Pokemon X&Y personage zorgt voor onrust

Pokemon X&Y personage zorgt voor onrust

Ze zijn alom bekend, provocerende typetjes in games. Dames met uitermate grote borsten en korte rokjes waarvan je denkt dat het hun riem is of mannelijke personages welke hun kleding dan wel weer verwachtte bij de vrouwen. De meeste gamers hebben zich hier dan ook allang bij neergelegd. Nieuws zou je er dan ook niet snel over verwachten maar de Pokémon X&Y spellen hebben het voor elkaar gekregen om toch wat stof te doen opwaaien.
Het gaat over een personage waar van gedacht wordt een voormalige man te zijn geweest. In de Engelse game verschijnt de volgende tekst in beeld:

Yes, a mere half year ago I was a Black Belt! Quite the transformation, wouldn’t you say?

Na wat zoeken wordt al snel duidelijk dat deze vertaling niet direct klopt en daarnaast zijn de Black Belt personages mannelijk. De vrouwelijke variant is de Battle Girl. De meer kloppende vertaling zou zijn:

I was a Karate King just half a year ago; the power of medical science is awesome, wouldn’t you say?!

Het gaat hier dus echt over een vrouw welke voorheen een man was. Hoewel het personage een vrij kleine rol heeft binnen de game is er toch aardig wat commotie over.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.