Up2Date, 4 juni 2017: de E3 gaat bijna beginnen!

Up2Date, 4 juni 2017: de E3 gaat bijna beginnen!

Zo vlak voor de E3 lijkt het altijd behoorlijk rustig qua nieuws, maar schijnt bedriegt. Om een bepaalde reden kiezen ontwikkelaars er dit jaar voor om hun onthullingen toch nog even vlak voor de E3 er in te knallen. Dat zagen we laatst al bij Far Cry 5, en deze week deed EA dat. Bij GameParty zijn we in ieder geval al druk met de voorbereidingen voor de E3, maar dat weerhoudt mij er niet van om nog even het beste nieuws van de afgelopen week voor jou op een rijtje te zetten.

Nieuwe Need for Speed aangekondigd
Ik had het er net in de inleiding al even over, maar EA gaat dus zo vlak voor de E3 al los met de onthulling van de nieuwe Need for Speed. Ik ben erg benieuwd waar EA nu precies heen wil met de Need for Speed-serie. Zo vond ik Need for Speed Rivals erg vermakelijk om te spelen. Maar de reboot die daarna kwam (gewoonweg Need for Speed genoemd) sloeg in mijn ogen de plank op een aantal vlakken mis. Dat altijd online was echt verschrikkelijk en ook lag de nadruk te veel op het verhaal. Als ik de eerste trailer van de nieuwe Need for Speed zie krijg ik in ieder geval al wat meer vertrouwen. Het ziet er weer heerlijk spectaculair uit en ook zien we off-road racing. Wel lijkt de nadruk ook hier weer een beetje te liggen op het verhaal. We weten in ieder geval dat het altijd online gebeuren uit de game gesloopt gaat worden. Ik ben in ieder geval ook benieuwd naar de eerste gameplay die we ongetwijfeld tijdens de E3 gaan zien.
Middle-earth: Shadow of War komt later
Wat is dat toch met die games die nu al worden uitgesteld? Dit jaar lijkt het allemaal wel heel vroeg te gebeuren. Eerst al Red Dead Redemption 2, en nu dan ook al Middle-Earth: Shadow of War. Oke, de releasedatum van 22 augustus was ook wel eentje die behoorlijk aan de ‘vroege’ kant was, meestal komen de echte toppers pas echt in de laatste maanden van het jaar. Shadow of War lijkt deze traditie nu in ieder geval te gaan volgen: de game verschijnt nu op 10 oktober. Het valt dus wel mee hoe zwaar dit uitstel is. Het zijn gelukkig maar maanden, geen jaren!

Mafia 3: Stones Unturned trailer
Mafia 3 was een best redelijke game, maar ook deze game liet af en toe behoorlijk wat steken vallen. Wat de game in ieder geval wél heel erg goed deed was het neerzetten van een enorm toffe sfeer. Je waande je helemaal in het New Orleans van een behoorlijk aantal jaar geleden. Vanaf deze week kun je in ieder geval het tweede DLC-pakket voor Mafia 3 spelen. In deze DLC krijgen we onder meer een geheel nieuw eiland tot onze beschikking. Ik moet de DLC nog gaan spelen, maar de trailer laat mij in ieder geval weer in de Mafia 3-stemming komen. Toch maar weer eens tijd om die game een nieuwe kans te geven!
Star Wars Battlefront II: Assault on Theed tijdens EA Play
Lees eens gedeelte van de volgende quote: ‘Sleek N-1 Starfighters and Vulture Droids scream overhead spewing light and fire. Nimble AT-RT Walkers race around corners, pursued by roaring AATs. Agile Clone Jumptroopers hop from rooftop to rooftop, while rampaging B2 Super Battle Droids level everything in their path’. Dan kom je toch al helemaal in de Star Wars-stemming? Tijdens de E3 van dit jaar krijgen we natuurlijk meer te zien van Star Wars Battlefront II en ik kan persoonlijk echt niet wachten. EA liet in ieder geval weten wat we dan over een paar dagen kunnen verwachten als het om Battlefront II gaat. We gaan een twintig-tegen-twintig gevecht zien die zich afspeelt in de prequels. Ik kan niet wachten!

Powerpuff Girls, Beetlejuice en meer naar LEGO Dimensions
‘Massa is kassa’ luidt het spreekwoord wel eens. Ik kan ondertussen al niet meer bijhouden welke series er allemaal te spelen zijn in LEGO Dimensions. Wat ik wel bij kan houden is het feit dat LEGO Dimensions vast nog steeds een behoorlijke smak geld binnenbrengt voor de makers. Geef ze dan eens ongelijk dat ze nieuwe figuurtjes voor de game op de markt brengen. Vanaf midden september zijn er Team en Fun Packs gebaseerd op tekenfilmseries van Cartoon Network Teen Titans Go! en The Powerpuff Girls en een Beetlejuice-Fun Pack verkrijgbaar.

Op de website was het redelijk druk, maar toch heerst een beetje het hele ‘stilte voor de storm’-gevoel. Harmen nam een trip down memory lane en dook herinneringen op aan de eerste Sims-games. Bas streamde the Walking Dead, maar dan wel de versie van Telltale. De game mag dan al een tijdje geleden zijn verschenen, The Walking Dead blijft ontzettend spannend. Daan keek vooruit naar welke game-films er nog allemaal aan zitten te komen de komende tijd. Wat te denken van films over Tomb Raider en Minecraft! Voor iedereen zit er wat leuks bij. Ook is er speciaal voor jou een compleet overzicht van alle te volgen persconferenties tijdens de E3! Weet je in ieder geval hoe laat je aanwezig moet zijn voor de persconferenties.

Dat was de Up2Date weer voor deze week. Volgende week gaan we los met de E3. Die tijd van het jaar is er weer mensen. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.