Up2Date, 13 maart 2016: over en uit voor Lionhead Studios?

Up2Date, 13 maart 2016: over en uit voor Lionhead Studios?

Het beste nieuws van de afgelopen week was natuurlijk de release van het langverwachte The Division, en daarnaast zag ook Hitman het levenslicht. Maar er is meer gebeurd. Nieuwsgierig? Lees het in de nieuwste editie van Up2Date!

Overwatch verschijnt 24 mei, krijgt open beta
Naar aanleiding van een gelekte advertentie op IGN heeft Blizzard bekendgemaakt dat Overwatch vanaf 24 mei in de winkels ligt voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Daarnaast krijgt de game in navolging van de gesloten beta van afgelopen maand ook nog een open beta. Deze loopt van 5 tot en met 9 mei. Of het daarbij om dezelfde content zal gaan als in de closed beta, is niet bekend.

Fable Legends gecanceld, Lionhead Studios mogelijk opgeheven
Fable Legends is niet meer. De free-to-play titel binnen het bekende universum dat haar oorsprong vindt op de originele Xbox gaat niet meer verschijnen. Ook wordt gesproken met de mensen van Lionhead om de gehele studio op te doeken. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een persbericht. Een reden voor de annulering van Fable Legends en de mogelijke opheffing van Lionhead wordt niet genoemd.
Nieuwe map en co-op missie voor Star Wars Battlefront
Het bleef de eerste twee maanden na de release van Star Wars Battlefront angstvallig stil rondom ze downloadable content die DICE voor de game in ontwikkeling had. Niet alleen werd er gezwegen over de inhoud van de vijftig euro kostende Season Pass, ook werd er ontkend noch bevestigd dat er gratis DLC in de maak was. Gelukkig is de stilte inmiddels doorbroken en weten we niet alleen dat er een mooie hoeveelheid gratis content in de maak is, maar kunnen we met de eerste lading ook al aan de slag. Afgelopen week is de update voor maart verschenen, en daardoor kunnen we aan de slag met een nieuwe map én met een nieuwe co-op missie. De map Survivors of Endor is speelbaar in de modi Turning Point, Walker Assault en Surpremacy, de co-op missie is van de survival-variant en speelt zich af in het Rebel Depot.

Eerste twee uitbreidingen The Division dertig dagen exclusief op Xbox One
In ieder geval wat The Division betreft is Ubisoft dikke vriendjes met Microsoft. De Xbox One diende al als main platform om de console-versie van de game op te ontwikkelen en krijgt nu daarnaast de eerste twee uitbreidingen dertig dagen exclusief. Daarna zullen Underground en Survival, zoals de DLC’s gaan heten, ook gewoon verkrijgbaar zijn voor de PC en de PlayStation 4. The Last Stand, de derde (bekende) uitbreiding zal geen exclusiviteit kennen en gewoon tegelijk beschikbaar zijn voor alle platformen.
Closed beta voor DOOM van 1 tot 4 april, nieuwe gameplaybeelden vrijgegeven
Dat de nieuwe DOOM een closed beta zou krijgen is al een hele tijd bekend, maar nu hebben we ook eindelijk de data voor je. Nee, het is geen grap: 1 april om vier uur ’s ochtends kan je beginnen en je kunt doorgaan tot en met 4 april, één voor zes ’s ochtends. Iedereen die Wolfenstein: The New Order gepre-ordered heeft kan de beta sowieso spelen, en dat kan op alle platformen waarvoor die game (en ook Doom) verschijnt: PC, PlayStation 4 en Xbox One. Voor meer informatie kun je terecht op de speciale site (http://doom.com/beta) die id Software voor de DOOM Beta in het leven heeft geroepen. De nieuwe gameplaytrailer die de ontwikkelaar tegelijkertijd met dit nieuws heeft vrijgegeven, kun je boven dit bericht bekijken.

Square viert release Hitman met ‘Real Life Hitman’
De grens tussen videogames en realisme is, in ieder geval op audiovisueel gebied, de afgelopen twee decennia in moordtempo kleiner geworden. Fotorealistische graphics liggen binnen handbereik en worden op momenten zelfs al bereikt (denk aan carmodels in racegames). Daar moeten we iets mee doen, moet Square Enix voor de lancering van de nieuwe episodische Hitman-game gedacht hebben. Bij een Hitman-evenement dat laatst in Engeland georganiseerd werd, kregen bekende YouTubers de controle over een échte Agent 47 die op het punt stond om een contract aan te nemen voor een missie in een echt bestaand landhuis. Alles is uiteraard vastgelegd op beeld, check hieronder het (naar mijn mening) erg toffe resultaat. Minstens even interessant is overigens de making-of.
De afgelopen week deelde Max zijn eerste ervaringen met de Wii U die hij sinds kort thuis heeft staan, ging Robin met zijn handen de volle grond in voor de review van Plants versus Zombies: Garden Warfare 2 en vertelde ik zelf dat, en vooral waarom, ik me nog steeds zeer goed vermaak met Forza Motorsport 6.

Alweer de elfde week van 2016 ligt inmiddels achter ons. Snel gaat dat he? Maar laten we daar niet te lang bij stil blijven staan, we kijken naar de toekomst! De ongetwijfeld prachtige, twaalfde week van het jaar staat alweer voor de deur! En ook daarvan brengen we je over een week weer een verslag op het gebied van games in de volgende Up2Date. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.