Up2Date, 29 april 2018: Avengers Infinity War al gezien?

Up2Date, 29 april 2018: Avengers Infinity War al gezien?

Ik snap het volkomen wanneer je de afgelopen week niet al het nieuws mee hebt gekregen. Het weer was best oké en de kans dat je steeds opnieuw Avengers: Infinity War aan het kijken was in de bioscoop is meer dan aanwezig. Daarom kan ik je blij maken, ik ga gewoon al het belangrijke nieuws dat jij mogelijk gemist hebt op een rijtje verzamelen. Zodat je daarna gewoon nog eens naar Infinity War kunt gaan.

Gameplay trailer toont LEGO The Incredibles
Alhoewel ik nog steeds niet helemaal weet of ik The Incredibles wel heel goed vind passen in de wereld der LEGO, gaat dat de ontwikkelaars niet tegenhouden om met LEGO The Incredibles te komen. Na Star Wars, Indiana Jones, Batman, Harry Potter, Jurassic World, Lord of the Rings, The Hobbit, The Avengers, Marvel’s Super Heroes, Pirates of the Caribbean en natuurlijk de LEGO-films is het nu dan aan de superhelden van Pixar om een eigen game in deze blokkige wereld te krijgen. Ja, ik vind The Incredibles tof, maar het is wel weer een superheldenteam die LEGO ontmoet. Na drie Batman’s en drie Marvel’s ben ik persoonlijk toe aan iets nieuws.




Xbox merchandise store zal tijdens E3 aangekondigd worden
Gamers houden van hun hobby en zijn dan ook trots om dit te uiten. Op straat zie je vaker dan eens mensen lopen met een Mario t-shirt, een Zelda-pet of een Crash Bandicoot t-shirt. Maar echte Xbox kleding zie je niet vaak. Microsoft geeft af en toe speciale t-shirts weg aan fans tijdens de E3 of evenementen, maar het lijkt er op dat er meer mogelijk gaat worden. Er werd ons al beloofd dat er een speciale Xbox Store geopend ging worden voor merchandise, maar tijdens de E3 lijken de eerste details te komen. Dit bevestigde Aaron Greenberg van Microsoft op Twitter. En ergens hoop ik dat dit de manier gaat worden om een Xbox Onesie te kopen.

Launchtrailer LEGO Marvel Super Heroes 2 Infinity War DLC-pakket

Ik had het al over LEGO en over Superhelden. En over Infinity War (ga die film zien!). Laten we het gewoon even combineren. Want dat is wat de nieuwe DLC voor LEGO Marvel Super Heroes doet. En de trailer ziet er spot-on uit! In dit level vol actie kun je Thanos, een van de gevaarlijkste superschurken uit het Marvel-universum, en zijn genadeloze leger besturen. De Mad Titan en de Children of Thanos zijn Attilan binnengevallen om het op te nemen tegen Black Bolt en de Inhumans in een gloednieuw en origineel gamelevel. De dreigende groep moet in teamverband de verschillende levels van Attilan voltooien om de troon van Black Bolt te bereiken. De nieuwe vrij te spelen personages Thanos, Corvus Glaive, Cull Obsidian, Proxima Midnight, Ebony Maw, Hulkbuster 2.0, en Groot (Avengers: Infinity War) worden aan de lijst van meer dan 200 superhelden en superschurken van de basisgame toegevoegd. Stiekem ben je een geweldige geek als hierboven geen woorden stonden die je niet kent.




God of War krijgt grotere teksten
Dat God of War het goed doet mag duidelijk zijn. De game krijgt de ene tien na de andere en er lijkt weinig mis met het spel. Tenminste, er is een, letterlijk, klein probleem. De teksten zijn veel te klein in beeld waardoor veel mensen ze moeilijk kunnen lezen. Gelukkig maakt Sony Santa Monica dit met een beschikbaar gestelde patch verleden tijd. Teksten kunnen nu gewoon gelezen worden. Je kunt met een slider in het spel de teksten zo groot maken als dat je zelf wilt. Updaten dus! Nu is God of War dus letterlijk groots in alles!

