Wildstar free-to-play krijgt datum

Wildstar free-to-play krijgt datum

NCSOFT en Carbine Studios kondigen aan dat de sci-fi MMO WildStar’s free-to-play update op 29 september gelanceerd wordt. Deze week is de tweede fase van de gesloten beta test van start gegaan, die gericht is op het finetunen van de veranderingen in de update voor release.

De free-to-play lancering is meer dan alleen een verandering van het businessmodel. Het is de grootste game update tot nu toe met nieuwe content, verbeterde gamesystemen en talloze kwaliteitsverbeteringen. De aankomende content update, genaamd WildStar Reloaded, is het resultaat van maanden werk aan verbeteringen en tweaks die de game groter en beter maken dan ooit tevoren. Nieuwe spelers zullen genieten van een gestroomlijnde starterservaring, terwijl ervaren spelers rijkelijk beloond worden voor hun loyaliteit. Als beloning ontvangen alle spelers met een actief abonnement op het moment dat WildStar free-to-play wordt exclusieve items.

De eerste fase van de gesloten beta richtte zich op het testen van de verbeterde spelers ervaring, waaronder nieuwe content en tutorials. Fase twee zorgt ervoor dat de economische aspecten van de verandering naar free-to-play gereed zijn bij de lancering. Daarnaast biedt deze fase de uitgenodigde spelers een risicovrije mogelijkheid om de nieuwe in-game store te testen door NCoin, een munteenheid die nieuw is in WildStar, te kopen. Alle Ncoin die gekocht zijn tijdens de tweede fase worden gekopieerd naar de beta characters van de spelers, zodat zij het volledige aankoopproces kunnen testen. De aangekochte NCoin worden volledig overgedragen naar hun live characters, zodra de transitie officieel is.

De free-to-play closed beta is toegankelijk voor alle huidige abonnees en degene die uitgenodigd zijn en een closed beta key hebben ontvangen. Iedereen kan zich inschrijven voor een closed beta key door de officiële WildStar site te bezoeken en op de “Sign Up For Beta” button te klikken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.