden. Al zorgen VR en Kinect er steeds meer voor dat je ook zonder vingers leuke dingen kunt doen. Maar toch. Alvast een fantastisch uiteinde en een gelukkig nieuwjaar gewenst vanuit GameParty!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.