WRC 5 wordt eerste officiële WRC-game met eSports-competitie

WRC 5 wordt eerste officiële WRC-game met eSports-competitie

Bigben Interactive, WRC Promoter, Kylotonn Games en het grootste eSports-bedrijf ter wereld, ESL, presenteren met trots het 2016 eSports WRC Championship, een internationaal toernooi voor WRC 5, de officiële game van het 2015 FIA World Rally Championship .Voor het eerst in de geschiedenis wordt er tijdens het seizoen van 2016 gelijktijdig aan elke WRC-ronde een officieel eSports-kampioenschap georganiseerd.

In het FIA World Rally Championship (WRC), een van de meest uitdagende motorsportavonturen, moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. WRC 5 vormt natuurlijk de perfecte link tussen coureurs en spelers enerzijds en echte rally’s en hun virtuele tegenhangers anderzijds, om de spanning tussen deze twee verschillende werelden tot uiting te laten komen. Het eSports WRC Championship begint met het WRC-seizoen van 2016 in januari. De komende weken wordt meer informatie over de competitie aangekondigd. Alain Jarniou, Game Director van WRC 5:

Een goede online gebruikerservaring is een van de meest gevraagde features van WRC-fans. We hebben lang nagedacht over iets nieuws en spannends .Sports groeit elk jaar sneller, maar er zijn slechts een paar motorsportgames met een interessante online competitie. We denken echt dat WRC-eSports de beste uitdaging ooit wordt voor een motorsportgame en voor rallyfans.

Samy Ouerfelli, Managing Director van ESL France:

We zijn bij ESL erg enthousiast over de integratie van zo’n interessante motorsportgame in ons Sports-ecosysteem. Het officiële eSports WRC Championship zal absoluut bol staan van het beste van het beste uit de motor-eSport. Fans uit de hele wereld scharen zich niet alleen achter de online competitie, maar ook over de tegenhanger in het echt.

De beste eSports-coureurs strijden online op Twitch tot het epische live-gevecht in de laatste ronde van het WRC-seizoen van 2016. Oliver Ciesla, managing director van WRC Promoter:

Nieuwe technologie heeft een extra dimensie gegeven aan de manier waarop mensen zich met WRC kunnen bezighouden. We zijn trots op de baanbrekende digitale initiatieven die we hebben geïntroduceerd. Hiermee kunnen fans WRC overal en altijd volgen. Onze samenwerking met Bigben Interactive voor het 2016 eSports WRC Championship is het nieuwste voorbeeld hiervan, en we zien ernaar uit om de komende weken meer informatie aan onze gamefans te presenteren.

https://www.youtube.com/watch?v=R3X3LtRB16k&feature=youtu.be
eSports staat voor georganiseerde gametoernooien voor meerdere spelers. De game-community is steeds meer geënthousiasmeerd door de enorme eSports-competities van de afgelopen jaren. De interesse voor deze nieuwe generatie van gamen is erg groot: uit een onderzoek in mei 2015 bleek dat wereldwijd 135 miljoen mensen naar eSports kijken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.