PRE3: De verwachtingen van Lisa

PRE3: De verwachtingen van Lisa

De E3 zit er weer aan te komen en natuurlijk heeft iedereen de hoop dat bepaalde games, consoles of coole persconferenties voorbij komen. Zo is er ook een aantal verwachtingen van de E3. Mijn verwachtingen van vorig jaar kwamen helaas niet echt uit… Hopelijk is dat dit jaar anders!

FallOut 4
Mijn eerste verwachting stamt al uit 2014: FallOut 4. Jeetje wat hebben we daar lang op moeten wachten. Het is al zeven jaar geleden dat het derde deel binnen de franchise uitkwam. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de game toen niet meteen gespeeld heb (toen wist ik niet eens wat FallOut was), maar ik denk dat deze machtige game ongeveer een jaar of vier geleden in mijn bezit kwam. Vol goede moed heb ik ook nog New Vegas gespeeld, maar toch was deze anders. In de periode voor de E3 kwam het nieuws dat FallOut 4 in de maak was. We kregen een mooie trailer te zien en Bethesda liet op haar website een ‘soort van’ weten dat er meer informatie over de game zou volgen op de E3. Nou, daar wacht ik nu dus op. Mijn verwachting is dan ook dat Bethesda met footage van gameplay komt, dat je FallOut 4 kunt spelen of dat ze iets gaan vertellen dat hij rond Kerst 2015 in de schappen zal liggen… Fingers crossed!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Lekken
Mijn tweede verwachting van de E3 is weer veel gelekte informatie over games, consoles en al dat andere wat ons te wachten staat. Voorheen hield ik me eerlijk gezegd nooit zo bezig met het ‘voorwerk’ van de E3. Wat ik vooral deed was daarna pas kijken wat er allemaal ter sprake was gekomen. Toen ik bij GameParty kwam, realiseerde ik me ineens dat het echt niet normaal is hoeveel informatie de E3 niet eens haalt! Negen van de tien nieuwtjes weet je onderhand al voordat het goed en wel juni is! In mei begint het al. Overal zijn lijstjes te vinden van games welke wel of juist niet besproken zullen worden. Je weet ook al precies over welke consoles het zal gaan en of er rond wordt geparadeerd met nieuwe gadgets. Overigens verwacht ik ook niet dat het ooit duidelijk zal worden wie die informatie nou precies lekt, ik gok nog steeds op de makers die alvast wat interesse proberen te wekken. Helaas houden ze tot nu toe nog steeds stellig vol dat ze niks weten. Yeah right…

Stoppen met bashen
Nog een verwachting die ik heb is dat er een keertje aardig tegen elkaar wordt gedaan (verwacht ik dit echt? Ben ik op mijn hoofd gevallen!?). Jaar in en jaar uit zetten de grote bedrijven elkaar zwaar in de zeik. Microsoft zegt wat over Sony, Sony zegt wat over Nintendo en Nintendo bashed gewoon beide tegelijk. Gelukkig wordt het niet steeds erger, het bashen blijft van hetzelfde niveau, maar ik ben het eigenlijk wel een beetje beu. Wat maakt het nou uit waar je het liefste je geld in steekt, als je maar ergens je geld in steekt. Hier staan de Xbox, PlayStation en Wii gewoon in hetzelfde kastje en geen van drieën heeft ooit ruzie met de ander gemaakt. Hopelijk kunnen ze dat op de E3 ook een keertje, gewoon lekker relaxed je games aanprijzen zonder een steek onderwater uit te delen aan de ‘concurrent’. Mogelijk is de verwachting wat hoog gegrepen, maar we gaan ervoor.

Slimme consoles
Ergens op internet ben ik een gerucht tegengekomen dat Sony een nieuwe PlayStation 4 gaat aankondigen op de E3: Een PS4 Slim. Kijkend naar de vorige generatie consoles denk ik dat dit gerucht best wel eens een kern van waarheid zou kunnen hebben. Elke voormalig PlayStation-console heeft volgens mij wel twee varianten gehad: de PS1 en PSone, de PS2 en PS2 lite, de PSP phat en PSP slim. Sony kan er wat van om eerst een bakbeest uit te brengen en daarna zijn kleinere, maar net zo sterke, broertje. Van Microsoft verwacht ik niet zozeer een nieuw jasje voor de Xbox One, die houden het gewoon altijd lekker bij het origineel en die werkt altijd goed. Nintendo is met zijn consoles dan weer niet zo goed in kleinere maatjes, dus een Wii U 2 laten zien of iets dergelijks gaat er niet in zitten en sinds er zo ongeveer elke paar maanden een nieuwe DS-variant is, zullen ze ook daar geen nieuwe van hebben die perse op de E3 de aandacht moet trekken.

Dat echte geweldige nieuwtje
Mijn laatste verwachting van de E3 is dat er gewoon weer allemaal nieuws komt waar we enorm blij van worden. Jaar na jaar is er wel iets waar iedereen ontzettend blij van wordt. De game die je graag wilt hebben of een zwaar vage persconferentie waar je smakelijk bij zit te lachen. Meestal komt dit voor mijn gevoel uit een onverwachte hoek. Ineens komt er nieuws zoals een nieuwe Zelda-game, een nieuwe console waar iedereen door loopt te kwijlen of zijn ontwikkelaars een half uur bezig om hun game fatsoenlijk aan de praat te krijgen waardoor je je helemaal kapot lacht. Het is juist iets wat je niet verwacht en dat maakt het juist zo speciaal. Wie had dat verwacht? Mijn laatste verwachting is dus eigenlijk het onverwachte verwachten.

Ook dit jaar ben ik weer heel benieuwd naar de E3 en wat er allemaal met ons wordt gedeeld. Vanaf dit moment zit ik dan ook op het puntje van mijn stoel om alle geruchten, lekken en andere vage verhalen door te spitten totdat de E3 daadwerkelijk begint.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.