Up2Date, 23 november 2014

Up2Date, 23 november 2014

Grote kans dat je de afgelopen week een hoop achter je console hebt gezeten. Het was namelijk de week dat Far Cry 4 en GTA V (voor de next-gen consoles) verschenen. Heb je die games niet in bezit, dan was je misschien wel bezig met de nieuwe Call of Duty, Assassins Creed of Dragon Age. Genoeg te spelen dus! Maar ook op GameParty hadden we een hoop content. Niet in de vorm van games, maar wel in de vorm van gamenieuws! Heb je iets te veel zitten gamen afgelopen week? Geen probleem, ik zet het heetste nieuws voor je op een rijtje!

Teaser Trailer voor Game of Thrones
Aaargh Telltale Games, hou nou eens op met ons helemaal lekker te maken voor jullie Game of Thrones-game! Ik ben een enorme fan van de Telltale-games en ben daarnaast ook nog eens een fan van Game of Thrones. Ik kijk dan ook vol verwachting uit naar de komende Game of Thrones-serie van Telltale. Het beste van twee werelden, zullen we maar zeggen. Deze week verschenen de eerste screenshots en zagen we ook de eerste teaser trailer. En ondertussen blijft Telltale ons maar verder pesten met het nieuws dat de game ‘binnenkort’ verschijnt. Hoe vaak ik dat wel niet al langs heb zien komen. Ik wil een keiharde datum!
Ik heb overigens het idee dat ik niet de enige ben die zo uitkijkt naar de nieuwe serie van Telltale. Dit heeft de studio voor het grootste gedeelte te danken aan hun Walking Dead-seizoenen. Hierin speelden de dames en heren van Telltale vol in op je gevoel, en bovendien hebben ze een fantastisch verhaal neergezet in de wereld van de levende doden. Telltale werkt bij Game of Thrones samen met George R.R. Martin en medewerkers van de HBO-serie. Wat kan er eigenlijk nog mis gaan?

Illegale versie Far Cry 4 heeft een klein probleem
Kijk, dit vind ik nou een mooi voorbeeld van hoe Ubisoft op een goede manier piraterij kan aanpakken. Wij gamers houden er tegenwoordig wel heel erg van om op alles wat een ontwikkelaar verkeerd doet te zeiken. Het liefst posten we het ook nog op Facebook, Twitter en Reddit, zodat iedereen weet hoe slecht de ontwikkelaar bezig is geweest. Zo ook met Far Cry 4. Een behoorlijk aantal gamers klaagde namelijk over de Field of View die niet in orde was in Far Cry 4. Daar hebben ze zichzelf echter behoorlijk voor lul mee gezet.

Deze problemen zijn namelijk expres door Ubisoft in de game gezet. Tenminste, in de illegale versie van de game. Dit maakte Alex Hutchinson, Creative Director bij Ubisoft Montreal bekend op Twitter: “PC players! If you’re online complaining about the lack of FOV control … You pirated the game”. Zo blijken de mensen die uiteindelijk de grootste mond hebben gehad, zichzelf tegen te komen. Iedereen die namelijk heeft geklaagd, heeft zichzelf dus eigenlijk aangegeven als iemand die illegaal heeft gedownload. Voortaan toch maar gewoon de volledige versie kopen jongens!

Meer gras in PS4 versie van GTA V
Dat de PlayStation 4 en Xbox One-versies van Grand Theft Auto V er beter uitzien dan de Xbox 360 en PlayStation 3-versie, dat lijkt me eigenlijk wel heel erg duidelijk. Maar welke versie nu de beste is, dat is nog even de vraag. Is het de Xbox One of de PlayStation 4-versie? Je hebt waarschijnlijk wel eens van die filmpjes gezien die twee verschillende versies met elkaar vergelijken. Ook bij de nieuwe versies van Grand Theft Auto V is dat het geval. Maar zoals wel vaker het geval is, ontlopen de versies elkaar niet zo heel veel. Toch is er wel een klein verschilletje, zoals Kevin al opmerkte eerder deze week. De PlayStation 4-versie heeft namelijk wat meer beplanting. Dus voor de biologen onder ons: jullie moeten de PlayStation 4-versie halen!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Volgens EA komt verkoop Xbox One snel dicht bij verkoop PS4
De strijd der next-gen consoles lijkt voorlopig de kant van de PlayStation 4 op te gaan. Zelfs in de Verenigde Staten, normaal gesproken toch hét Xbox-land bij uitstek, verkoopt de PlayStation 4 simpelweg beter. In Europa lijkt de Xbox One ook een achterstand te hebben opgelopen, al is dat waarschijnlijk te verklaren: in een behoorlijk aantal landen verscheen de console bijna een jaar later dan de PlayStation 4. Toch komt de Xbox One volgens EA steeds dichter bij de PlayStation 4. Ik geloof het eerlijk gezegd niet helemaal, en ik denk dat EA vooral heel opzichtig de kant van de Xbox One probeert te kiezen. Het is niet voor niets dat EA Acces alleen nog maar op de Xbox One beschikbaar is. Ik denk dat Sony de voorsprong voorlopig nog niet uit handen geeft.

De Halo-week ligt inmiddels achter ons, maar onze Bas heeft zijn enorme serie aan artikelen pas deze week afgesloten. Hoe kun je dat beter doen dan met de review van the Master Chief Collection? Ben je niet zo van het lezen? Dan kun je ook nog eens de videoreview bekijken, gratis en voor niets! Harmen ging de strijd aan met een enorm monster en schreef een preview over Evolve. Zelf schreef ik een artikel over hoe ontwikkelaars ons steeds meer voorliegen.

Hou ook volgende week weer GameParty in de gaten! Dan kun je onder andere een review van Assassin’s Creed Unity en Grand Theft Auto V verwachten! Stay Tuned en tot de volgende keer!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.