Up2Date, 30 juli 2017: GTA 6! Of toch niet…

Up2Date, 30 juli 2017: GTA 6! Of toch niet…

Volgens het weer buiten is het deze week eerder herfst dan dat het zomer is. Lekker een terrasje pakken of naar het strand gaan zit er dus vaak niet in. Maar dat geeft ons natuurlijk alleen maar meer tijd om onze backlog weg te werken voordat het geweld van het najaar gaat losbarsten met alle top titels die gaan verschijnen. Natuurlijk was er ook genoeg nieuws in game wereld, dus tijd voor een nieuwe Up2Date!

Eerste GTA 6 nieuws blijkt toch geen nieuws
Eindelijk waren daar dan de eerste tekenen van leven van Grand Theft Auto 6. Dat dachten we tenminste. Een acteur die erom bekend staat dat hij ook regelmatig motion capture werk doet had op zijn online cv gezet dat hij bezig was met GTA 6. Natuurlijk geen heel bijzonder nieuws, maar toch leuk om voor het eerst iets over de game te horen. Helaas bleek een dag later al dat de cv nep was en dat de acteur sinds zijn werk voor GTA 5, niet meer met Rockstar heeft gewerkt.

That isn’t my page, account or résumé. I don’t even know that website. I worked on GTA 5 a long time ago and haven’t done anything since. Sorry for the confusion. It seems I’m being trolled online really badly.

De Sims 4 komt naar console
Nadat er op de webwinkel van Microsoft een vermelding werd gedaan van De Sims 4 leek het erg waarschijnlijk dat de game dus ook naar in ieder geval Xbox zou gaan komen. Later werd bekend dat De Sims 4 inderdaad voor Xbox One, maar ook voor PlayStation 4 gaat uitkomen. De game zal op 17 november uitkomen voor de consoles en EA Access leden kunnen zelfs al op 9 november aan de slag met een trialversie van de game.
PlayStation Plus gaat meer kosten
Elk PlayStation Plus lid heeft deze week een mailtje gekregen waarin werd gemeld dat de prijs voor PS Plus omhoog zal gaan. Vanaf 31 augustus moet je voor een jaarabonnement maar liefst €10 meer gaan betalen, voor een kwartaal betaal je €5 meer en per maand ga je €1 meer betalen. Sluit dus nog snel voor 31 augustus een abonnement af zodat je nog gebruik kan maken van de lagere prijs (of kijk online waar je het nog goedkoper kan scoren).

Line-up van THQ voor Gamescom bekend
Gamescom staat al bijna voor de deur en THQ heeft laten weten welke games ze zullen gaan tonen op de gamebeurs. ELEX, Battle Chasers: Nightwar, Spellforce 3, Aquanox: Deep Descent, The Guild 3 en Wreckfest zullen allemaal speelbaar zijn. Daarnaast zullen er twee nog onaangekondigde games op de beurs zijn. Het gaat om een comleet nieuwe IP, wat een open wereld rpg in een post-apocalypstische setting moet gaan worden en om een nieuw deel in een bestaande serie.

Leuke verrassingen voor Crash Bandicoot fans
Tijdens het ‘Crash Bandicoot Then and Now’ panel op San Diego Comic Con werd er bekendgemaakt dat er een nieuw level voor Crash Bandicoot N. Sane Trilogy beschikbaar is die nooit eerder is verschenen in de games. Het zogenaamde Stormy Ascent was een onvoltooid level dat dus nooit is uitgegeven, maar fans kunnen dit level dus alsnog gratis gaan spelen. Verder verschijnt er een hardcoverboek van Dark Horse Comics met daarin de originele designdocumenten voor Crash Bandicoot. Als kers op de taart konden fans Crash Bandicoot emoji’s naar elkaar sturen via de gratis CrashMoji app.
Uiteraard waren er naast deze nieuwtjes nog genoeg andere dingen te beleven op GameParty. Zo was er heel veel liefde te vinden op de site, want je kon lezen dat Eefje nog steeds smoorverliefd is op The Witcher 3: Wild Hunt en er nu eens goed de tijd voor neemt. Robin legt verder uit waarom hij toch weer van indies is gaan houden. Harmen mocht Wolfenstein II: The New Colossus gaan uitproberen om te kijken of de game gaat zijn waar we allemaal op hopen en in de Cars 3: Vol gas voor de winst review kon je verder nog lezen dat Bas iets meer moeite had met als eerste finishen dan dat hij van te voren had verwacht.

Genoeg fijn game nieuws deze week dus om ons deze druilerige dagen mee te vermaken. Stiekem is het helemaal niet zo erg om binnen te zitten, zo lang er maar genoeg games zijn. Volgende week zal er weer genoeg nieuws te beleven zijn dus vergeet niet om GameParty te checken, en natuurlijk: tot Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.