Up2Date, 29 maart 2015

Up2Date, 29 maart 2015

Het is weer alweer zondag, de klok is een uur verzet, het is officieel lente, bijna april en het aller belangrijkste; er is een nieuwe Up2Date!

Easter Sale in de PlayStation Store
Sale klinkt altijd lekker in de oren maar wanneer je sale en games combineert dan klinkt het eigenlijk nog beter! Vinden jullie dat ook, dan moet je even een kijkje nemen in de PlayStation Store, waar vanaf 26 maart sale is. Via de officiële blog van PlayStation laten ze al van een aantal games weten welke momenteel in de aanbieding zijn. Tomb Raider, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, Far Cry 4 en Call of Duty komen voorbij op het lijstje. Daarnaast zijn er ook games voor de PS3 en voor de PS Vita in de sale. Heb je nog geen tijd gehad om in de Store te neuzen dan heb je nog even, want deze duurt tot 15 april.

Forza Horizon 2: Fast and Furious vanaf nu gratis te downloaden
Voor de race fans onder ons is dit natuurlijk een leuk nieuwtje om nog even een keer extra te delen met jullie. Momenteel kan je namelijk de Fast and Furious uitbreiding voor Forza Horizon 2 downloaden. De stand alone uitbreiding richt zich, zoals de naam al zou vermoeden, op een combinatie van Forza Horizon 2 en de Fast & Furious films. Wacht er niet te lang mee want vanaf 10 april moet je er voor betalen!
EA toont korte teaser voor Star Wars: Battlefront
Hoewel hij maar drieëndertig seconde duurt, worden we toch even lekker gemaakt met een teaser trailer van EA voor Star Wars: Battlefront. De trailer was te vinden op twitter met de bijkomende woorden; Well, that speeder isn’t going anywhere. Can someone give us a lift to @SW_Celebration. De trailer sluit af met ‘see more during Star Wars Celebration’. Uit deze informative kunnen we natuurlijk concluderen dat er dan meer los gelaten zal worden over de game. De Star Wars Celebration vindt plaats in Amerika en duurt van 16 tot 19 april. Nog heel even wachten dus maar dan krijgen we vast en zeker meer te weten over de nieuwe game.

The Evil Within: The Consequence teaser trailer
Bethesda heeft de eerste teaser trailer van The Evil Within: The Consequence vrij gegeven. De uitbreiding zal speelbaar zijn vanaf 21 april en richt zich op Juli Kidman, Sebastian’s partner. Veel vragen welke bij de gamers boven water zijn komen drijven zullen in deze uitbreiding beantwoord worden. In The Consequence krijgen gamers de mogelijkheid om detective Juli Kidman’s geheime motieven te ontdekken. The Consequence is verkrijgbaar via de Season Pass van The Evil Within. In deze Season Pass zitten ook nog twee andere uitbreidingen: The Assignment en The Executioner.
Trailer voor Life is Strange episode 2
Life is Strange is de aparte game welke gaat over Max. Max heeft de mogelijkheid om de tijd terug te draaien en daardoor dus bepaalde situaties te voorkomen (of juist niet). Even geleden is de eerste episode van deze game uitgekomen waarbij je Max wat meer leert kennen en ook haar vrienden en vijanden ontmoet. Natuurlijk, zoals altijd, ontstaan er meer vragen dan antwoorden bij zo een eerste episode maar nu gaat het verhaal eindelijk verder met de tweede aflevering. Via een trailer krijg je alvast een kijkje wat er in de volgende episode gaat gebeuren. In de trailer zie je dat Max haar krachten gebruikt in verschillende situaties en wat dit voor gevolgen heeft. De tweede episode is overigens ook al verkrijgbaar.
Kevin rende zich rot in Dying Light om weg te komen bij alle zombies en had daarna nog tijd om een hele stad op te zetten in Cities: Skylines. Fabiano laat weten dat je bij kaartgames voortaan ook kan denken aan tanks en Bas…. Bas deelt zijn pijn, de pijn die vele gamers momenteel voelen, omdat Kojima en Metal Gear niet langer in één zin samen gaan.

Met dit verdrietige artikel eindigen we de Up2Date van deze week. Een week met een aantal leuke nieuwtjes en met een zwaar slecht nieuwtje en artikel waar we allemaal even bij stil mogen staan. Het nieuws dat Kojima gaat stoppen kwam vorige week al maar toch wil ik deze Up2Date afsluiten met een momentje voor Hideo Kojima, Metal Gear, PES en de uitermate enge Silent Hills.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.