ArenaNet kondigt start eerste Guild Wars 2 PvP League aan

ArenaNet kondigt start eerste Guild Wars 2 PvP League aan

ArenaNet kondigt aan dat het eerste Guild Wars 2 Player vs Player (PvP) League seizoen vandaag start, dankzij een nieuwe update, waardoor zelfs de spelers die zo nu en dan spelen kunnen opklimmen tot het elite level van competitieve spel. Vanaf vandaag zijn alle spelers, onafhankelijk van hun skill level, uitgenodigd om zich een weg te banen door zes divisies (van Amber tot Legendary) om goud, items, titels en achievements te winnen en de resultaten te tonen aan de hele community van de game.

Om mee te doen moeten spelers een team van vijf spelers samenstellen en zich inschrijven voor de Guild Challenger League, waar de prestaties van hun team in ranked PvP wedstrijden worden gevolgd en beoordeeld. Met PvP Leagues kunnen nieuwe en bestaande guild teams het opnemen tegen gelijkwaardige spelers en geplaatst worden op een speciaal leaderboard met ELO rating. Hiermee wordt bepaald wie de beste is. Deze rating wordt steeds bijgesteld, waardoor alleen de meest bekwame en actieve guilds slagen in de loop van een seizoen van 7 weken.

De beste acht teams in de Guild Wars 2 PvP community nemen het inmiddels tegen elkaar op in het eerste seizoen van de ESL Guild Wars 2 Pro League, maar voor het volgende seizoen kunnen alleen de beste twee teams uit de Guild Challenger League gepromoveerd worden naar de Pro League door de twee laagst geplaatste teams te verslaan in een serie play-offs. Deze update, voor het eerst aangekondigd in augustus, geeft iedereen de kans om van PvP nieuwkomer op te klimmen tot een professional, waarbij alle teams in de ESL Guild Wars 2 Pro League in aanmerking komen voor een deel van de $200,000 tellende prijzenpot.

Het competitieve landschap van Guild Wars 2 is de afgelopen twaalf maanden significant gegroeid en deze update zorgt ervoor dat dit landschap de komende jaren verder uitbreidt.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.