Up2Date, 1 oktober 2017: Super nieuws, Super NES!

Up2Date, 1 oktober 2017: Super nieuws, Super NES!

Deze week stond alles in het teken van een kleine retroconsole. De zoektocht naar het kleine hebbeding dat de Super NES Classic is slorpte veel van de aandacht op. Desondanks was er best nog wat anders te beleven in de gameswereld en waren er enkele nieuwtjes te rapen. De beste daarvan zet ik even op een rijtje in de nieuwe Up2Date. 

Sledgehammer-baas toont Call of Duty:WW2 Zombie screenshots 

Heeft Call of Duty WW2 Nazi Zombies echt nodig om succesvol te zijn of is het toch een ietwat rare feature in een game die verder zo veel inzet op het rauwe realisme van de oorlog? Je kan er over discussiëren maar het blijft een gegeven dat de zombies-mode door de jaren heen uitgegroeid is tot één van de populairste multiplayer-modi op de markt, een mode die ook elk jaar verder uitgebreid wordt. Dat de mode dit jaar sterker dan ooit gaat worden lijkt nu al duidelijk. Er wordt door Sledgehammer een uitgebreide verhaallijn beloofd en als we af mogen gaan op deze screenshots zal het er fucking eng komen uit te zien. 

Star Wars Battlefront II toont nieuwe trailer en mode 

Het lijkt er sterk op dat EA geluisterd heeft naar de kritiek op de vorige Battlefront, want daar waar die game op release schandalig beperkt was op vlak van content lijkt de sequel een volwaardig pretpakket te worden. Persoonlijk loop ik niet bijster warm voor een offline mode waarin je tegen bots kunt spelen. Wat zeg je? Je kan de mode ook gebruiken om splitscreen tegen elkaar te spelen met bots? Kijk, nou zijn we aan het praten! 
Next-gen games zijn al in ontwikkeling 

Het blijft hard gaan in de gamesindustrie. Er is een constante drang naar innovatie en graphics die net iets beter zijn dan de concurrentie. Zowel de vertrouwde PlayStation 4 en Xbox One hebben elk al een versie die een stuk krachtiger is qua performance dan het basismodel, maar uiteraard stopt het daar niet. Verbaast het dan ook iemand dat ze bij Just Cause-ontwikkelaar Avalanche nu al op zoek zijn naar personeel om aan de volgende generatie games te werken? Ik in elk geval niet. Stil staan is achteruitgaan , dat is voor een medium als dit dat door de jaren heen uitgegroeid is tot een respectabele entertainment tak waar enkel oude sokken nog meewarig over doen, niet anders. Laat ons echter nog wat wachten om uit te kijken naar een opvolger voor de Xbox en PlayStation 4, een nextgen game maak je namelijk niet op een jaartje of drie. 

 

Red Dead Redemption 2 krijgt een nieuwe trailer, verschijnt in de lente van 2018 

En toen dropte Rockstar nog eens een trailer en werd de internetz collectief even cray cray. Yup, ze weten nog steeds hoe ze een trailer moeten maken die net genoeg toont om je te laten watertanden zonder al te veel weg te geven van de eigenlijke game. Toch zijn er in de trailer wel enkele markante details waar je al dingen uit kunt afleiden. Hoofdpersonage Arthur Morgan, die wat op een jonge Robert Redford lijkt, is een beetje de sterke man binnen de bevreesde Van der Linde gang, dezelfde bende waar John Marston ook deel van uitmaakte. Deel uitmaken van een bende outlaws als dit is dat je uiteraard overvallen gaat plegen, de trailer bevestigt alvast dat er train heists en bankovervallen in de game zullen zitten. De game heeft een dynamisch weersysteem en een ecosysteem met dieren zoals alligators, iets dat je van de makers van Grand Theft Auto V uiteraard verwacht. Toch is het opmerkelijk om vallende sneeuw te zien in een open world game als dit. Ook noemenswaardig is dat Morgan het water in kan, iets dat in de vorige Red Dead een grote no go was. Verder lijkt het er sterk op dat je in deze prequel mensen zal kunnen vangen met een lasso, iets dat in de vorige ook niet kon dacht ik, en tenslotte… yup… dual wielding! Ik heb zo het vermoeden dat een deel van het team dat Max Payne 3 maakte ook aan deze Red Dead Redemption 2 werkt want stoer in slow motion met twee guns knallen lijkt een dingetje te gaan worden. Kunnen we vlug een concrete datum prikken nu Rockstar? 
Het was een best aangename week op GameParty met een feature die in de verf zette waarom de Super NES classic het hebbedingetje van het najaar is en een ik speel nog steeds waarin Bas nog eens zijn liefde voor het eerste seizoen van The Walking Dead bezong. Right in the feels man! Verder waren er ook reviews! Ik ging nog eens het moordlustige pad op in Dishonored: Death of the Outsider en was Robin niet alleen lekker door de virtuele modder aan het karren in WRC 7, maar ook aan de babbel in Life is Strange: Before the Storm.

En dat was dan weer de week. Eentje van terugblikken naar de goeie ouwe tijd van sprites en bliepjes met de Super Nintendo en reikhalzend uitkijken naar de toekomst met het weergaloos spektakel van Red Dead Redemption 2. Wat volgende week brengt, dat ontdek je uiteraard opnieuw op je vertrouwde GameParty.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.