WRC 5 scheurt naar verschillende platformen

WRC 5 scheurt naar verschillende platformen

Bigben Interactive en Kylotonn Games presenteren WRC 5, de officiële videogame voor 2015 van het FIA World Rally Championship dat in de herfst van 2015 zal worden uitgebracht op consoles van de huidige en vorige generatie plus de PC.

De WRC-spelserie slaat een nieuwe weg in met de introductie van Kylotonn en zal profiteren van nieuwe ontwikkelingstools en ervaren Europese ontwikkelaars die talloze verrassingen in petto hebben voor fans van het spel. Diego Sartori, Creative Director bij Kylotonn Games:

We vinden het geweldig om te kunnen werken aan een titel die gewijd is aan een van de meest uitdagende en spectaculairste vormen van motorsport.

Alain Jarniou, Game Director bij Kylotonn Games:

Ons team van raceliefhebbers ontwikkelt nieuwe technische tools om een gloednieuwe realistische rallysimulator te kunnen bieden. Spelers en rallyfans zullen de wereld van rallygames opnieuw ontdekken met gloednieuwe stages, nieuwe spelmodi en alle officiële livery’s van 2015.

Bigben Interactive introduceert tevens Sébastien Chardonnet als een van de ambassadeurs van het spel. Sébastien is de FIA WRC 3-kampioen van 2013 die in 2015 in Monte Carlo zal promoveren naar het hoogste niveau van WRC – na in 2012 een eerste poging te hebben gewaagd in Frankrijk. Hij is vanaf het begin van het project betrokken geweest bij het concept en de planning van WRC 5.

Het is geweldig om Kylotonn te mogen helpen bij het maken van het beste WRC-spel ooit. Het is interessant om mijn ervaring als coureur en gamer met hun technische invalshoek te combineren om een zo realistisch mogelijk spel te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=aSOxuA_OESo&
In het FIA World Rally Championship (WRC) moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. In 2015 zijn de wegen van dit epische motorsportavontuur verspreid over 14 landen, met 13 rally’s op alle soorten terrein, variërend van besneeuwde boswegen tot rotsachtige bergpassen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.