Vormalige spelers Oranje krijgen alsnog geld voor FIFA 2002

Vormalige spelers Oranje krijgen alsnog geld voor FIFA 2002

FIFA is een ongekend succes. Dat is het al vele jaren. Eenentwintig voormalige internationals die in 2001 in het Nederlandse elftal mochten spelen, hebben na een juridische strijd van meer dan tien jaar eindelijk een compensatie gehad voor het gebruik van hun persoon in FIFA 2002. Toen deze game verscheen in 2001 was er een conflict tussen de voetballers en Electronic Arts, de spelers hadden geen toestemming gegeven om in de game gebruikt te worden. EA had deze toestemming wel gehad via de spelersvakbonden FIFPRO en VVCS. Echter, deze hadden helemaal niet de bevoegdheid om deze toestemming te geven.

Nu, al die jaren later, hebben de Nederlandse voetballers alsnog geld gekregen. Om welke bedragen het gaat weten we niet. Wel weten we dat je nu legaal kunt voetballen met oranje in FIFA 2002!
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.