Destiny 2: Warmind aangekondigd
Bungie heeft de tweede DLC voor Destiny 2 aangekondigd. Warmind, zoals de uitbreiding heet, brengt spelers terug naar Mars en laat ons Ana Bray helpen. Zij is een Guardian die volgens iedereen verdwenen was. Dus niet. Ze is op Mars om iets uit haar verleden te vinden, maar stuit op een Hive-leger met een simpel doel; alles vernietigen in naam van Xol. Het is aan de speler om Bray te helpen met het vernietigen van dit leger en haar verleden te ontrafelen. Natuurlijk zal er nieuwe gear beschikbaar gesteld worden in de uitbreiding, zijn er nieuwe Strikes, missies en avonturen op Mars. Daarnaast is er een nieuwe Raid Lair die de naam Spire of Stars draagt. Ook zal er een nieuw ‘Relic Weapon’ aan de game toegevoegd worden in de vorm van The Valkyrie Javelin, en komen er multiplayer arena’s naar Private Matches. De content is vanaf 9 mei beschikbaar. Haalt het jou terug naar de game?




Sea of Thieves is snelst verkopende game van Rare, best verkopende exclusive van 2018
Dat Sea of Thieves goede zaken weet te doen, mag duidelijk zijn. De NPD Group, een instantie die bij blijft houden hoe vaak entertainmentproducten verkocht worden, komt nu met interessante feiten rondom de game. In de eerste maand na launch is het de best verkopende game die Rare ooit heeft gehad. Sea of Thieves verkocht dus beter dan GoldenEye 007 en Perfect Dark. Sinds Microsoft de studio kocht in 2002 heeft Rare geen hits meer van dat kaliber gehad. Sea of Thieves is dat nu dus wel. Daarnaast was Sea of Thieves de op één na best verkopende game van maart en is het de op zeven na best verkopende game van dit jaar. Interessant is dat hierbij alleen gekeken is naar daadwerkelijke verkopen, in de winkel of digitaal. De mensen die de game via GamePass spelen zitten hier dus niet bij. Doordat Sea of Thieves de nummer 8 game van het jaar is, maakt het van het spel de best verkopende exclusieve game van het jaar.

Eerste trailer toont Shadow of the Tomb Raider
Eerder dit jaar kwam de belofte al dat op Koningsdag de volledige eerste trailer gedeeld zou worden van Lara’s nieuwe avontuur. Het belooft de meest harde en duistere Tomb Raider-game tot op heden te worden. Een dodelijke jungle ligt voor Lara waarin ze gevaarlijke tombes moet zien te doorkruisen op haar tocht om de wereld te redden van een Maya apocalyps. Lara wordt de Tomb Raider. Shadow of the Tomb Raider ligt vanaf 14 september in de winkel voor Xbox One, PC en PlayStation 4.




Crackdown 3 verschijnt mogelijk in juni
Het zou zomaar eens kunnen dat Crackdown 3 eind juni verschijnt voor Xbox One en PC. Eerder werd de datum 29 juni al gelekt via Amazon, maar vanuit Microsoft zelf bleef het stil. Phil Spencer, hoofd van de Xbox-divisie, gaf echter wel aan dat de ontwikkelaars een datum op het oog hadden. Nu blijkt dat de game een classificatie heeft gekregen van de Brazilian Classfication Board. Dit gebeurt vaak vlak voor de release van een game. Ook is de Brazilian Classfication Board in de meeste gevallen de eerste die een classificatie aan een spel toekent. Het zou dus zomaar mogelijk zijn dat Microsoft tijdens hun persconferentie op de E3 een datum voor de game gaat onthullen. In dit plaatje zou het uiteraard fantastisch zijn wanneer die datum vlak na de E3 komt te liggen. Op de dag van de release, wanneer dit ook is, is de game meteen ook te spelen voor mensen met Xbox Game Pass.

Op GameParty was het verder een zeer rustige week. Wij genoten ook van het weer en moesten ook steeds onze konten plaatsen in bioscoopstoelen. Want Avengers: Infinity War. Had je al door dat dit een film is die je echt even moet gaan zien? Voordat je daar bent kun je wel even een blik werpen op het artikel van Harmen. Hij liet weten dat hij nu, al die jaren na de release, nog steeds aan de slag gaat met Grand Theft Auto V. En de reden waarom zal je verbazen. Spoiler; het gaat niet om GTA Online! Persoonlijk mocht ik even mijn liefde voor gaming uiten. Nu de E3 in aantocht is, begint mijn gamershart weer sneller te kloppen.

Je bent weer helemaal bij. Je hebt geen excuus meer om niet op de hoogte te zijn. Shadow of the Tomb Raider, Destiny 2: Warmind, LEGO The Incredibles. Je weet het, je zag het. Kun je nu met een goed gevoel naar Avengers: Infinity War. Doe het. Je krijgt geen spijt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.