Up2Date, 19 november 2016: Nintendo Switch releases en mobiele game galore!

Up2Date, 19 november 2016: Nintendo Switch releases en mobiele game galore!

Watchdogs 2, Dishonored 2, nieuwe Overwatch game modes & Sombra, Call of Duty en Battlefield 1. Games in overvloed de laatste tijd, maar te weinig uren in de dag om ze allemaal te kunnen spelen. Met Pokémon Sun & Moon, die binnenkort ook uitkomt, is de balans tussen video games en mijn studie in gevaar. Ken je dit gevoel, maar wil je toch op de hoogte blijven van het nieuws in de gamewereld? Lees dan het recentste nieuws in deze nieuwe Up2Date!

Telltale en Marvel werken aan een Guardians of the Galaxy game
Met de tweede film van Guardians of the Galaxy in het verschiet, kondigden Marvel en Telltale games een samenwerking aan in 2015. Vanwege een staking van de vakbond van stemacteurs lag de game even stil, maar in alle hoogst waarschijnlijkheid zal de game rond de release van de tweede Guardians film volgend jaar in eind April uitkomen. Marvel heeft de werktitel Guardians of the Galaxy: The Game aka Blue Harvest bestempeld als een authentieke en ‘sexy’ game. Wij (en vooral ik!) kijken erg uit naar deze nieuwe titel van Telltale.

Toch geen Zelda op release en Pokémon komt naar de Nintendo Switch?
Door een lek is naar buiten gekomen dat “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” toch geen release game zal worden voor de Nintendo Switch. Potentiële kopers van de Switch kijken massaal uit naar de Zelda release, maar Nintendo heeft nog wat extra tijd nodig voor kwaliteitscontrole en lokalisatie. Daarnaast is het gerucht de wereld in gegooid dat er een afgeleide versie van Pokémon Sun & Moon, Pokémon “Star”, naar de Switch zal komen. Momenteel staat de game door de release van Pokémon Sun & Moon op pauze, maar de releasedatum zou eventueel tijdens een Nintendo Direct stream op 13 januari kunnen worden onthuld.
Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World nu beschikbaar op iOS en Android
Ook Warner Bros. speelt in op de toenemende mobiele game markt met een nieuwe game gebaseerd op de film en het boek van J.K. Rowling “Fantastic Beasts and Where to Find Them”. De app’s release kwam vlak na de film release op 17 november. In de game kruip je in de huid van een nieuwe medewerker van het Departement van Toezicht op Magische Wezens, Afdeling Dieren, van het Ministerie van Toverkunst. Onderzoek mysterieuze incidenten rond magische wezens en ga op zoek naar aanwijzingen op locaties zoals de Wegisweg, de Lekke Ketel en Zweinsveld. De app is nu gratis verkrijgbaar in de App- & Play Store.

Bethesda Pinball DLC voor Pinball FX 2 en Zen Pinball 2
Enkele grote kaskrakers van Bethesda vinden hun weg naar een van de grootste Pinball game ontwikkelaars: Zen Studios. Zen Studios staat bekend om de vele maps met easter eggs en karakters van verschillende franchises. De DLC maps voor de Pinball games zullen bestaan uit Fallout, Doom en Skyrim.
Atari komt met RollerCoaster Tycoon Touch
Hoewel RollerCoaster Tycoon 4 Mobile niet het sterrenspel was waar iedereen op had gehoopt was het wel degelijk een succes voor Atari. Meer dan 17 miljoen downloads en wereldwijd 295 miljoen gespeelde sessies waren voldoende animo voor Atari om nu met RollerCoaster Tycoon Touch te komen. In de nieuwe toevoeging aan de RCT-serie kunnen spelers voor het eerst volledig in 3D hun droompark creëren en hun creaties delen met hun vrienden. RollerCoaster Tycoon Touch is nu voor een korte tijd beschikbaar in de App Store door een soft-release in Nederland en Nieuw-Zeeland.

Deze week schreef Bas over zijn Guitar Hero achievement hunt in de “Ik speel nog steeds” en gaf ik een top 5 van typisch Amerikaanse games. Robin en Eefje mochten met nieuwe games aan de slag. Robin keek bijvoorbeeld naar zijn liefde Football Manager 2017 en Eefje knalde er lustig op los in de nieuwe Call of Duty. Is Call of Duty: Infinite Warfare de frisse wind die de serie nodig had?

Volgende week zijn we er weer met een hoop nieuws in misschien wel een van de drukste game release tijden van het jaar. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.