Up2Date, 27 september 2015

Up2Date, 27 september 2015

Leg FIFA 16 even aan de kant en maak een paar minuten vrij voor deze Up2Date. Dit is immers de snelste manier om weer op de hoogte te komen van de meest opvallende nieuwtjes van de afgelopen week. Het was een week met uitstellen, games zonder singleplayer en weer een aantal bèta’s. Oja, en een kans om 20 euro Xbox Live of PSN tegoed te winnen! Het staat hieronder allemaal op een rijtje.

Geen campaign voor Call of Duty: Black Ops III op last-gen
Van dit nieuwsbericht raakte ik een beetje in de war. Geen campaign voor Black Ops 3 op de PS3 en Xbox 360, omdat dit echt bedoelt is voor de new-gen? Mijn eerste reactie was er eentje van onbegrip. Hoe kan het dat de last-gen gamers worden afgescheept met een halve game, zonder singleplayer en coöp? Er moet toch wel een manier te bedenken zijn om dat (in een gematigde versie) naar de minder krachtige hardware te brengen? Dit klinkt dan ook vooral als een slap excuus van Activision om hier geen tijd en geld in te hoeven steken. Na een paar minuten drong het echter tot mij door dat de meeste gamers Call of Duty kopen voor de multiplayer. Volgens mij raakt 90 procent van de gamers de singleplayer nooit aan, dus waarom zou je daar dan veel moeite voor doen? Dan begrijp ik het wel van Activision en denk ik dat er maar weinig gamers zijn die het echt zullen missen. Ik ga er dan wel van uit dat ze die tijd extra steken in de multiplayer, zodat die echt helemaal geweldig gaat worden. Dat is wel het minste wat ze dan kunnen doen.

Trailer voor Rainbow Six Siege Bèta
De kans is groot dat je dit weekend even de gesloten bèta van Rainbow Six Siege hebt gestart. Net als ondergetekende. Want hoewel het een ‘gesloten’ bèta is, werden afgelopen week op ongeveer elke hoek van de straat gratis bèta-codes weg gegeven. Deze testperiode moet de ontwikkelaars leren hoe de servers zich houden met grote aantallen spelers online en zal waarschijnlijk ook aantonen of de game genoeg getweaked is en een juiste balans heeft gevonden. Voor de gamers is dit vooral een hele goede manier om te zien of Rainbow Six Siege iets voor jou is. De gameplay is namelijk nogal gericht op een specifieke doelgroep, de serieuze shooterfans die niet afschrikken van een beetje realisme. Dat is een genre dat niet voor iedereen geschikt is, dus met deze bèta kan je dat perfect even proberen. Nog geen bèta-code? Zoek dan even goed op Google, want ze zijn nog steeds verkrijgbaar via diverse kanalen.
Uitstel voor Hitman
Het laatste kwartaal van 2015 is weer een stukje rustiger geworden qua gamereleases en tegelijkertijd is het in het eerste kwartaal van 2016 weer iets drukker geworden. De release van Hitman is namelijk uitgesteld van december 2015 naar maart 2016. Volgens IO Interactive is deze beslissing genomen, zodat er meer tijd gestoken kan worden in de ontwikkeling van de game. Hierdoor zal er bij de launch meer content in de game aanwezig zijn en dat lijkt me een goede reden. Het idee achter Hitman is namelijk dat er een vrij kale game opgeleverd word waar daarna regelmatig nieuwe content voor geleverd zal worden. Dat was nog een beetje een vage omschrijving, want hoeveel content zou er in de basis game zitten? Zou het genoeg zijn om de game interessant te houden tot de eerste DLC? Nu hoeven we ons daar minder zorgen om te maken, want de game krijgt dus meer vulling en zal meer inhoud hebben bij de release. Hoe IO Interactive het ná de release precies aan gaat pakken, dat zien we dan wel weer.

Bèta Star Wars Battlefront krijgt datum
Zijn we nu nog lekker bezig met de bèta van Rainbow Six, kondigt EA alvast de datum van de Star Wars Battlefront bèta aan. Deze zal van 8 tot en met 12 oktober plaatsvinden, over twee weken dus al! De bèta zal ons drie modi brengen: Walker Assault, Drop Zone en Survival Mission. Persoonlijk ben ik nog niet heel warm geworden voor Battlefront. Zelfs de enthousiaste woorden van Bas tijdens één van onze podcasts wisten me nog niet te overtuigen. Toch wil ik het wel een kans geven en daar is deze bèta het geschikte moment voor. Mogelijk dat deze ‘demo’ me kan laten zien dat dit dé game van het najaar gaat worden en dat ik die absoluut niet mag missen. Of ik leer ervan dat dit tóch niks voor mij is en dat ik me beter op Halo 5 kan storten. Ik zal er in ieder geval met een open blik in gaan en zien wat het met me doet. Nu ben ik ook wel benieuwd of jij uit kijkt naar Battlefront en waarom dat zo is. Laat het vooral weten in de comments.

Afgelopen week is Robin lekker druk geweest met het reviewen van games. Zo schrijft hij in de Mad Max review dat de game een lege wereld heeft, maar verder een prima game is. Over PES 2016 was hij een stuk positiever. Hij noemt het een goede voetbalgame die heerlijk weg speelt. Lees zijn PES 2016 review voor het hele verhaal. Naast deze twee games keek Robin ook naar de nieuwe Apple TV en vroeg zich af of dit de nieuwe Xbox en PlayStation-killer gaat worden. Oh, en heb je nog behoefte aan gratis Xbox Live of PSN tegoed? Natuurlijk, wie wil dat niet? Check dan even snel deze prijsvraag, want daar geven we vier keer 20 euro tegoed weg. Gewoon, zomaar.

Het was weer een interessante week. Ik heb het bijvoorbeeld nog niet gehad over de trailers van Rise of the Tomb Raider en het feit dat Microsoft verwacht dat de PlayStation 4 een prijsdaling gaat krijgen volgende maand. Mocht je nog een paar minuten hebben dan raad ik je zeker aan om de rest van de website nog even te checken. En anders wens ik je bij dezen veel plezier bij het spelen van FIFA 16 of de bèta van Rainbow Six Siege.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.