Up2Date: Battlefield vs. Call of Duty

Up2Date: Battlefield vs. Call of Duty

Lieve mensen, ik ben er weer met je wekelijkse shot nieuws. Ik mag hem deze week wéér schrijven aangezien Robin op vakantie is in China, vervloekt zijt gij, Robin! Nee, dat is een grapje uiteraard! Ik wens je nog heel veel plezier, misschien kom je nog wat unieke games of trends tegen die je hier in het westen niet ziet. Laat het ons vooral weten. Terug naar ons kikkerland met het heerlijke weer, want er is deze week genoeg gebeurd. Activision is gek genoeg erg zelfverzekerd en EA is ook al in zijn nopjes. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan vooral verder!

Activision positief over Infinite Warfare ondanks slechte ontvangst
Infinite Warfare is door menig fan van de Call of Duty franchise niet erg positief ontvangen. Sterker nog: fans beoordelen de trailer van Infinite Warfare massaal negatief. Desondanks is Activision positief over de opkomende game en dat is volgens Activision niet voor niets. Dit is namelijk al eens eerder gebeurd en dat was met Black Ops II. Het leek alsof geen enkele fan op de game zat te wachten en nog nooit had een Call of Duty trailer op voorhand zoveel negativiteit ontvangen. Black Ops II werd uiteindelijk de meest succesvolle Call of Duty ooit.
Daarnaast geeft Activision aan dat als zij nooit iets nieuws zouden proberen, zij nu geen franchise zouden hebben. De meeste mensen willen vernieuwing, zo is de redenatie, en dat is wat zij elk jaar weer proberen te brengen en voor nieuwe elementen gaan zij al snel verder de toekomst in. Voor de fans die wat anders willen, heeft Activision een leukigheidje bedacht in de vorm van Modern Warfare Remastered. Er zit echter een addertje onder het gras: je kan de remaster niet los kopen, maar alleen bij de luxe edities van Infinite Warfare. Logischerwijs heeft dit ook een hand gehad in de emotionele reacties van fans. Wat denk jij? Is het goed dat ze zo ver de toekomst in gaan, of heb jij liever iets van het heden of verleden?

Battlefield 1 komt eraan
Want als jij iets voor in het verleden wilt, dan moet je naar de nieuwe Battlefield gaan. Battlefield 1! De game komt ook nog dit jaar uit, ongeveer in dezelfde periode als de nieuwe Call of Duty, maar pakt het totaal anders aan. Battlefield gaat namelijk het verleden in. Heel ver het verleden in. We gaan namelijk naar de eerste wereldoorlog. De oorlog waar voor het eerst mosterdgas werd gebruikt, waar vliegtuigen, schepen, paarden, tanks en mensen het allemaal tegen elkaar opnamen. Zie je het al voor je? Dat jij met je paard en je karabijn het opneemt tegen een tank? Ik wel. Het gaat episch worden. Battlefield en Call of Duty zijn altijd al uitersten van elkaar geweest, maar deze keer is het wel heel extreem met de tijdsperiodes die zo ontzettend ver van elkaar af liggen. Beide games zouden wel ontzettend innovatief kunnen worden, maar beide wel op hun eigen, unieke manier. De games waren eigenlijk al niet te vergelijken, maar dit jaar gaat het helemaal onmogelijk worden. Toch weet ik zeker dat mensen er weer een strijd van gaan maken tussen de twee franchises, wie denk jij dat er gaat winnen?
Star Wars door originele Call of Duty studio in de maak
Nu denk je misschien dat de nieuwe Call of Duty, Infinity Warfare nogal lijkt op Star Wars, maar dit kan en mag natuurlijk niet. Wat wel een leuke toevalligheid is, is dat het team achter de originele Call of Duty onder EA werkt aan een nieuwe Star Wars game. Dit wordt geen First Person Shooter, maar een Third Person actie/avontuur game. EA zegt er erg naar uit te kijken en is ontzettend blij met de uitgebreide samenwerking met Respawn Entertainment. EA wil nog veel meer games uitbrengen met het Star Wars jasje. Daar hoor je ons bij GameParty niet over klagen en vooral onze Bas is erg in zijn nopjes met alle Star Wars games.

Dat was weer onze wekelijkse dosis nieuws voor jou. Beviel het je? Ik weet het, het was erg shooter heavy, maar wat wil je? Twee van de grootste FPS franchises zijn uitgekomen met nieuwe games. Houd je ogen open volgende week, aangezien er een hele hoop games gaan uitkomen. Lieve lezer, tot volgende week! Als je niet zo lang kan wachten, kan je natuurlijk altijd vaker inchecken.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.