Up2Date, 2 november 2014

Up2Date, 2 november 2014

Zoals elke week hebben we hier bij Gameparty de Up2Date. In dit artikel bespreken we elk weekeinde wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is en wat je sowieso even moet lezen, mocht je het nog niet gedaan hebben. Ook deze week heeft een zondag en dus is het tijd voor de nieuwe editie. Zullen we? Go

Call of Duty, keer twee!
We beginnen met Call of Duty Ghosts en Black Ops II. Afgelopen week konden de spelers namelijk genieten van een hele week double XP. Dit omdat het nieuwe deel vanaf maandag verkrijgbaar zal zijn. Tijdens de double XP periode behaal je twee keer zoveel punten binnen dan dat je normaal zou doen. Stel dat je 100 punten per kill zou krijgen, dan kreeg je nu dus 200 punten waardoor je sneller kunt levelen. Veel spelers spelen gemiddeld meer tijdens zulke periodes om te ‘prestigen’.

PlayStation nieuws inbound
PlayStation 4 gebruikers zitten er al sinds de launch op te wachten. De nieuwe firmware update voor Sony’s nieuwste console is te downloaden. De firmware update brengt genoeg nieuwe features met zich mee. Zo is het nu mogelijk om video’s naar YouTube te uploaden, dit was voorheen alleen mogelijk met Facebook. Ook is Share Play nu mogelijk. Hiermee kan je de controller van een vriend overnemen, vanaf je eigen bank. Stel dat jij straks niet verder komt in een Far Cry 4-missie. Je weet dat je vriend online is en vraagt hem om je te helpen. Natuurlijk kan je dan een share play invite sturen zodat hij verder kan spelen voor je, maar je kan ook coöp verder gaan. Samen door de game bewegen is natuurlijk veel leuker! Een share play-sessie duurt 60 minuten. Je kan daarna weer een sessie starten van 60 minuten en zo door gaan.

De nieuwe firmware heeft nog meer te bieden. Thema’s zijn nu beschikbaar om je homescreen een leuk uiterlijk te geven. Op dit moment zijn er drie thema’s te downloaden via de PlayStation Store. Dit zal waarschijnlijk in de loop der tijd uitgebreid worden. Er zijn nóg meer features. Zo is het nu mogelijk om tijdens het streamen je party chat mee te kunnen streamen. Voorheen was het zo dat als jij bijvoorbeeld Destiny zat te spelen met een aantal vrienden en je was aan het streamen dat je enkel jezelf kon horen. Voor de kijker is dit natuurlijk raar want jij zit gewoon met je teammates te praten maar dat hoort de kijker niet. Gelukkig is dit nu opgelost. Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste feature van de update en dat is de USB Music Player. Je kunt tijdens het gamen je eigen muziek laten afspelen die je op een USB-stick hebt staan. De stick moet wel een ‘Music’ map hebben en het is niet mogelijk om je muziek naar de console te kopiëren. En we zijn nog niet klaar met PlayStation nieuws. De games voor de Instant Game Collection zijn weer ‘gelekt’. Dit keer krijgen PlayStation Plus members de games The Binding of Isaac en Steamworld Dig voor de PlayStation 4 gratis. De PlayStation 3 bezitters moeten het doen met Frozen Synapse Prime en Luftrausers. Als laatst kunnen Vita eigenaren aan de slag met The Hungry Horde en Escape Plan. Waarschijnlijk zijn de games te downloaden vanaf 5 november.

Bungie gaat door met Destiny
Bungie heeft met Destiny een zeer goede game afgeleverd. Nu de meeste mensen al richting de level 30 gaan en raids spelen is het hoogst tijd dat voor de eerste expansion. De eerste uitbreiding zal beschikbaar zijn vanaf 9 december met de naam ‘The Dark Below’. Het pakket zal nieuwe wapens, gear, missies, crucible maps en een nieuwe raid bevatten. Ook is het mogelijk om vijf extra bounties te doen naast de vijf die je nu al kan voltooien. The Dark Below zal ook een nieuwe strike-mission bevatten genaamd The Will of Crota die je meeneemt naar Omnigul. Durf jij het aan om Omnigul te verslaan?

er zijn geen afbeeldingen gevonden

The Crew krijgt tweede beta voor PlayStation 4 en Xbox One
Ubisoft komt dit jaar met hun racegame The Crew en de game heeft al eerder een beta gekregen. Ubisoft heeft nu echter besloten om een tweede beta te houden op 6 november. De beta zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en Xbox One en zal lopen van 6 november tot 10 november. De uiteindelijke game zal in de winkels liggen vanaf 2 december voor PC, Xbox one, Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation 4.

Afgelopen week hebben we een aantal reviews en previews voor je klaar staan. Zo kwam Fréderique met een preview van World of Diving waarin je, zoals de naam al zegt, in de zee duikt om het leven onder water te bekijken. Wat het erg vet maakt is dat de game te spelen is met de Oculus Rift waardoor je echt het gevoel krijgt dat je aan het duiken bent. Naast de preview heeft Lisa een feature geschreven over een post-apocalyptische scenario. Stel je voor dat het ooit gebeurd, wat doe je dan? Snel lezen dus! Kevin schreef over F1 2014, is dit weer een pracht game of valt het zwaar tegen? Hou je niet zo van auto’s maar ben je meer van de motorcross: we hebben ook een review van MXGP!

Volgende week zijn we uiteraard weer bij je terug met een compleet nieuwe versie van de Up2Date. Tot die tijd kun je natuurlijk GameParty gewoon blijven checken!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.