Up2Date, E3 2014 dag 2

Up2Date, E3 2014 dag 2

De grote partijen hebben eerder deze week hun belangrijkste nieuws al verspreid via hun eigen persconferenties. Dat veroorzaakte een stortvloed aan nieuwsberichten, waardoor de hoeveelheid nieuwsberichten van gisteren eigenlijk een beetje tegen lijkt te vallen. Zitten we in het oog van de storm? Gelukkig is er nog genoeg opvallend nieuws om deze Up2Date mee te vullen!

Halo Wars 2?
Tijdens de E3 worden we overladen met nieuwe trailers en kan je er bijna een dagtaak van maken om die allemaal te kijken en analyseren. De mensen van Halo Follower hebben die taak blijkbaar op zich genomen, want zij kwamen een opmerkelijk beeld tegen in de trailer van Phantom Dust. Daar was een verwijzing in te vinden naar Halo Wars en dat zou weer kunnen duiden op een vervolg op de RTS in het Halo-universum. Het is nog maar speculatie, maar wat zou het tof zijn als Halo Wars 2 daadwerkelijk aangekondigd gaat worden! Het origineel wist de RTS-gameplay op een fantastische manier te vertalen naar de console, waarbij je nergens het gevoel had de muis te missen. De mogelijkheid om een leger aan Scorpions, Warthogs en soldaten te kunnen besturen was nieuw en voegde echt iets toe aan de bestaande Halo-games. Hopelijk gaan we Halo Wars 2 dus terug zien in een volgende E3-editie van de Up2Date.

https://www.youtube.com/watch?v=lYuxTcp8gdc

Rockstar gaat concurrentie aan met Ubisoft
GTA V en Watch_Dogs zijn directe concurrenten van elkaar en dat laten ze merken ook. Beide titels zijn immers open wereld games waarbij je als speler een gigantische stad (Los Santos of Chicago) kan ontdekken en daarin kunt doen wat je wilt. De partijen achter de games (Rockstar en Ubisoft) konden het dan ook niet laten om naar elkaar te verwijzen in hun reclamecampagnes. Ubisoft deed dit eerder door op hun advertenties de tekst “Two months are enough to visit Los Santos. Come to Chicago.” te plaatsen, maar Rockstar pakt ze nu terug. Op hun advertenties voor de next-gen GTA V staat namelijk “Four months are enough to visit Chicago. Come back to Los Santos.”. Dit zijn ludieke verwijzingen naar elkaar en gelukkig slaan beide partijen hier niet te ver in door. Het zou vervelend zijn als ze elkaar zwart zouden gaan maken, want daar zit niemand op te wachten. En wat is er nou mooier dan tijdens het wachten op de next-gen GTA V de tijd te doden met Watch_Dogs?

PAC-MAN komt naar Super Smash Bros.
Super Smash Bros. is één van de games waarvan Nintendo hoopt dat hij de Wii U weer een zetje kan geven. Daarom wordt er op deze E3 ook flink uitgepakt met deze titel en is er behoorlijk wat nieuws over terug te vinden. Het laatste nieuws is dat het personage PAC-MAN zijn opwachting gaat maken in deze game. Dit bekende figuurtje, dat naast Mario misschien wel hét icoon is voor de gamesindustrie, zal in 3D te spelen zijn, maar zal een aantal 2D-aanvallen tot zijn beschikking hebben. Klinkt een beetje vreemd, maar als je de trailer kijkt begrijp je precies wat ik bedoel. Met PAC-MAN hebben ze bij Nintendo een leuke toevoeging aan Super Smash Bros. te pakken. Ik denk niet dat PAC-MAN voor mensen de reden zal zijn om de game in huis te gaan halen, maar het is wel een bekend figuur voor de mensen die minder bekend zijn met de Nintendo-characters. Met name voor de wat oudere generatie zal het herkenning opleveren. Kan je straks misschien wel Super Smash Bros. gaan spelen met je opa of oma.
Disney Fantasia: Music Evolved trailer
Toen Microsoft voor de E3 de Xbox One zonder Kinect aankondigde, was dat eigenlijk wel de doodsteek voor de opgevoerde webcam. Nu mensen een Xbox in huis kunnen halen zonder het bekende accessoire is het voor ontwikkelaars een stuk minder interessant om nog games te ontwikkelen die gebruik maken van Kinect. Harmonix (bekend van Guitar Hero) denkt daar anders over en heeft zich gestort op de muziekgame Disney Fantasia: Music Evolved. De nieuwe trailer die tijdens de E3 is vrijgegeven ziet er heel kleurrijk en speels uit, waardoor het erg vrolijk en toegankelijk oogt. Je zwaait wat met je handen heen en weer en voor je het weet heb je een liedje gemaakt. Het ziet er goed uit, maar ik ben zelf nog wel wat sceptisch over het concept. Blijft dit lang genoeg leuk? En voor wie is de game bedoeld? Aan de andere kant was Guitar Hero een groot succes, en wie had van te voren verwacht dat mensen met een plastic gitaar voor hun televisie zouden gaan staan? Aan het einde van het jaar zullen we weten of Disney Fantasia: Music Evolved net zo’n groot succes gaat worden als het plastic gitaartje van Guitar Hero.

De E3 van dit jaar is al over de helft en je merkt dat de tweede dag een dipje heeft in de nieuwsflow. Gelukkig zien we nog genoeg geruchten voorbij komen om ook de laatste dag het nieuws goed in de gaten te houden. Die verwijzing naar Halo Wars 2 heeft mij namelijk wel te pakken en ik hoop dan ook vurig dat we daar vandaag meer over kunnen gaan vertellen. Laten we hopen op een nieuwe storm aan fantastisch nieuws en daarmee een mooie afsluiter van deze E3.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.