Up2Date, 9 maart 2014

Up2Date, 9 maart 2014

Zoals elke week lees je ook nu weer in de Up2Date het heetste nieuws! En heet was het zeker deze week! Vooral dit weekend bereiken de temperaturen haast zomerse hoogtes, dus het kan heel goed dat je dit artikel leest als je net van een terrasje komt. Of als je binnen zit met de gordijnen dicht, dat kan natuurlijk ook.

Matt Stone niet blij met censuur South Park: The Stick of Truth
Dit is op zich logisch nieuws, maar het blijft toch wel heel erg jammer dat South Park: The Stick of Truth voor een klein gedeelte gecensureerd is. Natuurlijk, dat je misschien een beetje voorzichtig bent met hakenkruizen, daar kan ik alleen maar begrip voor hebben. Maar dat ook een scene waarin iets anaal wordt ingebracht moet worden gecensureerd? Ik vind het behoorlijk overdreven. Dit soort scenes horen nou eenmaal bij de stijl en de sfeer van de serie.

Matt Stone, een van de makers van South Park, is dan ook best wel boos op Ubisoft. Ubisoft censureerde in Europa namelijk op eigen initiatief. Een partij als PEGI heeft daar helemaal niets mee te maken. Stone over de censuur en het censuurscherm, die als een soort van grapje is vormgegeven: “This is what you couldn’t see but for some reason the rest of the world could and we have no idea why.” Hij sluit af met: “It’s not cool – it’s lame, ridiculous and stupid”. Een mening waar ik het alleen maar mee eens kan zijn. Overigens is het wel mogelijk om de niet-censureerde versie te spelen: op de PC is er namelijk géén censuur!

Sami Rami aan de slag met The Last of Us-film
Normaal volg ik het gamenieuws altijd wel goed (niet gek, als je redacteur bent van GameParty), maar dat er een The Last of Us-film aan zat te komen, dat had ik helemaal niet meegekregen! Dat The Last of Us meeslepend was had ik wel van een hoop mensen gehoord, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de game deze week pas voor het eerst heb gespeeld. Ik heb er meteen een hoop tijd ingestoken, en ik moet zeggen dat de game me ontzettend heeft gegrepen. Een film lijkt me dan ook ontzettend tof.

Het nieuwtje begint echter met (in mijn ogen dan) wat twijfelachtig nieuws: de filmrechten zijn namelijk in handen van Screen Gems, de studio achter de Resident Evil-films. Die films zijn nou niet echt de beste films die er ooit gemaakt zijn, terwijl ik the Last of Us wel onder de beste games die er ooit gemaakt zijn schaar. Gelukkig is een van de producenten Sam Raimi, bekend van The Evil Dead en Spider-Man. Hiermee ben ik in ieder geval al wat meer gerustgesteld.

Killzone: Shadow Fall toont nieuwe maps in trailers
Dat er gratis maps voor Killzone: Shadow Fall aan zaten te komen, dat wisten we al een tijdje. Maar hoe en wat precies, dat bleef nog lange tijd een mysterie. Na een paar screenshots waren ze er ineens deze week: de nieuwe maps voor Killzone: Shadow Fall. De multiplayer van Shadow Fall heeft mij de laaste weken steeds meer en meer weten te grijpen. Maar daarom grijp ik dit nieuwtje niet aan. Ik wil namelijk gewoon even de complimenten geven aan de makers van Shadow Fall. In tijden waar DLC hoogtij viert, gewoon gratis maps uitbrengen. Natuurlijk, er is ook betaalde DLC, maar dat voegt echt nieuwe modi toe. Daar kan Call of Duty nog wat van leren, vijftien euro voor vier nieuwe maps. De trailers zie je hier.

Nintendo toont Mario Kart 8 Limited Edition-bundel
Nog een laatste nieuwtje dat ik persoonlijk erg cool vond. Ik kan niet wachten tot Mario Kart 8 verschijnt. Eindelijk weer een game die de aankoop van mijn Wii U kan rechtvaardigen. Eindelijk weer een nieuwe Mario Kart op de console, want dat blijft toch het leukste om met vrienden te spelen. Maar ook in deze Mario Kart is het blauwe schildje weer aanwezig. Het blauwe schildje dat al voor een hoop scheldpartijen en frustratie heeft gezorgd over de hele wereld. Gamers worden er soms nog steeds ’s nachts wakker van: voorop liggen en vlak voor de finish geraakt worden. En dan ingehaald worden door een vriend die je vol uitlacht. Er zijn prettigere dingen op de wereld.

Nintendo brengt in ieder geval ook een ode aan het blauwe schildje. Zij brengen namelijk een limited edition van Mario Kart uit. Met daarin niet alleen het spel, maar ook een beeldje van het beroemde blauwe schildje. Ik weet in ieder geval dat ik het wil hebben. Die komt mooi naast mijn miniatuur Mario Karts te staan!

Naast een hoop nieuws waren er natuurlijk ook een hoop artikelen op onze site te vinden! Wat dacht je onder andere van de review van de tweede episode van The Walking Dead: Season Two. Bas was in ieder geval zeer positief! Diezelfde Bas had ook een hoop lol met World of Tanks: Xbox 360 Edition in zijn review. Auke sprak met Fariko-oprichter Alexander Korf en Max speelde Toukiden. Ook viel de term ‘anale seks’ iets meer dan gemiddels in Eefjes review van Rambo!

Dat was het weer voor deze week! Ik hoop dat je hebt genoten van het hete nieuws op GameParty én van het lekkere weer! Blijf ons zeker in de gaten houden, want we hebben een hoop moois op de planning staan! Wat te denken van onder andere de review van South Park: The Stick of Truth! Weet de game ondanks de censuur nog de humor van de serie over te brengen? Ook de releasedatum van inFAMOUS: Second Son komt steeds dichterbij. Genoeg om naar uit te kijken dus, maar voor nu: tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.