Up2Date, 23 april 2017: de dood van servers en de season pass

Up2Date, 23 april 2017: de dood van servers en de season pass

Voel je dat? April is over de helft. Zorgt ervoor dat de E3 over twee maanden gewoon alweer voorbij is. Ja, de beurs der beurzen is over twee maanden alweer afgesloten. Zorgt er wel voor dat we over anderhalve maand de meest spannende tijd van het jaar gaan hebben. Maar tot dan moet je het even doen met het overige nieuws. Ik vat het even voor je samen.

Star Wars Battlefront krijgt geen Season Pass
Het eerste dat ik deed toen ik Battlefront in mijn Xbox One deed? De Season Pass aanschaffen. Hoewel ik normaliter nooit zo’n uitgave wil doen in één keer voor extra content, wist ik dat ik Battlefront lang ging spelen en er optimaal van wilde gaan genieten. En dat deed ik! Met de Death Star DLC mocht ik het iconische battle station opblazen, ik liep door de straten van Bespin, hoog in de wolken. Ik bezocht het kasteel van Jabba en mocht zelfs vechten met Jyn Erso op de stranden van Scarif. Ja, ik genoot. Nu Battlefront II officieel aangekondigd is, laat Electronic Arts weten dat dit deel géén season pass gaat krijgen. Dit om de community niet te verdelen (mensen met en zonder nieuwe content). Het is niet de eerste keer dat EA dit doet, ook Titanfall 2 kreeg geen Season Pass. Alle maps en modi die na de release verschenen waren gratis voor iedereen. Of er toch op een andere manier extra geld verdiend gaat worden met Battlefront II is nog niet bekend.

Xbox FanFest 2017 een feit
Microsoft zal wederom een FanFest houden tijdens de E3 en geeft hierbij 500 fans een heuse E3 experience. FanFest start op 11 juni en loopt tot 13 juni. Vierhonderd tickets zijn te koop, de laatste honderd gaan weggegeven worden via #XboxFanFest en @Xbox op Twitter. Met een ticket mag je naar de Xbox E3 2017 briefing en krijg je een rugzak vol met leuke Xbox-spullen. Daarnaast krijgen de tickethouders vroege toegang tot de Scorpio, de nieuwe games en privé evenementen tijdens de E3. En de E3 mag uiteraard ook bezocht worden. Best wel exclusief en wederom een toffe kans die Microsoft haar fans geeft. Ik bedoel, wie wil nu niet compleet VIP naar Los Angeles om aldaar naar onze favoriete beurs te gaan?!

Sony sluit server PlayStation 4-titel
Sony Interactive Entertainment geeft aan dat de servers van zes games gesloten gaan worden, de games gaan offline. Nu is dit vaak geen groot nieuws wanneer het om oudere games gaat die niemand meer speelt, maar het feit dat er een PlayStation 4-titel tussen zit maakt het toch wat anders. Sterker nog, het gaat om een game die nog geen jaar oud is. Kill Strain, de MOBA-shooter van Sony San Diego verscheen in juli 2016, maar mag nu een vroege dood sterven. De servers gaan offline en de game zal daardoor niet meer speelbaar zijn. De overige servers die gesloten worden zijn die van PlayStation 3-titels High Velocity Bowling, Medieval Moves: Deadmund’s Quest, Sports Champions en Sports Champions 2. Ook de servers voor Modnation Racers: Road Trip voor de PlayStation Vita gaan stoppen. Speelde je één van deze games? Jammer joh.

Halo Wars: Definitive Edition binnenkort te koop
Onder het kopje ‘goh’ werd deze week bekend gemaakt dat Halo Wars: Definitive Edition alsnog te koop zal gaan zijn. Voorheen zat deze gratis bij een speciale uitgave van Halo Wars 2. De game, die speelbaar is op Xbox One en PC, is exact dezelfde game als dat ‘ie ooit voor de Xbox 360 was, al oogt het geheel dit keer beter en speelt ‘ie soepeler. Verder is er weinig nieuws onder de zon, zoals je ook al in onze review kon lezen. Op 20 april is de game te koop via de digitale kanalen. Of je ‘m daadwerkelijk aan moet schaffen hangt vooral af van het feit of je de game eerder al gespeeld hebt of niet. Goede reden om die review eens te lezen dus.

SNES Classic Mini op komst?
Vorig jaar bracht Nintendo die kleine versie van de NES uit, dit keer met HDMI-aansluiting en een baklading aan games op het apparaat. Het was een hit. Mensen die het geval niet meteen hadden gekocht konden maanden wachten op een nieuwe levering. Maar dat is voorbij: Nintendo gaat stoppen met het apparaatje. Geruchten zeggen nu dat dit is omdat de grote N dit jaar nog de SNES Classic Mini uit wil brengen. In onze landen kennen we die beter als de Super Nintendo Clasic Mini, uiteraard: een kleinere variant van de oude SNES, met een hoop geïnstalleerde games. The Legend of Zelda: A Link to the Past, Donkey Kong Country, Secret of Mana, Chrono Trigger en Super Metroid zullen voor menig gamer een reden zijn om zo’n ding te kopen. Niet waar? Het is nog een gerucht, maar het lijkt ons raar als dit geen werkelijkheid gaat worden.

Naast het nieuws was er ook meer te beleven op GameParty. Want jawel, we houden onszelf en jou graag bezig. Nu was het niet zo druk als dat je misschien normaal van ons gewend bent, maar ook wij moeten het doen met de magere releases van het moment. We begonnen de week met een terugblik op Star Wars Celebration. Ik wilde persoonlijk Electronic Arts even bedanken. Niet zozeer om de game die daar aangekondigd werd, maar het feit dat het juist daar plaats vond. Robin liet je eerder deze week weten dat hij nog steeds enorm veel plezier weet te halen uit de gemiddelde launchgame van de Nintendo 3DS. Misschien wel net zoveel als dat onze kersverse redacteur Daan wist te halen uit Yooka-Laylee. De game van Rare die niet van Rare is!

Volgende week zijn we terug met een nieuwe Up2Date. ‘Same Bat-time, same Bat-channel’.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.