Uiterst zeldzame Pokémon tijdelijk beschikbaar in heel Nederland

Uiterst zeldzame Pokémon tijdelijk beschikbaar in heel Nederland

Als feestelijk voorproefje op de langverwachte introductie van Pokémon X en Pokémon Y, voor de Nintendo 3DS-systemen, start op 30 augustus in deelnemende winkels in Nederland het eerste van drie evenementen waarbij drie Legendarische Pokémon verspreid worden.

Spelers kunnen de hand leggen op Shiny-versies van achtereenvolgens Dialga, Palkia en Giratina, drie krachtige en zeldzame Legendarische Pokémon. Dialga is de Pokémon die staat afgebeeld op de hoes van het videospel Pokémon Diamond. Wat de evenementen speciaal maakt, is dat het om Shiny-versies van drie Legendarische Pokémon gaat die tijdens het spelen al moeilijk te krijgen zijn. Dit betekent dat ze een ongebruikelijke, uiterst zeldzame kleur hebben. Elk van de drie evenementen duurt slechts twee weken en per evenement is er telkens één Shiny Pokémon verkrijgbaar. Als trainers deze uiterst zeldzame Pokémon aan Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2, of Pokémon White 2 willen toevoegen, moeten ze dus goed in de gaten houden wanneer de evenementen plaatsvinden.

Zodra de verspreiding van Dialga (type Steel en Dragon) op 12 september eindigt, kunnen Pokémon-fans een Shiny-versie van Palkia (type Water en Dragon) krijgen. De verspreiding van deze Pokémon start op 13 september. Een Shiny-versie van Giratina (type Ghost en Dragon) wordt vanaf 27 september verspreid. Ook het tweede en derde evenement vinden in deelnemende winkels in heel Nederland plaats. Palkia is de Legendarische Pokémon die de hoes van Pokémon Pearl siert, en Giratina is de Legendarische Pokémon die zowel in Pokémon Diamond als in Pokémon Pearl voorkomt.

Fans die Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2 of Pokémon White 2 hebben, kunnen hun exemplaar van het spel en hun Nintendo 3DS- of Nintendo DS-systeem naar een van de deelnemende winkels meenemen en daar op de volgende datums een zeldzame Shiny Dialga, Shiny Palkia en Shiny Giratina krijgen:

• Shiny Dialga: vrijdag 30 augustus 2013 tot en met donderdag 12 september 2013
• Shiny Palkia: vrijdag 13 september 2013 tot en met donderdag 26 september 2013
• Shiny Giratina: vrijdag 27 september 2013 tot en met vrijdag 11 oktober 2013

Spelers moeten de Pokédex in hun spel hebben geïnstalleerd en ze mogen niet meer dan elf Wonder Cards in hun bezit hebben. Deelnemende winkels zijn onder meer MediaMarkt en Saturn.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.