Up2Date, 3 april 2016: de eerste informatie van GTA VI

Up2Date, 3 april 2016: de eerste informatie van GTA VI

Het leek wel alsof het hele land zich het hoofd op hol liet brengen de afgelopen week. Eerst was daar de weersvoorspelling voor dit weekeinde: we zouden de twintig graden gaan halen. De eerste BBQ’s heb ik in ieder geval weer voorbij zien komen. Daarnaast was het de week van 1 april. Het raketje wat uit het assortiment gaat van een groot ijs-bedrijf? Ook daarover stond het internet vol. Dat het een gemene en iets te vroege 1 april grap was, zorgde toch bij een hoop mensen voor opluchting. Afgelopen vrijdag heb ik in ieder geval met een hoop argwaan al het nieuws gevolgd. Op GameParty hebben we ook iets meer uitgekeken naar wat we nou posten, maar ook deze week moet het gelukt zijn om al het nieuws voor jou te vinden. Ik zet het heetste nieuws van afgelopen week op een rijtje.

Final Fantasy XV krijgt datum en demo
Deze week stond waarschijnlijk al met een dikke rode stift omcirkeld in de agenda van alle Final Fantasy-fans. Deze week vond namelijk een speciaal evenement plaats rondom de nieuwe Final Fantasy. We wisten al dat we een releasedatum zouden krijgen, en dat deze releasedatum ook ergens in 2016 zou zijn. De kogel is nu in ieder geval door de kerk heen: vanaf 30 september 2016 kunnen we aan de slag met Final Fantasy XV.
Daarnaast was er nog een hoop ander nieuws rondom Final Fantasy XV. Zo kregen we twee nieuwe trailers te zien. Ook kun je vanaf nu een demo downloaden voor de Xbox One en PlayStation 4. Goed om een eerste indruk te krijgen van de game. Maar er is zelfs nog meer nieuws. Zo komt er een speciale anime-serie rondom de game, waarvan het eerste deel nu op YouTube staat. Er komt zelfs nog een film uit: Kingsglaive: Final Fantasy. Voldoende dus om naar uit te kijken voor fans.

Gerucht: nieuwe Call of Duty heeft gevechten in de ruimte
Er zijn weinig series zo voorspelbaar als Call of Duty. Elk najaar komt er weer een nieuwe titel uit en elk najaar wordt deze game weer door een hoop mensen gekocht. De kans dat er na de release een Season Pass verschijnt met vier verschillende DLC-pakketten is ook dit jaar weer honderd procent. Een serie die in mijn ogen soms best wel wat vernieuwing kan gebruiken. Zo was ik twee jaar geleden behoorlijk te spreken over Advanced Warfare, omdat het Exo-skelet toch voor een hoop veranderingen in de gameplay zorgde. Dit jaar lijkt het helemaal anders te worden.

Tenminste, als we de geruchten mogen geloven in ieder geval. Een insider van de industrie is deze week namelijk losgegaan op NeoGAF. Volgens hem speelt de nieuwe Call of Duty zich echt af in de verre toekomst. Nog een stuk verder dan bijvoorbeeld Advanced Warfare of Black Ops. We zullen gevechten in de ruimte gaan zien. Ook zullen er een hoop sci-fi elementen in de game zitten. Wat mij betreft wel een goed idee. Infinity Ward heeft het nodig om zich te revancheren op een van de saaiste Call of Duty-titels ookit: Ghotsts. Hoe kun je dat beter doen dan door het eens totaal over een andere boeg te gooien. Call of Duty in space? Ik ben helemaal voor.

PlayStation Plus in april: Zombi, Dead Star en meer
Als we heel eerlijk zijn, dan moeten we concluderen dat het aanbod bij PlayStation Plus de laatste tijd wel heel erg karig is. Waar gamers steeds zitten te hopen op AAA-titels, moeten we het zeker voor de PlayStation 4 doen met indies. Nu is Zombi op zich wel een prima titel, maar het verval van PlayStation Plus is niet te ontkennen. Waar de PlayStation 3 het vroeger wel kon doen met AAA-titels, zijn we daar ook aanbeland bij de indies. Net als vorige maand krijgen we een titel uit 2008 voor de PlayStation 3. Auw.

Nu laaide bij ons op de redactie de discussie op: moet Sony met PlayStation Plus echt een stapje er bij zetten, of is het wel begrijpelijk dat we soms van die meuk krijgen? Wij zijn er in ieder geval niet over uit, maar feit is wel dat toen PlayStation Plus alleen maar voor de PlayStation 3 was, er een stuk minder leden waren. Nu PlayStation Plus verplicht is om op de PlayStation 4 online te kunnen spelen, heeft bijna iedereen PlayStation Plus. Dit geeft Sony een stuk slechtere onderhandelingspositie. Bied je als ontwikkellaar namelijk je game aan op PlayStation Plus, kleine kans dat er dan een hoop mensen nog voor je game gaan betalen.

Grand Theft Auto VI krijgt eerste details; terug naar Vice City
Dan kregen we nog prachtig nieuws op het einde van deze week. We wisten al dat Grand Theft Auto VI in productie is: dat is ook eigenlijk wel heel erg logisch gewoon. Maar we hebben nu dan eindelijk de eerste details gekregen over Grand Theft Auto VI. Zo keren we weer terug naar Vice City, maar niet het Vice City zoals we het kennen. De stad is compleet vervallen geraakt. Kinderen worden zelfs de prostitutie ingedwongen. Gelukkig is er één vrouw die klaar is met Vice City, en de boel recht wilt gaan zetten.

Ja, oké, ik geef het toe, dit was onze 1 april grap. Maar dat wil niet zeggen dat er geen kern van waarheid in dit verhaal zit. Ik durf mijn geld er bijvoorbeeld wel op in te zetten dat we in de nieuwe Grand Theft Auto een vrouwelijk hoofdpersonage gaan zien. Bovendien is het eens een mooie kans om na te denken wat je wilt zien in de nieuwe Grand Theft Auto.

Wat we op GameParty nog meer voor je hadden? Ik mocht zelf aan de slag met TrackMania Turbo en was aangenaam verrast. Waarom, dat lees je in de review. Eefje was klaar met geweld in games (en dan met name het No Russian-level), maar keek toch ook even terug op haar herinneringen aan Gears of War. Onze gewaardeerde collega Lisa Withoos keerde terug op GameParty voor een review van de eerste Fallout 4 DLC.

Het was een bewogen week, met een hoop geslaagde (en helaas ook wat minder geslaagde) 1 april grappen. Hopelijk ben je niet te erg geschrokken van ons nieuwtje rondom de nieuwe Grand Theft Auto en kun je lekker genieten nog van het weer dit weekend. Ik hoop je in ieder geval volgende week weer te zien op GameParty. Tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.