Up2Date, 20 augustus 2017: Crackdown 3 mist launch Xbox One X

Up2Date, 20 augustus 2017: Crackdown 3 mist launch Xbox One X

De Gamescom komt eraan jongens en meisjes! Onze eigen grote Europese gamebeurs staat op het punt om los te barsten en op de een of andere manier heb ik het gevoel dat we meer groot nieuws te horen gaan krijgen dan in de jaren hiervoor. Maar goed, dat is nu nog toekomstmuziek. Eerst ga ik de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week met je bespreken in deze nieuwe Up2Date!

Ruimtegevechten Star Wars Battlefront II speelbaar op Gamescom, eerste trailer vrijgegeven
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn Star Wars hypetrain dendert sinds The Force Awakens weer op volle snelheid voort. Er was en is ook genoeg materiaal aanwezig om de hype te voeden met natuurlijk niet alleen de nieuwe films (en spinoffs), maar ook in de vorm van Star Wars Battlefront, waar ik een flink aantal uur in heb zitten. Ik kan dan ook niet wachten op Star Wars Battlefront II, die ik hopelijk komende week op de Gamescom alvast uit kan proberen. Voor het eerst zullen daar namelijk de ruimtegevechten speelbaar zijn. De volledige onthulling daarvan zal op 21 augustus zijn, maar EA heeft inmiddels al onderstaande teaser-trailer vrijgegeven. Ik kan niet wachten!
Reminder: Call of Duty WWII gesloten beta start 25 augustus; details bekendgemaakt
Voor degenen die Call of Duty WWII gepreordered hebben breekt een spannende week aan. Vanaf 25 augustus begint de eerste ‘wave’ van de private beta van de game, waar je toegang tot krijgt wanneer je de game in de preorder hebt staan. Activision heeft nu bekendgemaakt wat precies de inhoud van de beta gaat zijn. We kunnen aan de slag op drie maps (Du Hoc, Ardennes & Gibraltar) met vier verschillende modi (Team Deathmatch, Domination, Hardpoint & War) en dan kunnen we kiezen uit vijf verschillende divisies (Infantry, Expeditionary, Airborne, Armoured & Mountain Division). Een mooi optelsommetje dus. Daarnaast is nog een map speelbaar die alleen in de War-mode gespeeld kan worden, die gaat schuil onder de naam Operation Breakout. Ik kan niet wachten, ben heel benieuwd of de ‘ouderwetse’ WWII-gameplay zich nog net zo goed staande kan houden als een aantal jaar geleden.
Sony kondigt PlayStation Experience 2017 en persconferentie op Paris Games Week aan
Sony hecht naast de E3 en de Gamescom ook waarde aan haar eigen evenement in de Verenigde Staten. Het was dan ook eigenlijk een formaliteit dat het Japanse bedrijf de PlayStation Experience 2017 aankondigde; deze zal plaatvinden op 9 en 10 december in Anaheim, California. Bezoekers zullen sowieso aan de slag kunnen met de PS4, PS4 Pro en PSVR, een line-up is helaas nog niet bekend. Ook weten we nog niet of Sony op of voorafgaand aan het evenement een persconferentie gaat houden. We weten inmiddels wél dat ze dat tijdens de Paris Games Week gaan doen. Op 30 oktober om precies te zijn, om 17.00 uur. Deze zal ook via internet te volgen zijn, geen nood dus als je geen zin hebt om even op en neer naar Parijs te gaan.

Crackdown 3 wederom uitgesteld
Het begint bijna op Microsofts eigen The Last Guardian te kijken. Nadat het sowieso jaren duurde eer dat Crackdown 3 werd aangekondigd na het verschijnen van het tweede deel, is de game nu wéér uitgesteld. Oorspronkelijk zou het spel op 7 november verschijnen, tegelijk met de lancering van de Xbox One X. Het zou een van de eerste games voor de console zijn die op 4K draaide met 60 frames per seconde. Echter was de ontwikkelaar niet tevreden met haar game zoals die dan in de schappen zou komen te liggen, dus vandaar dat er besloten is om Crackdown 3 in de lente van 2018 uit te brengen. Het is even zuur, maar uiteindelijk blijft het toch beter om iets langer te moeten wachten en dan een goede game te krijgen.
Makers Planet of the Apes-films werken aan game
Er komt een game rondom de meest recente Planet of the Apes-filmtrilogie. De game gaat Planet of the Apes: Last Frontier heten en het verhaal speelt zich af tussen de tweede en de derde film. Over de gameplay is nog niet veel bekend, wel weten we dat je zowel mensen als apen onder de knoppen gaan krijgen en dat de keuzes die je tijdens het spelen maakt invloed hebben op de afloop van het verhaal. Het spel wordt ontwikkeld door Imaginati, een pas opgerichte ontwikkelstudio die voortgekomen is uit The Imaginarium, de motion capture studio die de films gemaakt heeft. Andy Serkis, die Ceasar speel in de films, neemt de rol van Executive Producer op zich.

Afgelopen week hadden we zelf op GameParty een soort stilte voor de storm. Vanaf komende week gaan we jullie overspoelen met content vanaf de Gamescom, dus daarom deden we deze week eventjes rustig aan. Zelf keek ik terug op mijn persoonlijke geschiedenis met de Gamescom aangezien dit jaar mogelijk mijn laatste bezoek aan de beurs gaat worden. Daarnaast betoogde Daan dat er meer is dan Minecraft en vertelde hij waarom hij nog steeds Dragon Quest Builder speelt.

Volgende week rond deze tijd zijn we als het goed is een hoop nieuwtjes en previews rijker na ons bezoek aan de Gamescom. Twijfel dus niet om over zeven dagen weer terug te keren als je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws en alle content die de komende week op GameParty gaat verschijnen. We zien je dan!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.