Up2Date, 16 december 2018: bijna Kerstmis!

Up2Date, 16 december 2018: bijna Kerstmis!

I’m writing (at) home for Christmas! Nog maar heel even, en dan is het Kerstmis. Lekker genieten van lekker eten en gezelligheid met familie en vrienden. Maar ook een mooie tijd om eens wat dagen vrij te nemen en wat tijd te stoppen in die nieuwe game. Het kan ook zijn dat je het zo vlak voor de kerst nog ontzettend druk hebt. Dat was vorige week ook het geval bij GameParty: helaas stond er geen Up2Date voor je klaar zoals je dat van ons gewend bent. Dat mag de pret niet drukken, want deze week zijn we weer helemaal terug met een verse Up2Date!

Crash Team Racing Nitro Fueled is nostalgisch tof
Ergens ben ik heel erg blij dat ik dit nieuwtje nog mag behandelen. Ik ben namelijk ontzettend blij dat Crash Team Racing weer terugkomt. Lang geleden was dit een van eerste games die ik speelde op de PlayStation: nog voordat ik aan de slag ging met een Mario Kart (wij hadden thuis namelijk geen SNES of N64, maar wel een PS1). En hoewel ik later nog veel meer Mario Kart ben gaan spelen, heb ik warme herinneringen aan CTR. Later speelde ik de game ook nog eens op de PSP, toen je originele PlayStation-games op je PSP kon kopen en downloaden. Daar kreeg ik al een flinke dosis nostalgie van.
Ik heb afgelopen jaar gezien wat Activision heeft gedaan met haar Crash Bandicoot Remaster. Ik was daarin niet de enige: de game verkocht als een tierelier. Niet meer dan terecht overigens. De gameplay voelde nog net als vroeger, maar de game is fantastisch geremastered met geweldige nieuwe graphics. Datzelfde gaat nu gebeuren met Crash Team Racing. De game komt volgend jaar uit, waarbij de gameplay voor het grootste gedeelte hetzelfde zal blijven, maar de grafische power van de huidige consoles ook gebruikt gaat worden. Helemaal leuk: de game komt ook naar de Switch en is dus voortaan onderweg te spelen. Laat maar komen!

Eerste Super Smash Bros. Ultimate Spirit Board Event is nu live
Als we het dan toch over de Nintendo Switch hebben, even wat over dé game voor de Switch dit najaar: Super Smash Bros. Ultimate. Vorige week kwam de game eindelijk uit en de game breekt het ene record na het andere, vooral in Japan. Daar is de game de snelst verkopende game tot nu toe voor de Switch. Bovendien is het ook de snelst verkopende game ooit die door Nintendo is uitgebracht (Pokémon niet meegerekend). Fantastische cijfers dus voor de nieuwste Smash.

Ook dat is niet meer dan terecht. De game zit ramvol met content en is een ode aan ongeveer alles wat met gaming te maken heeft (oké, vooral met Nintendo, maar er zitten ook bijzonder veel verwijzingen naar niet-Nintendo games). Dat uit zich ook in de Spirits: daar zijn er bijna 1300 van te verzamelen in de game. Elke spirit is een figuur uit een game, die je kunt verzamelen en die je karakter sterker kan maken. Om een spirit vrij te spelen moet je in de meeste gevallen een speciaal gevecht voltooien, welke gebaseerd is op de spirit die je vrij wilt spelen. Een voorbeeld: je wilt de spirit Boo verzamelen. Boo zit niet in de game als karakter, maar je vecht nu tegen een witte Kirby. Om deze Kirby toch een beetje op Boo te laten lijken, wordt Kirby om de zoveel tijd onzichtbaar. Dat soort slimmigheidjes zit de game propvol mee. Als we Nintendo mogen geloven gaat er elk weekend een speciaal evenement plaatsvinden waardoor spirits met een bepaald thema vaker voorkomen.

Star Wars Battlefront II nu beschikbaar op EA Access
Ik ben van mening dat Star Wars Battlefront II niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Oké, er was wel veel aandacht voor Battlefront II, maar dat was zeer negatieve aandacht. En ja, er was inderdaad wel wat mis met de microtransacties van Battlefront II, maar EA en DICE hebben bijna meteen ingegrepen. De negatieve klank bleef hangen en dat is jammer. Ook Battlefront II zit namelijk ramvol met content en is een ode aan de Star Wars-films.
Mocht je Battlefront II nog nooit gespeeld hebben, dan heb je nu een kans om de game gratis te spelen. Als je lid bent van EA Access kun je de game nu onbeperkt spelen omdat de game in ‘the Vault’ zit. EA Access krijgt wat mij betreft ook echt te weinig aandacht. Voor een klein bedrag in het jaar kun je een hoop EA-games al behoorlijk snel na de release spelen. Als je maar een klein beetje interesse hebt om een EA-game aan te schaffen, moet je eigenlijk eens kijken naar EA Access.

Eefje ging aan de slag met Fallout 76… maar was daar uiteindelijk niet zo blij mee. Haar frustratie kun je lezen in de review. Daarnaast wil ik nog even je aandacht vragen voor de review van Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee en de review van Hitman 2. De aandacht voor die laatste is al terecht op basis van de punchline: Is het een flop of wordt het een Hitman?

Mocht je nou nog meer van die leuke grapjes willen lezen, of gewoon op de hoogte blijven van het laatste game-nieuws, dan ben je volgende week ook weer welkom op GameParty. Tot dan!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.