Up2Date, 30 september 2018: De incompetente, cynische en wezelachtige hufters bij Telltale

Up2Date, 30 september 2018: De incompetente, cynische en wezelachtige hufters bij Telltale

Ken je dat gevoel dat je overkomt wanneer je de intro van een tekst moet schrijven, maar er eigenlijk de inspiratie niet voor hebt? Je hebt geen zin om weer de gebruikelijke cliché’s van warme winterdagen en heerlijke games op te rakelen, dus lijkt het je maar gewoon beter om de beste intro ooit te pikken van Phil Collins. Ik voel het aankomen dus in de avondlucht mannetjes, en ik heb er haast heel mijn leven op zitten wachten mannetjes.. even tijd maken voor een awesome drumstukje… eindelijk komt er deze week een Assassin’s Creed in het Oude Griekenland uit. Oh lord indeed. Maar eerst toch even die Up2Date regelen uiteraard.

Geanimeerde Diablo-Serie mogelijk in ontwikkeling voor Netflix
Bij Netflix hebben ze duidelijk het potentieel van games ontdekt. Ik denk dat er een mannetje daar een 1+1 gedaan heeft met het idee.. wacht eens even… onze app is het meest populair op gameconsoles? Dus ja, Netflix gaat in de toekomst op gamerharten mikken. Dat deden ze al met een redelijk briljante anime rond Castlevania en dat gaan ze hopelijk ook doen met een live action serie rond The Witcher (please don’t fuck this up!). Ook het gerucht dat er een animatiereeks rond Diablo zou komen lijkt dan ook meer dan plausibel. Het is een game die een grote, haast devote fanbase heeft en is met zijn high fantasy setting de gedroomde bron voor een volwassen animatiereeks. Zo lang ze Adam Sandler er van weg houden zie ik dit heus wel goed komen.
TellTale wil The Walking Dead toch afmaken
Erg veel woorden wil ik persoonlijk niet meer aan de TellTale shitshow spenderen, maar dit moet me toch van het hart. Wat een stelletje incompetente, cynische en wezelachtige hufters zitten in dat management? Alleen al het idee dat ze praten met andere partners en ontwikkelaars om The Walking Dead af te werken is beschamend om zo veel verschillende redenen. Om te beginnen is het al fucking onethisch, is het niet? Dit is een spel waar het hele team van ontslagen is zonder waarschuwing en zonder vergoeding. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het verhaal, voor de art, voor alles wat die game maakt tot wat het is, zijn op de meest laffe manier op de keien gezet, en nu verkondigen ze doodleuk dat er mogelijk anderen hun werk gaan afmaken? Fuck you TellTale. Dat een management die mensen een week voor sluiting aanneemt en naar de andere kant van het land laat verhuizen, of medewerkers de avond voor een imminente sluiting nog tot drie uur s’nachts laat crunchen voor een deadline te halen uit opportunistische lafbekken bestaat is duidelijk, maar misschien is het tijd om wat respectvoller om te gaan met jullie voormalig personeel? Als je geen ontwikkelingsteam meer hebt, valt er ook geen moer meer te ontwikkelen, het is klaar. Verkoop de meubels en assets die je hebt, en vergoed eerst eindelijk eens je personeel voor hun geleverd werk voor je teleurgestelde gamers probeert te sussen met een nietszeggende kuttweet. Zoals het nu staat is de nagedachtenis aan TellTale niet die aan een ontwikkelaar die sterke episodische games leverde, maar een bedrijf dat door mismanagement de grond werd ingeboord en op de meest schofterige wijze ooit met haar werknemers omging. Clementine will remember this.

Een introductie van de dierenwereld in Red dead Redemption 2
Even wat leuker nieuws om bij te komen. Niet alleen heeft Red Dead 2 realistische ballen-physics voor de paarden (volgens mij krimpen ze bij vrieskou?), maar er zijn ook heel wat andere beestjes die van de spelwereld een erg geloofwaardige omgeving moeten maken. Die bizons zien er echt indrukwekkend uit en ik kan haast niet wachten om er een paar te gaan strelen binnenkort.
Xbox’s XO event maakt in november een comeback
Normaal ga ik niet zo snel enthousiast gaan springen als er ergens een event aangekondigd wordt, maar nu ben ik behoorlijk benieuwd. Dat komt uiteraard door de belofte van aankondigingen, maar ook wat door de reputatie van XO. Het is een event dat Microsoft graag gebruikt als ze echt iets significant te showcasen hebben. In het verleden werden Fable en Halo 2 aangekondigd op XO, of de aankoop van Rare als studio en nu maakt dat event dus een comeback. Voorlopig gok ik op de eerste gameplay van de nieuwe Fable, Halo en Gears of War… maar het kan dus alle kanten op. #spannend

Fortnite krijgt vanaf vandaag toch crossplay op PS4
Een welgemeend gefeliciteerd aan Sony omdat ze na alle kritiek eindelijk doen wat ze al vanaf dag 1 hadden moeten doen. Mag Rocket League nou eindelijk ook crossplay?

Fallout 76 B.E.T.A. data en officiële in-game intro onthuld
Fallout 76 is zonder twijfel een van de meest interessante grote titels dit najaar. Met een Assassin’s Creed Oddysey of een Hitman 2 weet je zo ongeveer wat je mag verwachten, maar Fallout 76 met zijn grote online open wereld is toch een grotere gok. Gaat het idee van een eenzame desolate omgeving wel overeind blijven wanneer het gevuld is met online spelers? Gaat het leuk zijn om solo te spelen? Zullen andere spelers zich weer gedragen als irritante lullen zoals ze in GTA Online doen? Het zijn allemaal vragen waar ik best een antwoord op wil. Gelukkig heeft Bethesda een uitgebreide beta voorzien die hopelijk heel wat duidelijk gaat scheppen rond wat voor game Fallout 76 wil zijn voor spelers. Voor Bethesda zelf is het uiteraard een erg goeie stresstest, omdat de beta steeds enkele uren speelbaar is, waarna er volop geanalyseerd kan worden wat er te verbeteren valt. Hopelijk resulteert dit in een finale game die op release zonder te veel haperingen uit de startblokken kan schieten.
Afgelopen week was op GameParty best aardig gevuld. Uiteraard stond Bas in de feature uitgebreid stil bij de teloorgang van TellTale, maar ook de ik speel nog steeds van Robin was de moeite waard… ook dat was enigszins een afscheid van Forza Horizon 3 nu deeltje vier aan de startlijn staat. Verder waren er uiteraard ook de reviews van enkele topgames zoals Shadow of the Tomb Raider, Spider-Man, PUBG en uiteraard ook Forza Horizon 4.

Wat volgende week brengt? Meer uiteraard. Meer nieuwtjes, meer features en meer reviews, waaronder uiteraard FIFA 19. Tot dan.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.