Up2Date, 6 september 2015

Up2Date, 6 september 2015

Deze week kunnen we misschien wel omschrijven als het definitieve einde van de zomer van 2015. Het was regen, regen, en nog eens regen. Niet dat dat heel erg is, want dan heb je een pracht excuus om mooi de hele dag binnen te zitten gamen. Voor ons gamers was het een mooie week, met de release van een aantal toppers. Misschien heb je wel de nieuwe Metal Gear Solid of Max Mad in huis gehaald. Het was hoe dan ook een mooie week. Mocht je deze week het nieuws hebben gemist, dan zet ik het nu het heetste nieuws van afgelopen week op een rijtje. Kun je daarna weer snel verder met The Phantom Pain!

Releasedatum voor Uncharted 4
Wat mij betreft is dit natuurlijk het nieuws van afgelopen week. Eindelijk weten we wanneer we aan de slag kunnen met Uncharted 4. We wisten helaas al dat we niet in 2015 aan de slag zouden kunnen gaan met de game. Begin 2016 is gelukkig niet zo heel ver in 2016: vanaf 18 maart ligt Uncharted 4: A Thief’s End in de schappen. Overigens kunnen we niet alleen het schijfje uit de winkel halen. Er komen namelijk ook twee speciale edities voor de game beschikbaar.

In de Special Edition vind je een steelbook case, een artbook, een stickerset en wat Naughty Dog Points die je kunt inwisselen voor multiplayer content over upgrades voor je personage. In de Collector’s Edition vind je al het voorgaande, plus nog wat extra goodies. Hoogtepunt is een beeldje van Nathan Drake, plus nog wat extra multiplayer content. Wat misschien nog wel spannender is, is het feit dat Naughty Dog heeft aangekondigd dat ze ook met single-player DLC gaan komen voor de game. Zij wilden hierbij hetzelfde niveau halen als bij de de Left Behind-DLC voor The Last of Us. Nou, als de kwaliteit van de Uncharted 4-DLC maar een beetje in de buurt komt van Left Behind, dan ben ik al helemaal verkocht. Downloaden die hap!

Gebruik een zwaard in Destiny: The Taken King
Als ik heel eerlijk ben, ik heb een beetje mijn twijfels over Destiny: The Taken King. Ik heb zelf al 60 euro voor Destiny neergelegd, en dan zou ik ook nog eens weer 40 euro moeten neerleggen voor de DLC. DLC die je overigens alleen kunt spelen als je al eerder minstens 35 euro hebt uitgegeven aan DLC. Maar goed, misschien is het wel het geld waard. Je krijgt in ieder geval een hoop nieuwe content, waaronder een hoop nieuwe wapens. Afgelopen week zagen we misschien wel een van de tofste nieuwe wapens in actie: een zwaard. Nadat we al aan de slag zijn gegaan met het zwaard van Crota, kunnen we nu dan ook aan de slag met zwaarden in de PvP. Dat maakt The Taken King toch ineens een stuk toffer.
Star Wars Battlefront krijgt beta in oktober
Dan het andere grote nieuws van afgelopen week. Al het nieuws rondom Star Wars Battlefront is natuurlijk tof, maar als we al eerder met de game aan de slag kunnen worden we bij GameParty een klein beetje gek. De beta is begin oktober te downloaden voor de PlayStation 4, de Xbox One en de PC. We kunnen met maar liefst veertig spelers aan de slag met de Walker Assault-mode op Hoth.

Dat zou op zichzelf al heel erg tof zijn, maar EA en DICE hebben nog meer voor ons in petto. De nieuwe mode, Drop Zone genaamd, is namelijk ook te spelen. Overigens krijgen we in de tijd tot de beta nog meer info over Drop Zone. Verder is er ook nog de mogelijkheid om Survival te spelen op Tatooine. Ik ben al helemaal overtuigd door het zien van de gameplay-beelden, maar misschien heb jij nog wel wat meer nodig. In dat geval kun je in oktober helemaal losgaan met de beta. Kom er dan zelf achter of Battlefront iets voor jou is.

Zie de Forza Motorsport 6 demo in actie
Onze Harmen zei het al in de GameParty-groepsapp: “Ik heb een nieuwe liefde en ze heet Forza Motorsport 6”. Harmen is overigens niet de enige uit de community die heel erg positief op de demo van Forza Motorsport 6 reageert. De community is laaiend enthousiast en het lijkt er dan ook op dat Microsoft en Turn 10 met de nieuwe Forza goud in handen hebben. Forza 5 viel misschien een heel klein beetje tegen, Forza 6 lijkt dat weer helemaal goed te gaan maken. We moeten nog heel even wachten totdat we met de game aan de slag gaan, maar het wachten wordt goedgemaakt door de demo. Vanaf 18 september kun je aan de slag met de volledige game.
We zagen een trailer van de nieuwe GTA-film, maar we zagen ook een video die gemaakt is door GameParty zelf. In samenwerking met Maas Films lieten we de Gamescom zien door de ogen van onze redacteuren. Ook hebben we een interview met de makers van Lost Horizon 2 en met die van Total War: Warhammer. Kevin ging aan de slag met Might and Magic: Heroes VII in een preview. Bas haalde zijn lightsaber uit de kast voor de review van Disney Infinity 3.0 en ondergetekende ging aan de slag met Super Mario Maker. Eefje had een drukke week en ging aan de slag met Gears of War Ultimate en de nieuwe PlayStation Plus games!

Dat was het weer voor deze week op GameParty. Volgende week zijn we bij je terug met meer nieuws en meer reviews! Een week waarin onder meer Tearaway Unfolded en Super Mario Maker in de schappen komen te liggen. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.