Nintendo kondigt Nintendo 2DS aan

Nintendo kondigt Nintendo 2DS aan

Ook wij moesten even drie keer opnieuw lezen. Was het een typefout? Maar nee, het stond er toch echt. De 2DS is een feit. De goedkopere versie van de 3DS verschijnt op 12 oktober en gaat $129,99 kosten. Of dit ook voor Nederland gaat gelden is niet bekend.

De 2DS speelt al je DS en 3DS spellen, al is de mogelijkheid om de game in 3D te spelen compleet verdwenen. Verder is het apparaatje ongeveer hetzelfde als dat je gewend bent. Reggie Fils-Aime, de grote man van Nintendo Amerika, wist het volgende te zeggen tegenover IGN:

Stel je een standaard 3DS voor die je volledig uitklapt en plat op tafel legt. Al het andere zit gewoon in het systeem.
De 2DS zal tijdens haar release in een rode en een blauwe versie verkrijgbaar zijn. Er zit een 4 GB SD-kaart in en qua adapter kun je die van de 3DS en DSi gebruiken. Het lijkt er dus op dat je wederom geen oplader krijgt bij het systeem. Volgens Fils-Aime is de gedachtegang van de 2DS puur om de jongere gamer aan te spreken. Dit aangezien de 3DS mikt op een groep van zeven jaar of ouder.

We denken altijd na over wat we kunnen doen dat nieuw, uniek en anders is en dat mensen bijeenbrengt in hetgene waar we van houden. En zo waren we met de 3DS duidelijk tegenover ouders dat hun kind zeven jaar en ouder moest zijn moest zijn voor dit apparaat. Dat creeërde voor ons een duidelijke mogelijkheid voor vijf- en zesjarige, de eerste handheld consumenten.

We hebben altijd nagedacht over hoe we hen konden bereiken als één doelwit. En dat heeft ons zeker geholpen met het idee van de 2DS. Laten we de consument toegang geven tot alle geweldige games als Mario Kart 7 en Animal Crossing, maar in 2D-mogelijkheden met een apparaat dat drastisch goedkoper is. Dat is maar een voorbeeld van hoe we denken aan ‘hoe krijgen we meer mensen aan het spelen? Hoe krijgen we meer mensen achter Nintendo-spellen?’”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.