Yes, het regent!

Yes, het regent!

We kunnen er de klok op gelijk zetten. Nouja, niet letterlijk, maar blijf even bij me. Amuseer me, en lees vooral even verder. Het is weer die tijd van het jaar. De zomer ligt achter ons en de dagen worden korter. En natter. En daar houden wij gamers natuurlijk enorm van!

Niet alleen zorgt het ervoor dat de beste games van het jaar gaan verschijnen in de komende weken, maar ook dat we dat ene excuus niet meer hoeven te maken. De zon schijnt, kom eens achter die computer vandaan! Je hebt het vast gehoord van je ouders, toen je nog thuis woonde, of nu van je wederhelft. Met de zomer hoor je buiten te zijn, te genieten van de zon en al die vitamine B op te slurpen alsof je leven er vanaf hangt. Maar je zat liever binnen. Ik geef je geen ongelijk.

Deze zomer was fantastisch! Denk aan games als The Witcher 3 en Batman: Arkham Knight en ik kan je meteen vergeven wanneer je zegt dat je de zon niet hebt gezien. Beide games waar je je compleet in kunt verliezen, uren aan kunt spenderen en de rest om je heen kan vergeten. Tijdens mijn avonturen in Gotham City was ik niet meer Bas van Dun, zwetend op een kamer terwijl mijn gordijnen hun best deden om de zon buiten te houden. Nee, ik was Batman. Ik had een zware taak. Gotham moest bevrijd worden van The Arkham Knight, van Scarecrow, Penguin en ja, zelfs The Joker. Ik zat niet in Tilburg weg te zweten, ik was in Gotham om daar natgeregend te worden. De mensen hadden me nodig.

Maar nu de zomer echt achter ons ligt en ik vaker nat dan droog van m’n werk thuis kom, komen de andere grote titels op ons pad. Als ik kijk naar de aankomende maanden zie ik Rise of the Tomb Raider, Halo 5: Guardians, Star Wars Battlefront en hebben we net Forza 6 en Metal Gear Solid 5 gehad. Even pauze om adem te halen. Wauw. Dat is kwaliteit. 
De dagen worden korter, de dagen worden natter. Het moment om binnen te zitten. En er is niets mis met binnen zitten. Ik kan niet wachten om met titels als Halo 5 en Star Wars Battlefront aan de slag te gaan. Sterker nog, wanneer ik die twee titels in huis heb, is mijn winter geslaagd. Ik zal weinig meer spelen dan dat. Mezelf verliezen in het verhaal van de Master Chief, Spartan Locke, Blue Team en de anderen, terwijl ik online de dienst uitmaak als een Rebel, een Stormtrooper of zelfs Darth Vader! Zonder dat mensen me vertellen dat ik moet genieten van het weer. De zon is er niet. Yes!

Maar, ik snap je. Er zijn toch mensen om tevreden te houden. Je vriendin wil ook aandacht. Mag ik LEGO Dimensions aanraden? Of misschien Disney Infinity? Kun je de Star Wars, Doctor Who, Back to the Future, Scooby Doo, Simpsons, Batman, Lord of the Rings en Unikitty-fan in je meteen tevreden houden, terwijl je ‘liefdevol je vriendinnetje mee laat spelen.’ In de donkerte op pad met The Doctor, gevolgd door Homer Simpson, in een Batmobile, in coöperatieve stand. Kan het romantischer? Nee toch.

De regendagen die we gaan krijgen, de vieze gevallen bladeren en die verschrikkelijke sneeuw? Nee, elk jaar brengt het weer chagrijnige mensen, treinen die niet rijden, verkoudheden, zieke mensen en een groot tekort aan zonlicht met zich mee. Maar de gamer weet wat dit kan betekenen. De gamer kijkt er elk jaar weer naar uit. De gamer weet dat deze periode de periode is waarin de grootste games uit gaan komen. De grootste titels, franchises en ontwikkelaars gooien alles op je pad om je portemonnee leeg te krijgen. En wij staan dat maar al te graag toe. Hier, meneer de uitgever. Shut up and take my money.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.