Up2Date, 8 december 2013

Up2Date, 8 december 2013

Ik voel me zo ziek als een zeehondje op het droge dat net zijn mama neergeknuppeld zag worden (behoorlijk ziek is dat), vergeef me dus alvast als deze Up2Date ietwat warrig aan gaat voelen. Het typeert ergens ook deze week die vol zat met de naweeën van console-launches en gespeculeer over de toekomst. Wat was het belangrijkste nieuws

Director God of War: Ascension naar naar Crytek
Waarom zou iemand nou vrijwillig emigreren naar Duitsland? De wonderlijke taal die zelfs iets lieflijk als een vlindertje als een bedreiging kan laten klinken? Bratworst en zuurkool? Polonaise in lederhosen? Voor Todd Papy, de voormalige director van God of War: Ascension gaat het om een nieuwe job. De man ruilt het zonnige Californie van Sony Santa Monica in voor het enige land ter wereld waar David Hasselhoff zich een succesvol zanger mag noemen. De man gaat aan de slag bij Crytek en zal daar volgens de geruchten instaan voor Ryse: Knights of England.

PlayStation 4 verkoopt 2.1 miljoen keer
De PlayStation 4 is de snelst verkopende console die Sony ooit op de markt gebracht heeft. In de eerste vierentwintig uur ging de console reeds een miljoen keer over de toonbank in de Verenigde Staten en ook in Europa deed het apparaat het met zevenhonderdduizend exemplaren voorbeeldig. Het lijkt er sterk op dat heel wat gamers hun PlayStation 3 na al die jaren kotsbeu waren want het succes lijkt nog niet ten einde. De tweede levering van de ‘vier’ is ondertussen ook al ruime tijd op voorhand uitverkocht en als je nou pas aan het bestellen gaat mag je al blij zijn wanneer je het ding tegen Pasen in je gretige tengels krijgt.
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain laat op zich wachten
Fans van Metal Gear Solid zullen geruime tijd mogen wachten op Metal Gear Solid V. In een interview met Famitsu heeft Hideo Kojima aangegeven dat het afwerken van de game nog heel wat Japanse voetjes in de aarde zal hebben omdat het een werk van erg volumineuze omvang is. Als Kojima het woord volumineus in de mond neemt als het over Metal Gear Solid gaat weet je als fan al hoe laat het is, tijd om de popcorn klaar te zetten. Zal Hideo het record qua lengte van een cutscene verbreken na het vijfenveertig minuten durende einde van voorganger Guns of the Patriots? Reken er maar op. Fans kunnen in 2014 wel alvast met Metal Gear Solid: Ground Zeroes aan de slag, een spel dat zal fungeren als een proloog en volgens Kojima vergelijkbaar met de eerste vijftien minuten van de grote blockbuster die the Phantom Pain moet worden.

Telltale Games en Gearbox brengen ‘Tales from the Borderlands’
De bezige bijen van Telltale deel één. Alsof het team bij de Britse ontwikkelaar het nog niet druk genoeg had met The Wolf Among us? (Wanneer sturen jullie die reviewcode eindelijk eens?) en seizoen 2 van The Walking Dead (seriously, re-view-code TellTale!!) kondigden de rakkers op de afgelopen videogame-awards een samenwerking met Gearbox Software aan. De twee developers zullen samen het episodische Tales from the Borderlands brengen. Weinig is voorlopig bekend, maar het is wel duidelijk dat het beproefde concept van verhaalvertelling en keuzes maken centraal zal staan in de game. Neem ik die geluidsdemper of toch dat vizier en deel ik mijn loot met de anderen? Borderlands, maar dan met een stevige Telltale-saus.

Telltale toont trailer Game of Thrones
De bezige bijen van Telltale deel twee. De geruchten waren er al eventjes, maar nu is de wolf uit de zak, Telltale maakt een episodische Game of Thrones op dezelfde manier waarop ze the Walking Dead gebracht hebben. Waarschijnlijk ook met zombi—sorry, white walkers. Ook hier is weer nog niks echt concreet geweten, los van het feit dat het een nieuw verhaal met nieuwe personages zal worden dat zich afspeelt in Westeros. De game zal de typerende grootsheid qua verhaalvertelling waar Game of Thrones bekend voor staat combineren met epische actiescenes. Stiekem hoop ik alvast dat dit een prequel op de gebeurtenissen in de boeken en tv-serie zal worden. In elk geval, een Game of Thrones-game van Telltale? Als het ook maar in de buurt komt van The Walking Dead heb ik alvast mijn eerste potentiële game of the year-kandidaat voor 2014 aangewezen.

http://www.youtube.com/watch?v=Ur1Q_tuvDRg

Tomb Raider komt naar PlayStation 4 en Xbox One
Oude wijn in nieuwe zakken. Het klinkt net iets te oneerbiedig om één van de topgames van dit jaar te omschrijven. Toch kun je die opmerking steevast verwachten wanneer een game voor de huidige systemen een port naar de volgende generatie krijgt. Persoonlijk zie ook ik het nut niet in van een port voor Tomb Raider naar Xbox One en PlayStation 4, omdat het een game is die op grafisch vlak al het onderste uit de kast haalde. Toch is het fijn dat PS4 en Xbox One gamers die Lara’s meest persoonlijke avontuur nog niet beleefd hebben nu de kans krijgen dat te doen met nog iets betere texturen en lichteffecten. Los van die extra grafische opsmuk komt de game ook in een mooiere verpakking, inclusief een artbook, en vind je alle verschenen downloadbare content voor de multiplayer op het schijfje. De game verschijnt op 28 januari.

Zes onderwerpen en drie volgesnotterde papieren zakdoekjes later komen we alweer aan het einde van deze goed gevulde Up2Date waarin ik het niet eens gehad heb over het feit dat Bethesda ontkent ook maar iets te willen aankondigen rond Fallout 4 en dat Destiny in september uitkomt (en dat Bas die datum nu al in de kalender gemarkeerd heeft onder de codenaam second coming). Ook onthouden we van deze Up2Date dat de PlayStation 4 het goed doet,dat Telltale het razend druk krijgt en dat ik zelfs zo ziek als een zeehondje schaamteloos om reviewcodes durf bedelen. Volgende week is er uiteraard wederom een Up2Date en die wordt gedaan door……..iemand anders.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.