Up2Date, 27 november 2016: Einstein was best een slimme vent

Up2Date, 27 november 2016: Einstein was best een slimme vent

Ken je die uitdrukking? De tijd vliegt wanneer je plezier hebt? Het is zo, onze hersenen werken langzamer wanneer we lol hebben. Ze werken aan de andere kant weer sneller wanneer er serieus gevaar dreigt. Hierdoor is onze perceptie van tijd anders. Feit. De tijd hangt van je emoties af. Echter, de briljante Einstein heeft ontdekt dat tijd niet absoluut is. Tijd is relatief. De tijd gaat voor jou misschien sneller dan dat ‘ie voor mij gaat. Misschien omdat ik druk bezig ben met het schrijven van deze Up2Date, terwijl jij ‘em alleen maar leest. En geef toe, de week sinds de vorige Up2Date vloog voorbij, niet waar? Om de tijd weer recht te trekken ga ik jou alles laten weten wat je in de afgelopen week misschien hebt gemist. De belangrijkere dingen, in ieder geval.

Star Wars, Star Wars, Star Wars!
Star Wars Battlefront is een jaar oud en vorig weekend vierde Dice dit met enkele leuke evenementen in het spel zelf. Echter, het is ook de tijd dat de studio naar de toekomst kijkt. Zo kondigt de ontwikkelaar aan dat de vierde en laatste DLC, Rogue One: Scarif, vanaf 6 december te spelen is voor mensen met de Season Pass. Uiteraard staat deze haaks op Rogue One: a Star Wars Story, die vanaf 14 december in de bioscopen draait. In de DLC vecht je op vier nieuwe maps, waaronder de stranden van Scarif. Wanneer je de trailer van de film hebt gezien, weet je wat je kunt verwachten. Sterker nog, de scene met de AT-ACT’s lijkt sterk op een mogelijke Walker Assault, niet waar? Tijdens de nieuwe gevechten krijg je de beschikking over twee nieuwe helden. Aan de kant van de rebellen ga je spelen met Jynn Erso, het personage dat in de film gespeeld wordt door Felicity Jones. The Imperials worden op hun beurt aangevuld door Director Orson Krennic (een rol van Ben Mendelsohn). Ook brengt de DLC een nieuwe mode met zich mee die land en luchtgevechten met elkaar gaat combineren. De DLC verschijnt twee weken later ook voor mensen die de Season Pass niet hebben. Die kunnen dus eerst de film zien en het daarna haarfijn na gaan spelen.
Maar er was meer te vertellen rondom de game. Iets wat vooral interessant is wanneer je Battlefront op de PlayStation 4 speelt en een kekke PS VR in huis hebt gehaald. Star Wars Battlefront: Rogue One X-Wing VR Mission, de gratis DLC voor Star Wars Battlefront, verschijnt ook op zes december. De DLC geeft je de mogelijkheid om een missie vanuit een X-Wing te beleven vanuit de ogen van de piloot. Door middel van de PlayStation VR zit je dieper in Star Wars dan ooit tevoren. Het springen naar hyperspace was nooit zo tof. Ik mocht deze missie maanden geleden op de Gamescom al spelen. Ik en collega Harmen waren diep onder de indruk. Of we ook onder de indruk gaan zijn van Star Wars: Force Arena is echter nog maar de vraag. Het is een nieuwe game voor mobiele apparaten. Netmarble, de ontwikkelaar die sterk met Lucasfilm samenwerkt, omschrijft het spel als een free to play, real-time PvP-game. Het heeft behoorlijk wat weg van een MOBA. Volgens de ontwikkelaar kun je verschillende troepen aan gaan voeren in plaats van één personage, zoals de standaard is in het genre. Force Arena zal 65 speelbare personages bevatten. Uiteraard zullen favorieten zoals Luke Skywalker, Darth Vader en zelfs Ezra Bridger uit Star Wars Rebels aanwezig zijn.

Net nu je denkt dat we er zijn, zijn we er gewoon nog niet! Want er is nog een ander spelletje voor de mobiele apparaten wat bijzonder populair is. Star Wars: Galaxy of Heroes! In het universum van Star Wars zijn behoorlijk wat getalenteerde piloten. Denk aan Luke Skywalker, Rey, Anakin en Han Solo. Deze namen zijn ook terug te vinden in deze game, maar tot op heden hadden deze personages echter geen schepen om te besturen. Daar is nu verandering in gekomen! De laatste update brengt namelijk een compleet nieuwe speelstijl met zich mee. Een speelstijl waar tijdens de launch, een jaar geleden, al naar gehint werd. Het is eindelijk mogelijk om met iconische schepen tegen elkaar te strijden. Je kunt meteen aan de slag gaan met het verzamelen van schepen (de update is al live!), maar voordat je daadwerkelijk in het spel kunt springen zul je even wat werk moeten verzetten. In de vorm van enkele Fleet Commander Training Events leert het spel je hoe je om moet gaan met ‘space combat’ en unlock je meteen je eerste schepen.

