Meer Pokémon-specifieke Z-Moves aangekondigd

Pokémon Sun/Pokémon Moon

3DS
9.4

Geweldig

Meer Pokémon-specifieke Z-Moves aangekondigd

Meer Pokémon-specifieke Z-Moves aangekondigd

The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe informatie bekendgemaakt over de nieuwste spellen in de Pokémon-serie Pokémon Sun en Pokémon Moon die in Europa op 23 november exclusief beschikbaar zullen zijn voor de Nintendo 3DS-systeemserie. De volgende nieuwe Pokémon zijn officieel geïntroduceerd:

Alolan Diglett
Type: Ground-Steel
De Mole Pokémon Alolan Diglett leven nabij vulkanische gebieden, waar ze maar weinig plekken hebben om zich te verbergen. Naar verluidt hebben zij de harige, metaalachtige snorharen die bovenop hun hoofd groeien ontwikkeld als een overlevingsmechanisme in de barre vulkanische omgeving. Met deze snorharen kunnen zij hun omgeving aftasten zonder dat zij hun gezicht boven de grond hoeven te vertonen. Alolan Diglett kunnen de Tangling Hair Ability hebben, dit is een nieuwe Ability die geen enkele Pokémon tot nu toe heeft gehad. Met de Tangling Hair Ability wordt bij tegenstanders die deze Pokémon treffen met een aanval waarbij rechtstreeks contact wordt gemaakt, hun snelheid verlaagd met 1.

Alolan Dugtrio
Type: Ground-Steel
Alolan Dugtrio is de geëvolueerde vorm van Alolan Diglett. De snorharen van Alolan Dugtrio blijven gedurende zijn leven in langzaam tempo doorgroeien en schijnen met de glans van gouden haar. In de regio Alola wordt deze Pokémon geëerd als de incarnatie van de god van het land en wordt als een heel belangrijk iemand behandeld. Het is streng verboden om de snorharen van deze Pokémon te verwijderen. Het bijgeloof doet de ronde dat veel Alolan Dugtrio uit hun holen komen op de dag waarop een vulkaan tot uitbarsting zal komen.

De volgende nieuwe Ultra Beasts zijn ook geïntroduceerd:

UB-05 Glutton
Dit beest heeft een ontzagwekkende eetlust en verslindt alles wat voor zijn ogen verschijnt. Naar verluidt verslindt het niet alleen voorwerpen, maar ook de grond, rivieren en zelfs de zeeën. Men is van mening dat hij deze abnormale hoeveelheid voedsel omzet in energie om zichzelf te voeden waarbij hij geen afvalproducten achterlaat. Of dit al dan niet waar is, blijft een raadsel.

UB-03 Lighting
Een van de andere Ultra Beasts staat bekend als UB-03 Lighting. Tijdens je avontuur in de regio Alola wordt er meer over hem bekendgemaakt.

Elk van de drie Pokémon waaruit je jouw eerste partner kunt kiezen tijdens je avontuur hebben een exclusieve Z-Move die ze alleen kunnen inzetten nadat ze volledig zijn geëvolueerd. Deze aanvallen zijn:

Z-Move: Sinister Arrow Raid
Pokémon: Decidueye
Decidueye vliegt door de lucht terwijl hij een regen van veren op zijn doel laat inslaan voordat hij de genadeslag toebrengt met zijn pijlen.

Z-Move: Malicious Moonsault
Pokémon: Incineroar
Terwijl de vlammen uit zijn vlammenriem slaan, springt Incineroar hoog in de lucht en duikt loodrecht neer op zijn doel.

Z-Move: Oceanic Operetta
Pokémon: Primarina
Primarina manipuleert een grote ballon met zijn stem, waardoor deze explodeert boven het hoofd van zijn doel en grote schade toebrengt.

Z-Moves zijn speciale bewegingen die een Pokémon kan toepassen als hij een Z-Crystal heeft dat overeenkomt met zijn aanvalstype. De effecten van Z-Moves variëren in hoge mate afhankelijk of deze gebaseerd zijn op aanvallen of statusbewegingen. Z-Moves gebaseerd op aanvallen zijn veel krachtiger dan standaardaanvallen, maar de kracht hiervan lijkt afhankelijk te zijn van de kracht van de originele aanval waarop een Z-Move is gebaseerd. Aangezien Z-Moves enorm krachtige aanvallen zijn, schijnen ze ook niet helemaal afgeweerd te kunnen worden met bewegingen als Protect en Detect; ze brengen nog steeds enige schade toe. Als je jouw Z-Power gebruikt op basis van een statusaanval, wordt deze in kracht verhoogd met nieuwe aanvullende effecten. Deze effecten zijn heel gevarieerd, enkele hiervan kunnen de stats van je eigen Pokémon verhogen, terwijl weer andere een Pokémon genezen zodat die ingezet kan worden, en er is nog veel meer!
Er is een speciale QR-code gepland voor verspreiding via de Pokémon tv-app vanaf 6 december in Europa. Als je deze code scant in het spel, kunnen spelers de Mythische Pokémon Magearna in bezit krijgen. En daarbij blijft het niet: spelers die Pokémon Sun en Pokémon Moon kopen en tussen 23 november 2016 en 11 januari 2017 verbinding maken met het internet kunnen een speciale Munchlax en een Snorlium Z via de functie Mystery Gift verkrijgen. Je kunt zelfs al eerder met je avontuur beginnen met de Pokémon Sun en Pokémon Moon speciale demoversie – die nu kosteloos als download beschikbaar is in de Nintendo eShop. Spelers kunnen hun Greninja vanuit de demoversie overbrengen naar hun volledige spelversie van Pokémon Sun en Pokémon Moon als deze later deze maand wordt geïntroduceerd.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.