Kingdom Hearts: Hoe het begon

Kingdom Hearts: Hoe het begon

Kingdom Hearts I, het deel waarmee het allemaal begon en waardoor iedereen die het speelde knikkende knieën kreeg. Het deel dat later uitgebracht werd als Kingdom Hearts HD 1.5 Remix, waarbij ook andere delen werden toegevoegd zoals Kingdom Hearts: Chain of Memories, die in eerste instantie alleen uitkwam voor de Gameboy Advance.

Kingdom Hearts 1-4

“I’ve been having these weird thoughts lately,
like is any of this for real, or not?”

Kingdom Hearts begint op Destiny Island. Sora en zijn vrienden Riku en Kairi willen het eiland verlaten om andere werelden te verkennen. Met zijn drieën maken ze een vlot waarmee ze hun droom kunnen realiseren. Helaas zullen ze nooit met zijn drieën het eiland verlaten, want Destiny Island wordt aangevallen door schaduw-achtige beestjes, ‘The Heartless’. Deze beetjes kunnen maar door één ding worden verslagen: de Keyblade. Natuurlijk ontstaat deze op miraculeuze wijze in Sora’s handen en met dit wapen verslaat hij zijn vijanden. Terwijl Sora zijn best doet om zichzelf te beschermen is Koning Mickey op zijn eigen avontuur gegaan en heeft Donald en Goofy de opdracht gegeven om de ‘Key’ te vinden en te beschermen.

Kingdom Hearts 1-3

Alledrie komen ze aan in Traverse Town. Donald en Goofy zijn opzoek naar de ‘Key’ en Sora weet eigenlijk niet waar hij is. Vrij snel daarna komt Sora Squa- oh, sorry, Leon tegen. Leon legt hem uit dat de Keyblade het enige wapen is dat de Heartless kan verslaan. Hij vertelt over Ansem, de man welke onderzoek heeft gedaan naar de Heartless. De Heartless zijn overigens beestjes die de harten van anderen overnemen. Niet snel hierna komt Sora de twee Disneypersonages tegen. Alledrie zijn ze op zoek naar iemand en hoe handig is het dan om samen op pad te gaan. Door verschillende Keyholes te sluiten in Disney-gerelateerde werelden komen ze steeds dichter bij hun doel.

In de tussentijd komen de bekende Disneyschurken in het verhaal. Malificent, als opperschurk, is op zoek naar de Princesses of Heart. Deze prinsessen hebben de mogelijkheid om de laatste Keyhole te openen en op deze manier terecht te komen bij ‘Kingdom Hearts’. Natuurlijk is een Disney-baddie nooit alleen en werkt ze samen met verschillende andere slechteriken en Riku. Shock!? Ja! Riku! Sinds ze hem heeft beloofd om te helpen Kairi te vinden doet hij alles wat ze van hem vraagt, waaronder Sora dwarsbomen.

Kingdom Hearts 1-11

Uiteindelijk komen Sora en zijn vrienden terecht in Hollow Bastion, de wereld waar Ansem (van de Heartless onderzoeken) vandaan komt. Als heuse plottwist neemt Riku de Keyblade van Sora over en noemt zichzelf de ware Keyblade Master. Nog voordat je kan knipperen met je ogen heeft Sora gelukkig zijn Keyblade weer terug, aangezien hij de enige echte Keyblade Master is. De tweede plottwist volgt wanneer blijkt dat Riku’s lichaam overgenomen is door Ansem! Hij legt uit dat Kairi’s hart verstopt was in het lichaam van Sora vanaf het begin van de game en dat hij het nodig heeft om de deur naar Kingdom Hearts te openen. Natuurlijk zijn de drie helden het hier niet mee eens en ze nemen het op tegen Ansem. Na het gevecht doorboort Sora zijn eigen lichaam met Ansem’s Keyblade om beide harten, zijn eigen en dat van Kairi, vrij te laten. Kairi’s hart keert terug naar haar eigen lichaam en hierdoor wordt de laatste deur geopend. Sora verandert kortstondig in een Heartless, maar wanneer Kairi Sora’s hart herkent, verandert ze hem terug in zijn menselijke gedaante.

Kingdom hearts 1-2

Het eindgevecht is met Ansem, die nog steeds op zoek is naar Kingdom Hearts, de plek waar alle harten worden geboren en waar de ultieme duisternis heerst. Helaas voor hem blijkt Kingdom Hearts juist uit licht te bestaan en hierdoor wordt Ansem verslagen. Mickey en Riku zijn hier ook en samen met Sora sluiten ze de deur. Kairi en Sora hebben een hartverscheurend afscheid waarbij Kairi terug gaat naar Destiny Island en Sora zijn avontuur voortzet om op zoek te gaan naar Mickey en Riku.

Dit is in een ‘soort van’ notendop het verhaal van Kingdom Hearts I. Je leert Sora kennen, een jongen die samen met zijn vrienden op zoek wil naar andere werelden maar uiteindelijk de rol als ‘held’ op zich moet nemen, of hij nou wil of niet. Uit liefde voor zijn vrienden, voor de toekomst van de wereld(en). In dit deel staat deze zoektocht centraal, de keuzes die je onderweg maakt, de mensen die je helpt en de vrienden die je maakt in je leven. Het is een veelvoorkomend fenomeen in games; de reis van een simpele jongen op een eiland tot een held welke vecht voor dat waarin hij gelooft. De reis houdt alleen nooit zomaar op..

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.