Up2Date, 18 augustus 2013

Up2Date, 18 augustus 2013

Eindelijk weer eens een week volop nieuws. Leuke en helaas ook minder leuke berichten zijn de revue gepasseerd. En volgende week word het helemaal gekkenhuis met de Gamescom die dan van start gaat. Desondanks stond afgelopen week ook bol van belangrijke weetjes en feitjes. Hieronder lees je het belangrijkste nieuws weer allemaal handig en compact in onze wekelijkse Up2Date.

Xbox One toch zonder Kinect
Er was deze week een hoop nieuws van Microsoft te verwerken. Toen we met zijn allen dachten dat we dit jaar nog de Xbox One in huis konden halen, werd ons verteld dat de nieuwe console van Microsoft eveneens zonder Kinect gespeeld kan worden. Waar ze eerder al terugkwamen op het altijd online zijn, krijgen we nu te horen dat de Kinect niet zo verplicht is als ze voorheen deden blijken. Hoewel dit achteraf misschien een onbelangrijk feitje lijkt te zijn, is het toch fijn om te weten dat gamers die het liefst met hun controller door de menu’s banjeren dit dus gewoon kunnen blijven doen. Er vervallen wel een hoop functies, zoals het met je stem aanzetten van de console. De Xbox kan je verder niet identificeren en voice commands werken dan uiteraard ook niet. Kun je hier echter zonder en ben je bang dat Big Brother je in de gaten gaat houden door de camerafunctie, dan sluit je de Kinect lekker niet aan en kun je gewoon old-school gamen op een next-gen apparaat.

Meer info over Call of Duty: Ghosts multiplayer
En dan was daar eindelijk de presentatie van de multiplayer van de nieuwe Call of Duty: Ghosts. Grootst opgezet en twee weken van tevoren al aangekondigd. Eminem die zijn goedkeuring aan het geheel gaf en ook nog met een nieuw nummer op de proppen kwam die uitermate goed klinkt in de officiële Ghosts mulitplayer trailer.
Zoals we eigenlijk een beetje gewend zijn van de Call of Duty games, is ook deze in lijn met de vorige delen. Daar ben je een liefhebber van, of gaat je toch een keer opbraken omdat je vind dat er te weinig verandering word doorgevoerd. Toch zijn er weer genoeg toevoegingen en wijzigingen aanwezig die het weer een groot succes kunnen maken. Opvallendste onthullingen zijn de optie om nu ook een vrouwelijk personage te kunnen maken en de toevoeging van “squad mode”. Andere nieuwe modes zijn onder andere “Cranked”, waarbij je voor iedere kill een snelheidsbonus krijgt, en “Search and Rescue mode”, waarbij spelers de mogelijkheid hebben om elkaar weer tot leven te wekken. We hoeven gelukkig niet meer lang te wachten want 5 november is de release een feit.

PlayStation 4 vanaf 21 oktober in de winkel?
Met het oog op de verwachte release van de Xbox One in november, lijkt Sony weer een punt binnen te halen door de PlayStation 4 op 21 oktober uit te brengen. Als we in ieder geval de woorden van NeoGAF-lid Nealand Liquor mogen geloven waarin hij meldt dat de console eerder verschijnt dan we allemaal denken. In een persbericht meld hij namelijk dat op een producten releaselijst staat vermeld dat er op die dag een naamloze Sony console word uitgebracht. Dat zou maar één ding kunnen betekenen; de PlayStation 4. Sony zelf heeft nog niets bevestigt, maar hebben wel gemeld dat er op Gamescom enkele nieuwe aankondigen worden gedaan. Tijdens haar persconferentie zal het bedrijf de uiteindelijke datum los gaan laten Dan nog maar afwachten of de console in Nederland ook op die dag te verkrijgen is. Dit wil nog wel eens een probleem zijn, hebben we geleerd.

Xbox One pas in 2014 in Nederland
En daar zijn dan gevreesde woorden die niemand wilde horen. Niet in oktober, niet in november en zelfs niet in december. Nee, we moeten wachten tot 2014 voordat we onze tanden in de Xbox One kunnen zetten. Voor Nederland en nog zeven anderen landen is het Microsoft niet gelukt om de hoogste service en kwaliteit te kunnen leveren bij een release in november. Naar eigen zeggen hebben ze hier dus nog een paar extra maanden voor nodig. Hoeveel maanden weten we helaas niet precies want er is geen exacte releasedatum bekendgemaakt. Importeren zou misschien een mogelijkheid zijn, maar dan zou het online gamen (of in ieder geval het online aanschaffen van games en extra’s) een probleem kunnen zijn. Om het leed ietwat te verzachten zal een nog onbekende game bij aankoop gratis worden aangeboden. Toch blijft het een zure appel, zeker voor de mensen die hun pre-order lang geleden al hebben gemaakt. “Geduld is een schone zaak” voelt in dit geval erg misplaatst als je weet dat onze oosterburen er wel al mee aan de slag kunnen in November. Er zullen wellicht bij een hoop gamers twijfels komen om dan toch een PlayStation 4 aan te schaffen. Wederom een puntje voor Sony, eentje waar ze zelf niks voor hebben hoeven doen.

GTA Online
Last but not least, GTA V. Rockstar heeft ons een paar dagen geleden getrakteerd op de trailer van GTA Online, dat vanaf 1 oktober beschikbaar zal zijn. GTA Online staat los van de game GTA V, het worden dus twee aparte games. Waar we al likkebaardend zitten te wachten op GTA V, doet GTA Online hier niets aan onder. Met GTA Online krijgen we talloze mogelijkheden om met onze vrienden de wereld van GTA onveilig te maken. Van het beroven van een bank, tot het maken van je eigen missies in een soort level creator, GTA Online biedt het ons. Gerucht is ook dat er beurzen zullen zijn waar je je geld in kan investeren, die je met je criminele achtergrond dan weer kan beïnvloeden. Het lijkt dus heel diep te gaan. Dat is wat we leuk vinden en nu dan ook erg benieuwd naar zijn.

Een sterk weekje nieuws. Grote namen en belangrijk nieuws. Volgende week volledig gefocust op de Gamescom in Keulen. Volg Gameparty voor de laatste nieuwtjes en zit net als ons bovenop al het belangrijkste en leukste gamenieuws wat de Gamescom ons te bieden heeft.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.