Up2Date, 6 december 2015: De Video Game Awards 2015

Up2Date, 6 december 2015: De Video Game Awards 2015

Het is weer zover, de wekelijkse portie nieuws die wij voor jou op een rij zetten. Het is een redelijk drukke week geweest, ook vanwege de Game Awards, en wij snappen dat je niet alles hoeft te lezen als het om gamen draait. Soms wil je alleen de hoogtepunten en laten wij jou net willen voorzien van dat gemak. We gaan het, zoals eerder aangehaald, hebben over de Game Awards, een aantal nieuwe games en we zetten onze artikelen van afgelopen week voor jou op een rijtje. Maak je borst maar nat, want we beginnen met de game van het jaar 2015.

En de winnaar is…
The Witcher 3 heeft de VGA 2015 gewonnen. Niet echt een verassing, want of je van de game houdt of niet, één ding moet je ze bij CD Projekt Red wel nageven: ze hebben ontzettend hun best gedaan. Dit is al te merken zodra je de hoes van The Witcher 3 opent. Het eerste wat mij namelijk opviel, was dat er boekjes bij zaten. Dit is tegenwoordig bijzonder te noemen en het deed mij ook goed,. Daarbij kreeg je ook nog een bedankbriefje van de ontwikkelaar voor het kopen van de game. De game zelf is ook een ontzettend goed totaalpakket waarin ontzettend veel te doen is. Zelf heb ik de game nog lang niet uit en dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, maar ik gun het de ontwikkelaar van harte. In tegenstelling tot andere ontwikkelaars hebben gamers een complete game gekregen waar zorg in is gestoken en niet een mooie game met bizar weinig content of, de hype van tegenwoordig, multiplayer only (met slechts twaalf maps). Niet overal werd geld voor gevraagd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik stel voor dat uitgevers en ontwikkelaars notities nemen van de werkwijze van CD Projekt Red.
VGA 2015
Daarnaast gebeurde er genoeg bij de rest van de VGA (onder andere een erg vette afterparty), namelijk een aantal nieuwe trailers en releases van gloednieuwe games. Telltale wist twee aankondigingen te maken, te weten Batman en The Walking Dead: Michone. Dit belooft veel goeds. Ubisoft liet ook meer zien van Far Cry: Primal, namelijk gameplay! Altijd goed. Ik heb mezelf beloofd niet meer heel enthousiast te worden door games van Ubisoft, maar na de trailers die ze hebben laten zien, wordt mij dat weer erg moeilijk gemaakt. Check de trailer hieronder even en kijk hoe enthousiast jij ervan wordt.
Naast voorgenoemde, zijn er ook nieuwe trailers uitgekomen voor Quantum Break en Uncharted 4. Ook erg leuk om te bekijken. Rise of the Tomb Raider heeft een trailer gekregen voor de opkomende DLC. Rocket League, de veelgeprezen game voor de PS4 en PC, komt ook naar de One. Erg veel plezier met deze topgame!

Het is de eerste zondag van december en dat betekent dat onze Star Wars maand voorbij is. Vooral Bas heeft zich ontzettend ingezet voor deze maand, zie hier alle artikelen op een rij. Het lezen is een aanrader. Ook hebben wij de review van Need for Speed binnen, een racegame die het niveau helaas niet hoog heeft weten te houden. Bas vertelt je over de pracht van het luisteren naar games in een concerthal en afgelopen week heeft Bas toch ook nog twee Star Wars artikelen geschreven, namelijk over de eerste MMO van Star Wars en over de toekomst van Star Wars. Wij wensen jou ontzettend veel leesplezier toe. Het zijn genoeg artikelen om te kiezen.

Dat was het weer. Onze Up2Date. Wees er volgende week weer bij, want dan hebben wij weer genoeg nieuws en artikelen voor je in petto. Volgende week zijn er dan wel geen awards, maar het is nooit helemaal stil in de mooie wereld van gaming. Welk nieuwtje heb jij gemist in deze lijst? We horen het graag van je!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.