Up2Date, 8 juni 2014

Up2Date, 8 juni 2014

Op GameParty is de E3-madness al lichtelijk losgebroken. Overal waar je kijkt krijg je nieuws voorgeschoteld, verwachtingen te lezen en vooral een horde aan previews om bij weg te zwijmelen. Maar dit zorgde er niet voor dat deze week alleen maar nieuws gaf over de E3! Nee, nee, wij bij GameParty zorgen gewoonweg voor alles en je kreeg dan ook een heleboel ander nieuws te lezen. Speciaal voor jullie dan ook een mooie mix van alles wat je deze week kon vinden.

‘Eerste beelden’ Ridley Scott’s Halo-film
Het nieuws dat Ridley Scott bezig is met een Halo-film heeft voor menig vreugdedansje gezorgd. Ridley Scott is natuurlijk bekend van zijn geweldige en vooral oogverblindende films. Voor degenen bij wie de naam nog steeds geen belletje doet rinkelen kun je denken aan films zoals Alien en Blade Runner. Momenteel is Ridley Scott bezig met het regisseren van een Halo-film. De opnames zijn begonnen en er kwamen beelden vrij van het filmen bij ‘The Titanic Quarter’ in Belfast, Noord-Ierland. Daarnaast is er bekend gemaakt dat Mike Colter de rol van Marlowe gaat spelen. Colter is bekend van The Following en The Good Wife.
Destiny is hetzelfde op beide generaties
Onder ons zijn er nog steeds een heleboel mensen die ‘PlayStation 4-loos’ of ‘Xbox One-loos’ door het leven moeten gaan. Voor de een is dit een bewuste keuze, de ander is nog steeds aan het wachten tot hij of zij gebeld wordt dat de order klaar staat. Wanneer je tegen de tijd dat september komt nog steeds niet next-gen bent, kan je in ieder geval Destiny spelen zonder het gevoel te hebben dat je tekort wordt gedaan. Bungie heeft namelijk laten weten dat de gameplay hetzelfde is, welke versie van de game je dan ook gaat spelen. Alleen de graphics zien er op de PS4 en de One natuurlijk een stuk beter uit. De next-gen versies krijgen wel een aantal extra functies. Zo zal de lightbar op de Dual Shock 4 controller op gaan lichten wanneer jouw Super klaar staat om te gebruiken, of geeft de lamp aan wanneer je moet gaan vrezen voor je leven.

Het lekt van alle kanten!
Het is officieel: it is not raining men maar er komt een stortbui aan gelekte E3-informatie naar beneden. In eerste instantie was de vermoedelijke inhoud van de persconferenties van Sony en Microsoft te vinden op internet. Deze week volgde ook nog een lijst van Nintendo. Door middel van een foto liet Reddit-gebruiker Dragonquest een documentje zien waarin titels als Pokémon, Star Fox en Super Smash Bros. genoemd werden. Het documentje ziet er vrij officieel uit en hoewel gelekte informatie niet altijd te vertrouwen is bestaat er dus een kans dat het toch echt is wat Nintendo aan ons gaat laten tijdens de E3.

Final Fantasy XV en Kingdom Hearts 3 afwezig op E3
Er mag een minuut stilte volgen. Deze week wordt afgesloten met triest nieuws. Shinji Hashimoto van Square Enix heeft namelijk laten weten dat er tijdens de E3 niets te zien zal zijn van Final Fantasy XV en Kingdom Hearts 3. Hij geeft voor beide games aan dat het momenteel nog niet de tijd is om nieuwe informatie of beelden vrij te geven. Voorlopig moeten we dus blij zijn met het nieuws dat Kingdom Hearts 2.5 reMIX een releasedate en een nieuwe trailer heeft gekregen. Vanaf 5 december kan je jezelf met Kingdom Hearts 2.5 gaan voorbereiden op het derde deel. Ook is het de moeite waard om even de trailer te bekijken, want Shinji Hashimot gaf aan dat er een hint te vinden is voor de nieuwe game.
Twitch onthult E3 programma
Het is altijd handig om te weten wanneer je tijdens de E3 aan je beeld gekluisterd moet zitten en wanneer je even je rust kan pakken, bij kan tanken en een powernapje kan doen. Twitch, de officiële uitzender van de E3 livestreams, snapt dat. Ze hebben dan ook alvast het programma van volgende week bekend gemaakt. Hoewel er genoeg mensen zijn die nog geen minuut van de E3 willen missen is dit enorm handig wanneer je voor specifieke persconferenties en games naar de livestreams gaat kijken. Het programma is hier na te lezen.

Deze week is al vooral gevuld met artikelen gericht op de E3. Bas stond stil bij het feit of de E3 nog wel relevant is en er is een groot aantal previews voorbij gekomen van games waarvan we tot in de puntjes van onze tenen hopen dat ze tijdens de E3 te zien zijn.

In de Pre3 Verwachtingen kon je alvast lezen wat we verwachten van de E3. Zo zal Harmen na volgende week moeten geloven aan een verstoord dag- en nachtritme, begeeft Bas zich in the most wonderful time of the year, gaat Kevin voor een Command & Conquer trailer en is Fabiano ons nieuwe medium. Robin weet zeker dat Microsoft en Sony weer lekker vriendelijk tegen elkaar gaan doen, Eefje heeft haar fingers crossed voor Alan Wake 2, Lisa vH krijgt krullende tenen bij het idee van Mass Effect 4, Auke kan nog geen Xbox One gaan kopen want Kingdom Hearts 3 komt niet naar de E3 en ikzelf ga heel hard hopen op een klein beetje nieuws over FallOut 4. Max verwacht de Xbox One. Jawel, echt waar.

Het mag duidelijk zijn: bij GameParty kijken we uit naar de E3. Morgen gaat het beginnen met de persconferenties van Microsoft, Ubisoft, Electronic Arts en Sony. Deze zijn uiteraard via de site te volgen. Alles wat er nog te zeggen valt: ga alvast voedsel inslaan of zorg ervoor dat je alle telefoonnummers van de dichtstbijzijnde pizzeria’s en shoarmazaken hebt opgeslagen. Laat je ouders, vriend/vriendin, man/vrouw weten dat je van tien tot twaalf juni ‘M.I.A.’ bent. Onthoud dat een power nap van 10 minuten eigenlijk al genoeg is en het aller- allerbelangrijkste: have fun!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.