De meest indrukwekkende special edition games

De meest indrukwekkende special edition games

Het einde van het jaar is weer aangebroken en dat is de tijd om te genieten van de feestdagen met vrienden en familie, maar ook de tijd dat er een hele hoop lijstjes verschijnen over het afgelopen jaar. Op GameParty is er natuurlijk te lezen wat onze top 10 games van het jaar 2017 zijn geweest en wat onze persoonlijke top 3’s zijn. Omdat ik het afgelopen jaar een stuk heb geschreven over de beste special edition consoles en een stuk over speciale controllers leek het mij nu dan een geschikt moment om het jaar af te sluiten met een lijstje van de leukste en meest bizarre special edition uitgaves van games.

Uncharted 2: Among Thieves – Fortune Hunter Edition
Een zeer zeldzame special edition, want van deze uitgave zijn er maar 200 verschenen en deze was ook zeer moeilijk te krijgen. Je kon deze uitgave namelijk alleen bemachtigen als je de demo van de game in bepaalde weekenden in oktober 2009 had gespeeld. De kans dat je dus deze special edition aan je collectie kon toevoegen was zeer klein. Hetgeen wat deze uitgave zo ontzettend tof maakt is de hele mooie replica van de Phurba Dagger Artifact.

Dead Island: Riptide Zombie Bait Edition
Dit is zeer waarschijnlijk de meest misselijkmakende special edition die ooit is verschenen. Bij deze editie kreeg je namelijk een bebloede torso van een vrouw wiens armen, hoofd en onderlichaam niet langer vastzaten. Ondanks veel geschokte reacties heeft Deep Silver er gewoon voor gekozen om deze special edition op de markt te brengen, uiteraard wel met excuses voor eventuele beledigingen. Ik ben toch benieuwd hoe ze bij de douane hebben moeten kijken als mensen deze editie uit het buitenland hadden besteld.

Dying Light My Apocalypse Edition
Met een schrikbarend prijskaartje van $386.000 is dit een aanslag op ieders banrekening, maar voor dat geld ben je wel voorbereid op de zombie apocalypse. Je wordt namelijk klaargestoomd voor eerder genoemde apocalypse door middel van night vision goggles waardoor je de zombies in het donker ook kan zien aankomen, een parkour les zodat je in stijl kunt ontsnappen aan de zombies en een setje luiers voor het geval de angst je teveel wordt. Als klap op de vuurpijl krijg je er ook een zombie proof huis bij zodat je er lekker warmpjes bij kan zitten tijdens de apocalpyse. En dan te bedenken dat dit nog niet eens de duurste special edition in dit lijstje is.

Resident Evil 6 Premium Edition
Een speciale editie die in Japan is verschenen waarbij je naast het spelen met hoofdpersoon Leon Kennedy ook nog eens op hem kan lijken. Bij deze premium editie kreeg je namelijk een leren jas die er net zo uitziet als de jas die in de game zelf wordt gedragen. Ook zat er nog een speciale tablet case bij voor maar een kleine €1.000 die deze editie mocht kosten. Maar voor dat geld kunnen liefhebbers er wel uitzien als hun favoriete game karakter.

Borderlands: The Handsome Collection – Claptrap in a Box Edition
Wie Borderlands gespeeld heeft kent uiteraard de robot Claptrap en sommige zullen hem bloedirritant vinden en anderen zullen van hem houden. Voor diegene die van hem houden is dit de perfecte special edition, want hierbij zit een full size Claptrap robot die je met je telefoon kunt besturen. Heerlijk toch om een robot die irritante en beledigende opmerkingen roept door je huis te hebben rijden?

Saint’s Row IV: Super Dangerous Wad Wad Edition
Dit is absoluut de meest dure en meest bizarre special edition die ik ben tegengekomen. Met een prijs van $1.000.000 is het absurd te noemen hoeveel deze editie kost, maar wat je voor dat geld krijgt is ook belachelijk.

 • Een dag spionnentraining
 • Plastische chirurgie naar keuze
 • Jaarlidmaatschap van de E25 Super Car Club
 • Een Lamborghini Gallardo
 • Reis naar de ruimte met Virgin Galactic
 • Vakantie naar Dubai
 • Vakantie naar Washington D.C.
 • Een Toyota Prius
 • Een compleet nieuwe garderobe
 • Gijzelaars experience
 • Life size replica van de Dubstep Gun

Oh en de game krijg je ervoor dat geld ook nog bij. Er is maar 1 versie van deze special edition te verkrijgen en voor zover ik weet is deze tot op heden nog niet verkocht.

Dit waren dan een aantal van de tofste en meest bizarre special edition games die zijn uitgebracht. Zitten er een special edition tussen waar jij het geld voor over zou hebben? Of zijn er nog hele bijzondere edities die je mist in het lijstje? Let us know!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.