Xbox One Game Streaming Komt naar Windows 10-pc’s met Oculus Rift op 12 December
Bij Xbox zijn ze voortdurend bezig nieuwe manieren te verkennen om voor jou het beste uit jouw game-ervaringen te halen door je de keuze te bieden om de games te spelen die je wilt, met de mensen waarmee je wilt en op de devices waarop je wilt spelen. Met de lancering van Windows 10 en de Xbox-app, begonnen ze eerst de mogelijkheid te bieden om je Xbox One games te streamen naar een Windows 10-pc via je thuisnetwerk – en nu brengen ze die ervaring gratis naar Oculus Rift. Vandaag markeert een evolutie in de voortdurende samenwerking met Oculus, aangezien Oculus Rift-eigenaren de mogelijkheid hebben om hun Xbox One bibliotheek naar Rift te streamen met de nieuwe Xbox One Streaming naar Oculus Rift app. Deze app bevat ook favorieten van fans zoals Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Halo 5: Guardians, de grootste sportgames, indie-lievelingen, Backward Compatible Xbox 360 games, en nog veel meer titels die in 2017 uitkomen. De Xbox One Streaming naar Oculus Rift app is gratis beschikbaar in de Oculus Store op 12 december. Deze app maakt verbinding met jouw Xbox One via je thuisnetwerk. Eenmaal aangesloten, zal de video-uitgang van je console worden gestreamd naar je Rift headset en geprojecteerd worden op een gigantisch scherm naar keuze in een van de drie meeslepende VR-omgevingen, de zogenaamde “Citadel”, “Retreat” en “Dome.” Want Xboxen op een Xbox is zó 2015!

Uncharted 4 krijgt een co-op mode genaamd Survival
Is het al december? Nee? Jammer! Dan krijgt Uncharted 4: A Thief’s End namelijk een nieuwe mode, genaamd Survival. Klinkt spannend, maar de naam geeft wel een beetje weg wat je moet doen. Het is aan jou, of met twee vrienden, om verschillende gevaartes te overleven. Want dood gaan doe je maar in je eigen tijd. Vijftig waves lang moet je je staande zien te houden om je de ultieme survivor te kunnen noemen. Tien maps, challenges en nieuwe wapens liggen voor je klaar. Stijg in ranking, domineer en wordt de ultieme Nathan Drake. Of speel de vele cosmetische items vrij om juist niet te Nathan Draken.
De doden gaan lopen in december
Telltale heeft bevestigd dat het derde seizoen van The Walking Dead, A New Frontier genaamd, vanaf 20 december zal gaan beginnen. Het spel is vanaf die dag te downloaden op PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3, iOS en Android. Op 7 februari zal de game op disc in de winkels liggen. Op deze disc staat dan de eerste episode en mag je de verder te verschijnen titels downloaden. Dus eigenlijk koop je een cd gebakken lucht, maar dat is een hele andere discussie. Wanneer je de game nu voorziet van een digitale pre-order op je PlayStation 4 krijg je The Walking Dead: Season 2 en The Walking Dead: Michonne gratis. Doe je het via Steam op je PC, dan krijg je tien procent korting op je aankoop. Spelers op de Xbox krijgen niets. Het leven kan zo oneerlijk zijn. Een eerste trailer verschijnt op 1 december tijdens The Game Awards.

Gratis games voor je Xboxen
Wat mensen met een Xbox dan weer wel krijgen is een aantal behoorlijk toffe games. Gratis. Helemaal voor niets. Nul euro! Black Friday is er niets blij. Want net als elke maand is Microsoft heel vrijgevig voor haar Gold leden op het Xbox Live netwerk. En hoewel niet elke maand blije gezichten kan toveren, gaat december als een lekkere de boeken in. Zo kun je vanaf 1 december Sleeping Dogs: Definitive Edition downloaden op je Xbox One, terwijl je vanaf 16 december ook nog eens Outlast gratis uit de digitale winkel mag halen. Wanneer je dat veel te eng vind (wat ik best wel kan begrijpen), is het interessant om op je Xbox 360 vanaf de eerste Outland te downloaden. Een toffe game is dat, een game die ik een heel ver verleden eens voorzien heb van een review. Dus ik weet waar ik over praat! Echter, vanaf de zestiende gaat het pas echt interessant worden op de 360. Burnout Paradise is dan gratis. En Burnout is altijd een reden voor een feestje. Helemaal wanneer je je bedenkt dat de twee 360-games het ook gewoon gaan doen op je Xbox One. Hoezaa backwards compatibility!
Ubisoft neemt Beyond Good and Evil 2 serieus
Eigenlijk vind ik dit nieuwtje een on-nieuwtje. Want elke studio, elke uitgever, moet elke game serieus nemen. Zelfs wanneer de game een niet serieuze game is, ga ik er vanuit dat ze de ontwikkeling niet af doen als een lolletje, maar dat ze weten waar ze mee bezig zijn. We mogen toch allemaal zo’n 60 euro neer gaan leggen, niet waar? Maar goed, Ubi doet dus even heel serieus rondom BG&E 2. Wel laat de studio nu weten dat de game al sinds 2013 in ontwikkeling is. Vraag ik me nog steeds af waarom ik op de Ubidays in Parijs in 2008 al een trailer kreeg te zien. We gaan het nooit weten.

Het was de afgelopen week een beetje karig op GameParty. Ik geef het toe. Maar wat wil je dan ook. De meeste games zijn uit, we weten wat er te spelen zal zijn rond de kerstdagen en nieuwe reviews blijven dus een beetje uit. Maar nee, we zitten niet stil. Uiteraard niet. Daarom bracht Eefje eerder deze week een artikel waarin ze de nieuwe console van Nintendo als een hebbedingetje neer weet te zetten. En nee, het gaat niet over de Nintendo Switch. Denk… klassieker…. De enige review die verscheen is afkomstig van Ricky. En weet dit; het is meteen zijn eerste review. Dishonored 2 werd door hem onder een grote loep genomen en wat hij zag beviel hem. Ja, starten met een game die hoger scoort dan een negen, dat is een goed begin voor die Ricky. Oh, en we hebben ook een prijsvraag waar je nog even aan mee kan doen.

Tijd is relatief. Ik schreef deze Up2Date in 15 minuten. Misschien deed jij langer over het lezen. Misschien was je sneller. Maar je weet het wel; voordat je ook maar weet dat het weer zondag is kun je de volgende Up2Date alweer verwachten. Want zoals Einstein ooit zei: Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Wat een wijze, wijze man.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.