Interview Destiny, Eric Osborne – Bungie

Destiny

PlayStation 4 Xbox One
8.9

Sterk

8.3

User Avg

Interview Destiny, Eric Osborne – Bungie

Interview Destiny, Eric Osborne – Bungie

Tijdens de Gamescom kregen we de kans om met Eric Osborn te spreken, de community manager van Bungie. De ontwikkelaar is momenteel druk bezig met haar volgende project; Destiny. Samen met Maas Films doken we een interview ruimte in om nieuwe informatie vrij te krijgen. Je ziet het in de onderstaande video of leest het in het geschreven interview!
Hoe was het om na bijna tien jaar gevuld met Halo ineens iets compleet nieuws te creëren?
Geweldig. Het is een uitdaging om een nieuwe engine te bouwen en een team aan te sturen richting datgene wat we willen maken. We bouwen niet alleen een nieuw universum maar willen ook iets nieuws doen met het genre. Daarnaast komen we dit keer ook voor het eerst naar de PlayStation. Destiny verschijnt volgend jaar op vier platformen, dat is ook een gigantische uitdaging.

Hoe ga je er mee om dat de gehele wereld de opvolger van Halo verwacht? Halo was natuurlijk niet de kleinste titel.
We focussen ons eigenlijk alleen maar op het feit dat we van Destiny de best mogelijke game willen maken. We hebben de lat erg hoog gelegd voor onszelf. Ook de spelers hebben de lat hoog liggen wat betreft Bungie als studio. We moeten een geweldig verhaal af zien te leveren, een goede actiegame, goede coöperatieve mogelijkheden en een competitieve multiplayer. Daar komt ook nog eens bij dat spelers hun eigen personages kunnen maken en met dit personage door elke mode heen kunnen gaan. Of ze nu in hun eentje spelen of met vrienden, dat moet niets uitmaken. Er zijn gebieden waar ze in hun eentje kunnen spelen, maar ook publieke omgevingen waar je samen gaat spelen. Daar kun je ook je gear repareren en nieuwe spullen kopen. We brengen dus veel dingen samen in deze game maar in haar hart blijft het een first person shooter.

Hoe komt het verhaal naar de speler? Hoe gaat Bungie dit vertellen?
De game zit vol met grote, cineastische momenten gevuld met een grote groep aan spelers. Als speler heb jij de hoofdrol in deze filmpjes. De veranderingen die je personage ondergaat, bijvoorbeeld nieuwe kleding en wapens, zullen dan ook te zien zijn in deze tussenfilmpjes. Deze momenten zijn privé, al krijg je zelf de keuze om vrienden mee te nemen in jouw verhaal. Daarnaast vertellen we het verhaal door naar de personages in de wereld te kijken. Door te zien welke kleding jij draagt, welke wapens je op je rug hebt hangen en hoe je ervaringen zijn, zien anderen wat jij al gedaan hebt en hoe ver jouw verhaal is. Daarnaast vertellen we ook stukken verhaal tijdens de gameplay. Vijanden moeten leuk zijn om te bevechten, slim en uitdagend. Elk gevecht moet anders zijn. De keuze van je wapen kan belangrijk zijn. Het kan ook zo zijn dat je vecht terwijl je loopt of vanaf een voertuig. Allerlei dingen die verhaal met zich mee brengen.

Hoe balanceer je een publieke gebeurtenis wanneer mensen met verschillende ervaringen, gear en levels met elkaar een vijand moeten bestrijden?
Het is voor ons belangrijk dat we groepen niet uit elkaar moeten halen. Wanneer ik met jou in een fireteam zit en ik ben level 11 terwijl jij level 30 bent, moeten we gewoon samen kunnen spelen. Het is gelukkig een shooter waarbij het vaak aankomt op de skills van de speler. Wanneer je een speler bent die goed kan mikken, dan kun je ver komen. Er zijn activiteiten, zoals een Raid, waarbij je wel een bepaald level of hoger mee wil nemen omdat het stukken moeilijker kan zijn. We hebben dus gameplay voor iedereen. Hoge en lage levels.

Wat voor impact zal het op de speler hebben wanneer ze alleen spelen?
Je kunt alles gewoon in je eentje spelen maar wanneer je op bepaalde gebieden in de game komt, kom je sowieso andere spelers tegen. Dit kun je niet afzetten. Je speelt in een levende wereld, bevolkt met andere spelers. Het is aan jou of je met ze mee doet tijdens de public events. Je kunt met ze mee gaan om vijanden te verslaan maar je kunt ook gewoon je eigen verhaal gaan vervolgen.

We weten van de coöperatieve mode in Destiny, hoe ziet de competitieve mode er uit?
We praten nog niet over deze kant van de game maar ik kan je verzekeren dat het erg leuk gaat worden. Bij Bungie geloven we dat dit een fundamenteel onderdeel is van de game. We houden er van om dit in elkaar te zetten en hebben flink wat plezier wanneer we op het kantoor aan het spelen zijn. Lekker opscheppen over wat je doet, het moet er natuurlijk gewoon inzitten.

Bungie heeft inmiddels behoorlijk wat zones en planeten van Destiny laten zien. Hoe groot is de game?
De schaal van Destiny is ambitieus te noemen. Niet alleen in de grote van de werelden, maar vooral in de hoeveelheid en de content die we er mee kunnen brengen. Werelden waar je eerder geweest bent kunnen we aanpassen door nieuwe facties en vijanden te introduceren, maar ook door van de dag een nacht te maken. We geven je dan ook genoeg redenen om terug te keren naar eerder bezochte plekken. Nieuwe schatten die te vinden zijn, meer verhalen om te beleven en het feit dat er nu andere spelers aanwezig zijn zodat de ervaring toch weer anders is. Hierdoor is elk bezoek anders, je weet niet wie of wat je tegen gaat komen.

Halo is natuurlijk gemaakt onder de vlag van Microsoft, hoe is het om nu met Sony te werken?
Het is geweldig. We mochten natuurlijk in groots uitpakken op het podium van ze op de E3. Ze vinden het fantastisch wat ze maken. Ze zijn erg genereus en plezierig om mee te werken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.