Up2Date, 31 mei 2015

Up2Date, 31 mei 2015

De afgelopen week heb ik doorgebracht in Florida. Ik was op vakantie in Orlando, bezocht Walt Disney World, de Universal Studios, Seaworld, de Star Wars Weekenden en meer van dat soort vermakelijke dingen. Daardoor heb ik, misschien net als jij, het nieuws van de afgelopen week compleet gemist. Het doornemen van de Up2Date is voor mij net zo’n opfrisser als dat het voor jou kan zijn. Dit was het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Gratis DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt
Ben jij jezelf helemaal verloren in de wereld van The Witcher 3? Zowat iedereen lijkt het spel fantastisch te vinden. Ook wij, in onze review komt de game er behoorlijk goed vanaf. Het spel weet letterlijk honderden uren speelplezier voor te schotelen en alsof dit nog niet genoeg is, heeft de game in de afgelopen week twee gratis DLC-pakketten gekregen. Jawel, gratis DLC. Het bestaat dus toch! In één van de te downloaden pakketten krijg je een nieuw contract waardoor je op zoek moet gaan naar vermiste mijnwerkers. Een andere download geeft een nieuwe skin aan Yennefer. Dus ben je bezig met het spel? Begin dan te downloaden. Gratis is nooit te duur!

Mad Max krijgt explosieve trailer
Twee jaar geleden werd Kevin helemaal wild toen hij Mad Max te zien kreeg achter gesloten deuren op de Gamescom. Nu we de beelden van het spel te zien krijgen snappen we helemaal waarom. Wat ziet dit er spectaculair uit! En wanneer het spel qua kwaliteit in de buurt komt van de film die nu in de bioscopen draait, kunnen we helemaal niet meer wachten tot vier september. We zitten onze euro’s al richting het beeldscherm te gooien. Klikken om te kijken. Kijken wil je, geloof me.
Gratis games voor PlayStation en Xbox
Zoals elke maand krijgen leden van PlayStation Plus en Xbox Live Gold gratis games. Gewoon, helemaal voor niets. Even downloaden en het spel is voor altijd van jou. Mits je lid blijft van de service, uiteraard. Bezitters van de PlayStation 3 kunnen in juni aan de slag met Call of Juarez: Gunslinger en Cloudberry Kingdom. Heb je een PlayStation 4? Dan kun je Skulls of the Shogun: Bone-A-Fide Edition, Super Exploding Zoo en Futuridium EP Deluxe downloaden. Als toefje op de taart is ook Metal Gear Solid: Ground Zeroes gratis te krijgen. Mensen met een Xbox 360 kunnen tussen 1 en 16 juni Just Cause 2 downloaden en vanaf de zestiende zal Thief zijn plek in gaan nemen. Op de Xbox One kun je aan de slag met Pool Nation FX en Massive Chalice.

Nieuwe content voor Call of Duty: Advanced Warfare
Call of Duty: Advanced Warfare is in het verleden al twee keer voorzien van nieuwe uitbreidingen. De derde is echter in aantocht. Spelers met een Xbox 360 of Xbox One kunnen vanaf 2 juni aan de slag met Supremacy. De download brengt je vier nieuwe maps (Londen, het Kremlin, een training faciliteit van Atlas en een wolkenkrabber in Athene, waarvan de laatste een remake is van Skyrise uit Morden Warfare 2) en een nieuw hoofdstuk voor de liefhebbers van de Exo Zombies. Wanneer de content naar andere platformen gaat komen is nog niet bekend.
Wildstar gaat Free-to-Play
Oei, deze zagen we al aankomen. Wildstar, de MMO die in 2014 het leven zag, zal vanaf dit najaar Free-to-Play gaan worden. In normale taal zorgt dit ervoor dat je het spel kunt gaan spelen zonder daar elke maand een vast bedrag voor te moeten betalen. Vaak is dit een teken dat een MMO niet goed genoeg draait, waardoor de ontwikkelaar op deze manier spelers alsnog richting het spel wil trekken. Uiteraard gaan er opties komen om toch voor de game te betalen; de mensen achter het spel moeten ook hun boterhammen kunnen betalen uiteraard. We hadden Wildstar een betere toekomst toegewenst, want het was een zeer vermakelijke MMO. In een wereld waar Lord of the Rings Online, Star Wars The Old Republic en World of Warcraft enorm populair zijn, worden slachtoffers gemaakt. Helaas.

FIFA 16 omarmt vrouwenvoetbal
Deze week kondigde EA aan dat FIFA 16 een flinke verandering door gaat maken. Het is namelijk mogelijk om met vrouwen te voetballen! Twaalf verschillende vrouwenteams zullen in het spel verwerkt worden: Duitsland, VS, Frankrijk, Zweden, Engeland, Brazilië, Canada, Australië, Spanje, China, Italië en Mexico. Op internet werd met gemengde gevoelens gereageerd. Horen vrouwen wel in FIFA? Is voetbal niet een echte mannensport? Wij zijn grote voorstanders van dit besluit en zijn benieuwd hoe dit de gameplay gaat veranderen. Ook heeft EA de eerste trailer op de wereld losgelaten.

https://www.youtube.com/watch?v=aKABSaMKsZo

Afgelopen week was het bijzonder rustig in de wereld der videogames. Het lijkt wel alsof mensen hun games en nieuws bewaren voor een of andere grote beurs die in aantocht is *kuch*E3*kuch. Toch hebben we jullie voorzien van enkele toffe artikelen. Denk eens aan de review van Project Cars! Volgens reviewer Robin gaat het spel op momenten bijzonder diep. Lees vooral zijn tekst eens na. Als je dan toch met de racegames bezig bent, is het misschien interessant om de wensen van Kevin rondom de onlangs aangekondigde Need for Speed eens door te nemen. Sluit jij je een beetje bij hem aan?

Zo, ik ben helemaal op de hoogte van het nieuws van de afgelopen week. Het is alsof ik niet in het warme Florida rond heb gelopen, maar gewoon hier ben geweest. Handig, zo’n Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.