Het grootste Gamescom nieuws

Het grootste Gamescom nieuws

Het laatste weekend van de Gamescom is aangebroken en alle persconferenties zijn afgelopen. Dit betekent dat het merendeel van de grote nieuwtjes inmiddels de deur uit is en dat onze aanwezige crew is overgestapt naar het spelen van de nieuwste games. Toch willen wij in deze gezellige drukte nog even stilstaan bij de afgelopen dagen en bijbehorende aankondigingen. Vandaar dat wij de vijf grootste nieuwtjes van de afgelopen dagen in Keulen bij deze op een rijtje hebben gezet.

Nieuwe Silent Hill game de maak
Kojima blijkt een mysterieus spelletje te hebben gespeeld omtrent horrorgame ‘P.T.’ Het project blijkt namelijk gewoon te gaan over een nieuwe Silent Hill game. Volgens Kojima zal de game gruwelijk eng worden en mogen spelers naast het spel gelijk een paar nieuwe onderbroeken aanschaffen. Fans kunnen alvast wat van de horror proeven aan de hand van de interactieve teasertrailer P.T..

Voor The Walking Dead fans hebben we nog een leuke toevoeging aan het nieuwtje. Acteur Norman Reedus zal namelijk vermoedelijk een grote rol spelen in de game. Hij nam de rol in als hoofdpersonage in één van de trailers. Reedus speelt boogschutter ‘Daryl’ in de televisieserie The Walking Dead en is onder andere bekend van The Boondock Saints films.

Assassin’s Creed Unity krijgt microtransacties
De afgelopen dagen van de Gamescom zijn gevuld met Assassin’s Creed gerelateerde nieuwtjes. Zo doet het gerucht de ronde de Assassin’s Creed Rogue naar next-gen komt en zijn er meerdere gameplaybeelden verschenen van de serie. Het grootste nieuws omtrent deze franchise is naar mijn mening echter de toevoeging van microtransacties aan Assassin’s Creed Unity. Het is voor het eerst in de Asssassin’s Creed franchise dat in-game betalingen worden ondersteund. De transacties zouden het doel hebben om fanatiekelingen de mogelijkheid te geven hun uitrustingen sneller vrij te spelen. Ubisoft benadrukt dan ook dat de nieuwe ondersteuning geen negatieve gevolgen zal hebben voor de gameplay-ervaring van het spel.

Ski-game Snow komt naar de PS4
Het is al een tijdje geleden dat wij wat nieuws over Ski-games hebben vernomen en we zijn dan ook tevreden met de aankondiging dat de game Snow naar de PS4 komt. De game is momenteel enkel verkrijgbaar op Steam als Early Access, wat de PS4-variant tot Sony’s beruchte ‘console-exclusive’ maakt. Vermoedelijk wordt de game ondersteund door Sony’s VR Project Morpheus, maar dit is nog niet officieel bevestigd. Het gerucht doet de ronde naar aanleiding van de aankondiging dat de game compatibel wordt met Oculus Rift.

http://www.youtube.com/watch?v=yc4ltwSz2mc

Nieuw IP Bioware is free-to-play game Shadow Realms
Na de eindeloze reeks aan teasertrailers van Bioware’s nieuwe IP weten we eindelijk waar het spel nou eigenlijk over gaat. Bioware’s nieuwste game wordt verscheept onder de naam ‘Shadow Realms’ en is een free-to-play online actie-RPG voor de PC. Zoals we gewend zijn van de ontwikkelaar zal de nadruk liggen op het verhaal, met behulp van een setting waarbij vier uitverkorenen het opnemen tegen de ‘Shadow Lord’. Beide fronten kunnen door spelers worden bestuurd. Het voordeel aan de uitverkorenen is dat zij speciale krachten hebben en krachten kunnen bundelen door samenwerking. De Shadow Lord staat er daarentegen alleen voor, maar heeft wel de kracht van ‘gamemaster’. Hierdoor kan hij verschillende aspecten van het spel beheersen. Meer informatie is nog niet bekend over deze game.

The Crew komt naar Xbox 360, maar slaat de PS3 over
Ubisoft heeft aangekondigd dat racer The Crew ook naar last-gen console de Xbox 360 zal komen. Opmerkelijk aan dit nieuws is dat de game niet naar de PS3 komt, terwijl Sony’s next-gen console de game wel mag ontvangen. Volgens Ubisoft komt dit doordat de PS3 teveel verschilt ten opzichte van de andere consoles, waardoor er veel tijd zou moeten worden gestoken in het maken van aanpassingen voor een PS3-port. Ubisoft is voorlopig ook niet van plan deze tijd in de franchise te investeren.

Het is duidelijk dat we voorlopig goed zitten met een hoop toffe titels, maar het mag niet vergeten worden dat naast deze grote nieuwtjes er nog een hoop andere interessante features en titels zijn aangekondigd. Zo zal de nieuwe Call of Duty een splitscreen-mode krijgen en komt er een nieuwe game van Rollercoaster Tycoon, om maar twee voorbeelden te noemen. Daarnaast verwachten we niet dat aankomend weekend in Duitsland in stilte zal worden voortgezet. Ondertussen is een deel van onze crew druk bezig om te midden van deze drukte de nieuwste games te testen. Hun inside-ervaringen verwachten wij binnenkort.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.